Type to search

Aιγάλεω B EΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ανώτεροι οι ”μπλε”, με ψυχή οι δε

Share

Η έκτη αγωνιστική ανάμεσα στον έκτο και τον έβδομο του Β’ ομίλου.

 

Καλύτερο το ”Σίτι”, το πάλεψε ο ”Γηραιός”

Απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Διαγόρα Ρόδου αναδείχθηκε η Αθηναϊκή ομάδα που επικράτησε με σκορ 68-56 επί των Ροδιτών. Με αυτόν τον τρόπο οι ”μπλε” έφτασαν στο (4-2) έχοντας μάλιστα δύο νίκες εκτός έδρας  όσο και δύο εντός. Την ίδια στιγμή για την ομάδα της Ρόδου, αυτή ήττα αποτελεί την δεύτερη εκτός έδρας, με το αρνητικό σερί να συνεχίζεται για τέταρτο αγώνα. Η τελευταία νίκη των νησιωτών στο πρωτάθλημα ήταν με αντίπαλο τα Χανιά στην έδρα τους, την δεύτερη αγωνιστική.

Η δράση εντός παρκέ

Ο αγώνας είχε από την αρχή καλό ρυθμό με το Αιγάλεω να βρίσκεται σταθερά μπροστά στο σκορ. Ο Διαγόρας συμπλήρωσε τα πέντε ομαδικά φάουλ μόλις στο 4:26” πριν την λήξη της περιόδου, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αρκετά ο καλός ρυθμός. Με την είσοδο του Στέφαν Μπόζιτς, η ομάδα της Ρόδου πήρε τα πάνω της και λίγα δεύτερα πριν την λήξη της περιόδου, ο Νίκος Καραβάς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, μειώνοντας την διαφορά στους τρεις. (18-15)

Στην δεύτερη περίοδο ο Διαγόρας Ρόδου μπήκε αποφασισμένος και ανάγκασε το Αιγάλεω να ξεκινήσει από νωρίς τα φάουλ. Με αυτόν τον τρόπο οι Ρωδίτες κατάφεραν να κατεβάσουν την διαφορά στον έναν πόντο. Το πρώτο time-out του αγώνα ήρθε στο 7:33” και με ένα σερί πέντε πόντων ο Ανδρέας Χαϊκάλης  ανέβασε πάλι την διαφορά στους επτά (24-17) και ανάγκασε τον κόουτς του Διαγόρα, Στάθη Βλαχοδήμο, να καλέσει ξανά time out. Στην συνέχεια το Αιγάλεω άρχισε να πιέζει ψηλά και ώθησε τους παίκτες του Διαγόρα σε δύο σερί λάθη ενώ στο 3:30” η διαφορά είχε φτάσει στους εννέα πόντους (32-23). Ο Αντώνης Σκλήβας προσπάθησε να δώσει κάποιες λύσεις στους Ρωδίτες με δύο σερί καλάθια, ωστόσο η επίθεση του Αιγαλέου ήταν σε πολύ καλή μέρα με πρωτεργάτη τον Ανδρέα Χαϊκάλη. Ο Αντώνης Χρύσης ευστόχησε σε δίποντο στο τέλος του ημιχρόνου με τον πίνακα του σκορ στην λήξη της δεύτερης περιόδου να αναγράφει το 42-27 υπέρ του ”Σίτι”.

 

 

Στην τρίτη περίοδο, η αμυντική λειτουργία του Διαγόρα ήταν εμφανώς βελτιωμένη αλλά παρά τα δύο γρήγορα φάουλ υπέρ τους, οι παίκτες της Ροδίτικης ομάδας δεν κατάφεραν να φτάσουν τους γηπεδούχους. Το πρώτο καλάθι του δεύτερου μέρους ήρθε από τον Χρύση με το Αιγάλεω ωστόσο να βρίσκει γρήγορα πάλι τα ”πατήματά” του και στο 7:08” να ”ισοφαρίζει” τα κερδισμένα φάουλ. Στα μέσα της περιόδου, στο παρκέ πέρασε ένας εκ των βασικών ”γραναζιών” του Αιγαλέου, Νίκος Κουτουλας, ο οποίος βελτίωσε πολύ την επιθετική εικόνα της ομάδας του. Δυόμιση λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου, σε μία διεκδίκηση της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ο Στέφαν Μπόζιτς έπεσε με άσχημο τρόπο στο παρκέ. Στην αρχή φάνηκε να πονάει αρκετά με τον Νίκο Καραβά να παίρνει την θέση του. Λίγο αργότερα, με την χαρακτηριστική χειρονομία του υψωμένου αντίχειρα, δήλωσε ότι νιώθει καλά με τον προπονητή του Διαγόρα να επιλέγει να τον προφυλάξει εν όψη της δύσκολης όπως αναμένεται συνέχειας στο πρωτάθλημα. Το σκορ στο τέλος της περιόδου ήταν 54-40 υπέρ των Αθηναίων.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε όπως οι δύο προηγούμενες. Γρήγορο φάουλ από πλευράς των ”μπλε” και πρώτος πόντος περιόδου από παίκτη του Διαγόρα, συγκεκριμένα από τον Νίκο Καραβά. Ωστόσο, ο χρόνος κοιλούσε υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι άρχισαν τις μεγάλες επιθέσεις από τα μέσα του δεκαλέπτου. Το Αιγάλεω ”έκαμψε” κάθε προσπάθεια των Ροδιτών οι οποίοι προσπάθησαν μέχρι το τέλος να κλείσουν την διαφορά στο σκορ. Ο αγώνας έληξε 68-56

Η επόμενη μέρα των δύο ομάδων.

Αν και η αναμέτρηση άργισε να ξεκινήσει εξαιτίας ενός αγώνα πετοσφαίρισης τμημάτων υποδομής ανάμεσα στον Πορφύρα και την τοπική ομάδα, ο αγώνας τελείωσε σχετικά γρήγορα. Το Αιγάλεω είχε σταθερά το πάνω χέρι και με την βοήθεια των οπαδών του, οι οποίοι δημιούργησαν μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα στο κλειστό ”Σταύρος Βενέτης”, αντιστάθηκε σε οποιαδήποτε μορφή αντεπίθεσης του Διαγόρα Ρόδου. Η ομάδα της Ρόδου που έμαθε μόλις δύο εβδομάδες πριν την έναρξη, την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα κατάφερε να σταθεί όρθια κόντρα στην πολύ πιο έμπειρη, όσων αφορά την κατηγορία, ομάδα και ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, την ερχόμενη εβδομάδα κόντρα στον Πρωτέα Βούλας στο κλειστό του Διαγόρα. Ένα από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια στην ”τέντα” καθώς γίνεται αγώνας δρόμου η ομάδα να μετακομίσει στο ”Βενετόκλειο”, επί χρόνια έδρα του Κολοσσού Ρόδου. Από το ρεπορτάζ προκύπτει επίσης, ότι ο Στέφαν Μπόζιτς δεν έχει κάτι το σοβαρό καθώς ο μικροτραυματισμός του στους συνδέσμους δεν φέρει λόγο ανησυχίας. Τέλος, το Αιγάλεω θα φιλοξενηθεί στις 19/11 στο Μαρούσι από τον Δούκα στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου Β’ Εθνικής.

Οι δωδεκάδες του αγώνα:

Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ: Ανδρέας Χαϊκάλης, Νίκος Κουτουλας, Σωκράτης Ψαρόπουλος, Νίκος Κόκκαλης, Κώστας, Οικονομόπουλος, Μιχάλης Καρασταμάτης, Λεωνίδας Παπαδολιας, Ιωάννης Κουκουνιας, Ιωάννης Μαλτέσιος, Καραβολας, Κουμαντάρος, Άγγελος Νικολιδάκης. (Προπονητής: Φώτης Καρακώστας)

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Μιχάλης Χατζηγεωργίου, Στράτος Ιορδάνογλου (επιστροφή από τραυματισμό), Στέφαν Μπόζιτς, Νίκος Καραβάς, Γιώργος Μαρουλάκης, Σταύρος Παρδακάς, Τάσος Πιλκούδης, Αντώνης Σκλήβας, Αντώνης Χρύσης, Γιώργος Σαλεμής, Κώστας Μήτσου. (Προπονητής: Στάθης Βλαχοδήμος)

Διαιτητές: Βαγγέλης Δαρλαμήτσος (Α1), Παναγιώτης Καρακάσης (Α1), Ηλίας Λογοθέτης (Α2). Σύνδεσμος Αχαϊας-Ηλείας.

 

 

Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *