Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

ΙΝΤΕΡ:ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Share

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου του 1908 ως Football Club Internazionale, έπειτα από το σχίσμα με τη Milan Cricket and Football Club (σημερινή Μίλαν). Η ονομασία του συλλόγου προέρχεται από την επιθυμία των ιδρυτικών μελών της με επικεφαλής τον ελληνοβενετσιάνο επιχειρηματία Ιωάννη Παραμυθιώτη να περιλαμβάνει και ξένους παίκτες σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παράγοντες της Μίλαν που επιθυμούσαν να περιλαμβάνει μόνο Ιταλούς.

Ιστορικά, στο Μιλάνο η Ίντερ (παρωνύμιο bauscia, σε ελεύθερη απόδοση αλαζόνες) εκπροσωπούσε την αστική τάξη του κέντρου της πόλης, ενώ η Μίλαν τους φτωχούς της βιομηχανικής περιφέρειας και τα εργατικά συνδικάτα. Αργότερα οι ρόλοι άλλαξαν.Η Μίλαν ελεγχόταν από τον συντηρητικό βαρόνο των ΜΜΕ και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μπερλουσκόνι και η Ίντερ από τον κεντροαριστερό πετρελαιοβιομήχανο Μοράτι.

Η ΦΚ Ιντερνατσιονάλε Μιλάνο  ή απλούστερα Ίντερ είναι ποδοσφαιρικό σωματείο της Ιταλίας με έδρα το Μιλάνο.Η ομάδα μετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού συστήματος ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την πρώτη της εμφάνιση το 1909, με αποτέλεσμα να είναι η μόνη ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί από την κορυφαία βαθμίδα του ιταλικού πρωταθλήματος (Serie A).

Η Ίντερ έχει κερδίσει 33 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων δεκαεννέα πρωταθλημάτων,8 κύπελλα Ιταλίας και 6 σούπερ καπ. Από το 2006 έως το 2010, ο σύλλογος κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος. Έχει κερδίσει το Champions League 3 φορές: δύο διαδοχικούς τελικούς το 1964 και το 1965 και στη συνέχεια άλλο ένα το 2010. Η πιο πρόσφατη επιτυχία της ήταν το ιταλικό τρέμπλ, με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου το ίδιο έτος. Ο σύλλογος έχει κερδίσει επίσης τρία Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, δύο διηπειρωτικά  και ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων της ΦΙΦΑ.

Η ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο στάδιο Σαν Σίρο χωρητικότητας 80.018, επίσης γνωστό ως Στάντιο Τζουζέπε Μεάτσα, το οποίο μοιράζεται από κοινού με την αντίπαλό της Μίλαν και είναι το μεγαλύτερο από πλευράς χωρητικότητας στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Η συμπολίτισσά της, Μίλαν, θεωρείται η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, ενώ οι μεταξύ τους αγώνες είναι γνωστοί ως Derby Della Madonnina,ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στο ποδόσφαιρο.

Από την ίδρυσή της το 1908, Ίντερ φοράει μαύρες και μπλε ρίγες. Φημολογείται ότι το μαύρο επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη νύχτα και το μπλε επιλέχθηκε με σκοπό να εκπροσωπήσει τον ουρανό.

Ο στόχος του Πορτογάλου κάθε χρόνο είναι το Champions League, κάτι που το πέτυχε με τους Ιταλούς στις 22 Μαΐου του 2010, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου του Λουίς Φαν Χάαλ.

Η νίκη του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του ιστορία έχει πετύχει σπουδαία διπλά, αλλά είναι 3-4 τα οποία χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς και μνείας. Ένα εξ αυτών, το οποίο αποτελεί και μια από τις πιο σημαντικές του επιτυχίες εκτός έδρας, είναι η νίκη στις 26 Νοεμβρίου 2008.

Σαν και σήμερα δηλαδή, πριν από δέκα χρόνια, οι παίκτες του Τεν Κάτε και οι 4.000 και πλέον χιλιάδες φίλοι του τριφυλλιού άλωναν το Μιλάνο και έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλά. Το γκολ του Γιόσου Σαριέγκι στο 69′ της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και των μεγάλων αστέρων έδινε στο τριφύλλι μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές του νίκες.

Ο Παναθηναϊκός πριν το ματς στο Μεάτσα στις 26 Νοεμβρίου είχε πετύχει μια ακόμα μεγάλη νίκη στην Βρέμη με 0-3 και είχε φτάσει στους τέσσερις βαθμούς αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Αρκεί να έπαιρνε τουλάχιστον έναν βαθμό στο Μιλάνο.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *