Type to search

Bundesliga Bundesliga 2 Championship Efl Championship LA LIGA La Liga Ligue 1 Ligue 2 Premier league Segunda division SERIE A Serie A Serie B ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρεμιέρ Λίγκ

Άνοδος στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Share

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με ομάδες ιστορικές να πέφτουν κατηγορία, ομάδες από την Β στη Α και συνεχίζουν από κει που σταμάτησαν. Σε αυτή την ενότητα θα δούμε τις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία μετά από τόσα χρόνια (Νότιγχαμ Φόρεστ) η είναι οι σταχτοπούτες στο πρωτάθλημα τους(Μοντσα).

Πρεμιέρ Λίγκ: Η επιστροφή της Νότιγχαμ μετά από καιρό, το πολυβόλο Μιτροβιτς και η “γλυκιά” Μπόρνμουθ.

Στη Τσαμπιονσιπ τη σεζόν 2021-22 έχουμε την άνοδο της Φούλαμ με 27 παιχνίδια και μάζεψε 90 βαθμούς, πρωταγωνιστής στη διοργάνωση διότι πέτυχε 106 γκολ που δεν πιστεύω να το έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στη Β’κατηγορία Αγγλίας.

 

Aκολουθεί η Μπόρνμουθ με 88 βαθμούς και στην τελευταία αγωνιστική στέρησαν την απευθείας είσοδο της Νότιγχαμ στη Πρεμιέρ Λίγκ.

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινακη και του Στίβ Κούπερ έδωσε  δύσκολους αγώνες αλλά κατάφερε και βγήκε νικήτρια. Έφτασε στον μεγάλο τελικό όπου νίκησε τη Χάντερσφιλντ με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Λιβαι Κοουλγουιλ στο 43′  και είσοδο στην κορυφαία λίγκα του κόσμου στην Αγγλική Πρέμιερ Λιγκ μετά από τόσο καιρό.

Συνοπτικά:Νίκη στη Σέφιλντ (2-1) και ήττα στο Νότιγχαμ (1-2) και κρίθηκε στα πέναλτι με 3-2.

2.Μπουντεσλιγκα: Επεισοδιακό το τέλος για την Σάλκε για μια θέση στον ηλιο, για λίγο η Βέρνερ εχασε το πρωτάθλημα, στο νήμα για τα πλέι οφ το Αμβούργο.

Ίσως πρόκειται για επεισοδιακό πως τελείωσε η 2η κατηγορία Γερμανίας.

Ομαδες ήταν στη κόψη του ξυραφιού πολύ κοντά μία περπάταγαν μαζί αλλά μία βγήκε νικήτρια με τη Σάλκε να βλέπει την Α’ Εθνική μετά από καιρό απουσίας.

Αν και είναι μία κατηγορία δευτερουσα, ομάδες που ήταν παλιά στη μεγάλη κατηγορία έκαναν αυτό το πρωτάθλημα πολύ έντονο και ουσιαστικά κρίθηκε στο τέλος σε παιχνίδια θρίλερ.

Η Σάλκε με 20 νίκες και 65 βαθμούς επέστρεψε εκεί που ανήκει.

Η Βέρντερ Βρέμης με 18 νίκες και 63 πόντους ανέβηκαν μαζί με την Σάλκε.

Ένα πρωτάθλημα το οποίο η ζωή μου ο θάνατος γιατί αν μία ομάδα έχανε η άλλη θα έπαιρνε την θέση σου.

Συνοπτικά: Το Αμβούργο με 1-0 σε νίκη απέναντι στη Χερτα Βερολίνου ηττήθηκε στο γήπεδο τις με 2-0 και σώθηκαν οι  πρωτευουσιάνοι ενώ οι λιμενεργάτες θα παίξουν ξανά στη δεύτερη κατηγορία.

Λα Λίγκα: Welcome back Αλμερια, το φαινόμενο Ρονάλντο βλέπει τους καρπούς να αποδίδονται με τη Βαγιαγιολιδ να ανεβαίνει κατηγορία και άλλη μια θέση ανοικτή μέσω πλέι-οφ.

 

Είναι ουσιαστικά αδύνατο να δεις δύο ομάδες από τη 2η κατηγορία  μαζί έχοντας και τους ίδιους βαθμούς που μάζεψαν ύστερα από 42 δύσκολες, επικίνδυνες αλλά όμορφες αγωνιστικές.

Αυτό το πέτυχαν οι Αλμερια μαζί με την Βαγιαγιολιδ, όχι μόνο μάζεψαν 2 βαθμούς ίδιους αλλά κατάφεραν και πέρασαν στην στην Α Κατηγορία Ισπανίας αφήνοντας ένα βαθμό λιγότερο την Ειμπαρ οπου παρέμεινε στους 80 και στα play off ανόδου.

Η Αλμερια με 24 νίκες και 81 βαθμοί ανέβηκαν κατηγορία.

 

Η Βαγιαγιολιδ πάλι με 81 πόντους αλλά η διαφορά τερμάτων έκρινε τον απόλυτο νικητή διότι είχε +28 από την 1η με +33.

Στα πλέι οφ θα δούμε την Ειμπαρ με αντίπαλο την Ζιρονα

Τη Λας Πάλμας με την Τενερίφη

Σε διπλούς αγώνες θα διεξαχθούν.

Λίγκ 1: Bienvenue Τουλούζ, επιτέλους ομάδα από Κορσική θα δούμε ξανά μετά από καιρό,η Οσερ σε επεισοδιακόυς αγώνες πήρε την πρόκριση.

 

Η Τουλούζ μας έχει συνηθίσει να ανεβοκατεβαίνει τις κατηγορίες και ουσιαστικά να είναι ένα τρένο που πάει από πάνω μέχρι κάτω και ξαναπάει πάλι επάνω. Αυτή τη φορά της βγήκε.

Μάλιστα μαζέψε 23 νίκες και  έβγαλε 79 πόντους από το σακούλι της σε σύνολο 38 αγώνων.

Είχαμε να δούμε ομάδα από την Κορσική πάρα πολύ καιρό γιατί δεν το συνηθίζαμε να το βλέπουμε. Η Μπαστια ήταν η τελευταία φορά που είδαμε από το νησί το 2016-17 και το 2022-23 θα δούμε την Αζαξιό.

Η Αζαξιό σε 22 νίκες και 75 point ανέβηκε μετά από καιρό (αν συνδράμεις και στις πιο χαμηλές κατηγορίες που ήταν)

Η Οσερ για ένα πόντο έχασε την απευθείας είσοδο γιατί έχει 74 απέναντι στην Αζαξιό που έχει 75.

Στο μεγάλο τελικό έπαιξε με την Σέντ Ετιέν η οποία δεν ήταν και σε πολύ ευχάριστη θέση και σε έναν αγώνα τα είχε όλα.

Επεισόδια, αστυνομίες, βιαιοπραγιες, κάψιμο, καπνογόνα και ότι άλλο ώστε ο δικαστής να ρίξει τις ομάδες ένα βαρύ πρόστιμο, η Οσερ ήταν η μεγάλη νικήτρια διότι με 1-1 και στα δύο παιχνίδια πήρε την πρόκριση στα πέναλτι και οι οπαδοί της δεν μπορούσαν να κρατήσουν το συναίσθημα τους ξέσπασαν, έδωσαν νέα ώθηση στον δικαστή να ρίξει την ομάδα ακόμα πιο κάτω είτε είναι οικονομικό αυτό, αφαίρεση βαθμών η κεκλεισμένων θυρών με την Σεν Ετιέν να τα βρίσκει δύσκολα στην επόμενη σεζόν.

Η Οσερ μετά από καιρό θα δει τη Λίγκ 1 από κοντά.

Συνοπτικά: Στα προημιτελικά με την Σοσο Μονπελιαρ και 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση η πρόκριση στα πέναλτι και 5-4.

Ιταλικό πρωτάθλημα: Ben Arrivato Λετσε, come e da qui Κρεμονεσε και η χαρά να έχουμε την Μοντσα για 1η φορά στη ιστορία της.

Με ιδιαίτερο στυλ και τρόπος γλυκός η Λετσε θα δει τους παλιούς της γείτονες και εχθρούς.

Με 19 βαθμόυς και 71 βαθμοί πήρε το πρωτάθλημα, κατάφερε και το κατέκτησε παρότι πήγε να το χάσει τις  τελευταίες αγωνιστικές αλλά  κατάφερε και κράτησε τα σκήπτρα.

Άλλη μία ομάδα που έκανε το μπαμ και θα την δούμε στην Σεριε Α είναι η Κρεμονεσε που με 20 νίκες κατάφερε και έβγαλε 69 βαθμούς και δύο βαθμούς λιγότερους από τη Λετσε και θα δει την Α εθνική ως το επόμενο σκαλί ως το next step.

Στα πλέι-οφ ανόδου βρέθηκαν η Πίζα(67 β.)και η Μόντσα (67β.) οι οποίες έκλεισαν θέση στα προημιτελικά, η Μπρέσια (66β.) Ασκολι (65β.) Μπενεβέντο (63β.) και Περούτζια (58β.) στα προκριματικά.

Συνοπτικά: Η Μόντσα με νίκη 2-1 και στα  δύο παιχνίδια κέρδισε την μπρέσια με 4-2  συνολικά και πέρασε στο μεγάλο τελικό.

2-1 η Μόντσα με τη Πίζα

3-4 στη παράταση και 4-6 η ομάδα του Μπερλουσκόνι του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Σεριε Α.

Επιμέλεια άρθρου: Χρήστος Νικολόπουλος 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *