Type to search

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ο νέος θαμώνας της Superleague

Share

Ο Βόλος είναι μία πόλη με λαμπρή ποδοσφαιρική ιστορία. Νίκη Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου έχουν δοξάσει το τοπικό ποδόσφαιρο με την παρουσία τους στα σαλόνια της Α’ Εθνικής για πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια όμως μπήκε σαν εισβολέας στο ποδόσφαιρο μία ομάδα που δημιουργήθηκε από το μηδέν. Ο ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο και έτος ίδρυσης το 2017 είναι πλέον μόνιμος θαμώνας της Superleague. Ο στόχος δημιουργίας της ομάδας ήταν σαφής:να ενώσει τον ποδοσφαιρικό Βόλο υπό τη σκέπη μιας ομάδας και συγκεκριμένα Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου να σταματήσουν να βρίσκονται στην αφάνεια. Ο Πρόεδρος της τοπικής ομάδας ήταν σαφής στη συνέντευξη τύπου της επιστροφής του: «Είναι η τελευταία ευκαιρία και καλώ τις άλλες δύο ομάδες της πόλης να σταθούν δίπλα μας. Μιλάω για τους υγιείς. Το 2011 τότε με τον Ολυμπιακό Βόλου έγινε ένα θαύμα και ήταν θέμα χρόνου να έφτανε η ομάδα στο σημείο να πρωταγωνιστεί . Δυστυχώς τότε βρέθηκαν κάποιοι εγκληματίες που κατέστρεψαν κάτι πολύ όμορφο και δεν δίστασαν να με στείλουν στη φυλακή ενώ σπίλωσαν τις συνειδήσεις των συνεργατών μου. Τότε ήμασταν κοντά στο να πραγματοποιήσουμε ένα όνειρο. 

Σήμερα ξεκινάει άλλο ένα εγχείρημα και καλώ όλους τους υγιείς παράγοντες και φιλάθλους να συσπειρωθούν. Για να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια θέλω να πιστεύω  ότι δεν μας χωρίζει τίποτα. Η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του Βόλου σε μεγάλες χαρές και συγκινήσεις. Κάποιοι είναι συνδεδεμένοι συναισθηματικά με τις δύο ομάδες. Θα πρέπει να τα αφήσουν πίσω διότι δεν γίνεται να έχει 3 ομάδες ο Βόλος. Το θέμα είναι τι θέλει ο κόσμος; Μια ομάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια ή θέλει να μια ομάδα να είναι περίγελος;». Κι αν τελικά δεν κατάφερε να ενώσει τις δύο αντικρουόμενες δυνάμεις πέτυχε ένα νέο αγωνιστικό…θαύμα. Δηλαδή; Η ομάδα ανέβηκε σε δύο χρόνια στην Α’ Εθνική και έχει κατορθώσει να βρίσκεται 3 διαδοχικές σεζόν στη Superleague.

Ο ΒΟΛΟΣ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τι έχει κάνει όμως αυτές τις σεζόν στο πρωτάθλημα και το κύπελλο; Το 2019-20 που ήταν και η παρθενική σεζόν της εξασφάλισε γρήγορα και εύκολα την παραμονή της τερματίζοντας στην 11η θέση. Στο κύπελλο υπέστη αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στη φάση των 16. Την επόμενη σεζόν ο ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ έκανε αλματώδη πρόοδο και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τάσο Δουβίκα(11 γκολ στο πρωτάθλημα)παραλίγο δεν μπήκε στα playoffs βγαίνοντας 7ος. Στο κύπελλο προσέκρουσε στο εμπόδιο της ΑΕΚ όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες στους 8. Την τελευταία σεζόν ο Βόλος έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και τελικά πάλι στις λεπτομέρειες δεν μπήκε στα playoffs. Στο κύπελλο δεν τα κατάφερε κόντρα στον κυπελλούχο Παναθηναϊκό.

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ:ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Kαι βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι ο Βόλος έχει γίνει εργαστήρι παραγωγής και εξαγωγής ποδοσφαιριστών. Ο Τάσος Δουβίκας που πουλήθηκε με πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στην Ουτρέχτη το αποδεικνύει. Το αποδεικνύουν και οι άγνωστοι ξένοι που ήρθαν και έχουν πετύχει να φτιάξουν όνομα:ο Περέα, ο Φεράρι, ο Μπαρτόλο,ο Ριγκατέν, ο Ρομέρο και η λίστα δεν έχει τελειωμό.Τα ενδιαφέροντα στοιχεία δε σταματάνε εδώ. Ο Βόλος αρχίζει να εξάγει και προπονητές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αμπασκάλ ο οποίος προπονεί πλέον τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Βόλος όπως προαναφέρθηκε είναι ομάδα που παρότι λειτουργεί με παροιμιώδη τεχνογνωσία και σοβαρότητα είναι προς πώληση εδώ και πολλούς μήνες. Η πρόθεση του Αχιλλέα Μπέου να απαλλαγεί από την ΠΑΕ είναι σαφής μιας και θέλει να εστιάσει στα του Δήμου του. Οι διαπραγματεύσεις με ξένα funds έφτασαν κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους αλλά στο τέλος δεν τελεσφόρησαν. Έτσι τουλάχιστον για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ θα συνεχίσει με πρόεδρο το Δήμαρχο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η έδρα της ομάδας είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο βρίσκεται στον Βόλο (320 χλμ από την Αθήνα και 250 από τη Θεσσαλονίκη) με χωρητικότητα 22.700 (καθήμενους). Αφορμή για την κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου ήταν το ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το νέο στάδιο κατασκευάστηκε στη θέση ενός ημιτελούς γηπέδου που υπήρχε παλαιότερα στον ίδιο χώρο, στη Νέα Ιωνία Βόλου. Το προπονητικό γήπεδο της ομάδας  βρίσκεται στη περιοχή της Νεάπολης στον Βόλο και συγκεκριμένα στο τέρμα της Νεαπόλεως. Το γήπεδο είναι κατασκευασμένο αρκετά χρόνια στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο το καλοκαίρι του 2017 ο Δήμος Βόλου το ανακαίνισε για λογαριασμό του Βόλος Ν.Π.Σ. ο οποίος το χρησιμοποιεί ως έδρα.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *