Type to search

MΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ ΣΕΡΙΕ Α ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Οι 9 Μπένζαμιν Μπάτον του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φέτος

Share

Τα πρωταθλήματα της Ευρώπης ολοκληρώθηκαν, τα κύπελλα φυλάχτηκαν καλά στις τροπαιοθήκες των ομάδων και οι ‘’γερόλυκοι’’ ποδοσφαιριστές εδώ και λίγες μέρες ξεκουράζονται από τη μακρόσυρτη σεζόν που βάρυνε κι άλλο τα ήδη κουρασμένα τους πόδια.

Οι 9 παίκτες που εικονίζονται παραπάνω κατάφεραν να αποδείξουν πώς η μπάλα χρόνια δεν κοιτά και ότι αν το λέει η καρδούλα σου μπορείς να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 40 σου.  Φωτεινό παράδειγμα αν μη τι άλλο αποτελεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο που παρότι διάγει ήδη το 37ο έτος της ηλικίας του, η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα παραμένει άκρως…. ερωτική. Ο Πορτογάλος σούπερ στάρ εξάλλου τα πήγαινε ανέκαθεν καλά με οποιοδήποτε θηλυκό βρισκόταν στο διάβα του, γι’ αυτό τα  καταφέρνει ακόμη περίφημα και με τη λευκή θεά, η οποία  σε κάθε επαφή του, του κάνει το χατίρι και καταλήγει στα αντίπαλα καρέ, ακολουθώντας πολλές φορές τηλεκατευθυνόμενη φορά. Όπως το καλό κρασί που παραμένει χρόνια στα υπόγεια κελάρια μέχρι να φτάσει στο κολωνάτο ποτήρι για κατανάλωση, έτσι και οι forever youngs (όπως έλεγε το τραγούδι των alphaville) ποδοσφαιριστές περνούν μία δεύτερη νιότη σαν άλλοι Μπένζαμιν Μπάτον. Πάμε λοιπόν να ανοίξουμε το χρονοντούλαπο της φετινής σεζόν, του καθενός  από τους 9 βετεράνους, για να δούμε τι πραγματικά πέτυχαν αυτοί οι προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας παίκτες, εκκινώντας από τον ‘’ γηραιότερο’’.

1) Τζανλουίτζι Μπουφόν

O Μπουφόν, παρά τα 43 του χρόνια, αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να επιστρέψει στην Πάρμα, εκεί όπου ξεκίνησε το δικό του παραμύθι ως τερματοφύλακας, παρά το γεγονός ότι  ‘’ οι Σταυροφόροι ‘’ θα αγωνίζονταν στη Serie B τη χρονιά 2021-2022.

Ο αειθαλής Τζίτζι ζητούσε τέτοια εποχή πέρυσι, μία νέα ποδοσφαιρική στέγη και ένα τελείως διαφορετικό κίνητρο, για να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα γκολποστ.  Γνώριζε καλά πώς δεν θα είχε πλέον ενεργό ρόλο στη Γιουβέντους, κάτι που φανέρωναν οι αριθμοί του τις δύο σεζόν της δεύτερης θητείας του στο Τορίνο (15 και 14 αντίστοιχα). Το κίνητρο λοιπόν που έψαχνε το  βρήκε στην ομάδα που τον έκανε ίσως αυτό που είναι σήμερα και αυτό που όλοι μας είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να δούμε στις τηλεοράσεις μας. Ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών (για πολλούς ο καλύτερος), ένας πραγματικός ηγέτης, εντός και εκτός γηπέδου άφησε τα μεγάλα σαλόνια, για τα γήπεδα της δεύτερης εθνικής του πρωταθλήματος Ιταλίας. O άλλοτε κραταιός γκολκίπερ της ‘’Μεγάλης Κυρίας’’ και της ‘’Σκουάντρα Ατζούρι’’ υπέγραψε στην Πάρμα μέχρι το 2024, όπερ σημαίνει μέχρι τα 46 του και βάλε χρόνια.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε βρίσκει τον Μπουφόν να έχει μετρήσει 26 εμφανίσεις με την Πάρμα, οι οποίες συνδυάστηκαν με 8 clean seats. Ο θρυλικός κίπερ έχει ως αποστολή να επαναφέρει την Πάρμα στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να το καταφέρει. Το τελευταίο μάλιστα επιβέβαιωσε η σύζυγος του Ιλάρι Ντ΄ Αμίκο, βάζοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Μπουφόν να κρεμάει τα γάντια του. Από αυτό συνάγεται  ότι θα βλέπουμε για αρκετό καιρό ακόμη τον κατά γενική ομολογία τεράστιο Μπουφόν, τι και αν χρειαστεί να ξαναπαίξει στη Serie B, μιάς και η ομάδα του τερμάτισε 12η φέτος.

2) Χοακίν Σάντσεθ

O Ισπανός Χοακίν Σάντσεθ ή απλά Χοακίν έχει ταυτίσει την καριέρα του με την Ρεάλ Μπέτις. Μία καριέρα που θα είχε εξελιχθεί αλλιώς, αν είχε αποδεχθεί τις προτάσεις που του είχαν γίνει. Ωστόσο η σχέση Μπέτις- Χοακίν είναι μία σχέση λατρείας που δεν ξεθώριασε με τον καιρό.

Ο ‘’γερόλυκος’’ Χοακίν φέτος με ήδη σβησμένα τα 40 του έτη  έπαιξε σε 36 παιχνίδια, στα περισσότερα μάλιστα ως βασικός, συνεισφέροντας στη δημιουργία της ομάδας του, βάζοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ. Η χρονιά έκλεισε ιδανικά, με τη Ρεάλ Μπέτις να κατακτά το Κόπα Ντελ Ρέι, κόντρα στη Βαλένθια, έπειτα από 17 χρόνια.  Ο εμβληματικός αρχηγός των Βερδιμπλάνκος είναι από τους τελευταίους ρομαντικούς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο της δόξας, του χρήματος και των χορηγών. Ολοκλήρωσε το έργο του και φεύγει με το κεφάλι ψηλά, ως ο πλέον αγαπητός παίκτης της Μπέτις. Το Μπενίτο Βιγιαμαρίν θα είναι για πάντα το σπίτι του και ο Χοακίν θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας της Ρεάλ Μπέτις.

 

3) Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα λόγια για τον Ιμπραϊμοβιτς περιττεύουν. Ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ όλων των εποχών έκλεισε τον περασμένο Οκτώβριο τα 40 του χρόνια και παρολ΄ αυτά δείχνει ότι εξακολουθεί να έχει .. το χάρισμα του σκοραρίσματος.

Μπορεί ο χρόνος να είναι αμείλικτος με τους ανθρώπους, ωστόσο όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο Σουηδός σούπερ στάρ, ο Ζλάταν μοιάζει να είναι αμείλικτος με τον χρόνο. Στα 40 του και βάλε χρόνια κατέκτησε το Σκουντέτο με τη Μίλαν, αγωνιζόμενος σε 27 ματς, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 8 φορές, ενώ μοίρασε και 3 τελικές πάσες σε συμπαίκτες του. Οι αριθμοί προφανώς  δεν είναι εξωπραγματικοί, αλλά για έναν 40αρη αθλητή με το ψηλό και βαρύ κορμί του Ιμπραϊμοβιτς δεν είναι κι άσχημοι. Εξάλλου το σώμα του έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά, ιδίως τα γόνατα του, αφού τον Απρίλιο του 2017, όταν ακόμη έπαιζε με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο .

Μάλιστα άν κάποιος συνυπολογίσει τα προσφάτως λεγόμενα του Ίμπρα (πώς αγωνιζόταν ένα εξάμηνο με ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο αυτή τη φορά), τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πώς τα στατιστικά του Ζλάταν φέτος ήταν υπεραρκετά. Ο ίδιος ο υψηλόσωμος φορ είχε δηλώσει πώς δεν πρόκειται να αποσυρθεί αν δεν πάρει το πρωτάθλημα με τη Μίλαν. Και τώρα που το πήρε όμως δεν φαίνεται να κάνει σκέψεις για απόσυρση, αφού κάτι τέτοιο το διέψευσε στα αποδυτήρια μετά το τελευταίο παιχνίδι των Ροσονέρι απέναντι στη Σασουόλο. Ο Σκανδιναβός αποδεικνύει το πόσο σημαντικός είναι για τη Μίλαν, αφού έχει αναχθεί σε σημαία αυτών εδώ και δύομιση περίπου χρόνια που έχει επιστρέψει στο Μιλάνο.Στην τελετή απονομής του πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή ο Ίμπρα ήταν μπροστάρης στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που στήθηκαν για το πρώτο Σκουντέτο της Μίλαν, μετά από 11 χρόνια.

Την περασμένη Τετάρτη ο επιθετικός της Μίλαν πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να κάνει επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό του  αριστερού του γόνατος. Το διάστημα της απουσίας του υπολογίζεται στους 7-8 μήνες, όμως ο ίδιος και παρότι θα έχει πατήσει τα 41 του έτη, μοιάζει ακόμη ορεξάτος για γκολ, αεροπλανικά τακουνάκια, αέρινα κοντρόλ και φυσικά τίτλους. Επομένως θα τον απολαύσουμε άλλη μία χρονιά τουλάχιστον.

4) Άλαν Μακγκρέγκορ

Άλλος ένας τερματοφύλακας στη λίστα μας, ο Άλαν Μαγκρέγκορ της Ρέιντζερς. Τι κι αν οι κρόταφοι του έχουν ασπρίσει για τα καλά, ο Σκωτσέζος πορτιέρο στα 40 του χρόνια πραγματοποίησε μία από τις γεμάτες σεζόν της καριέρας του.

Ο Μακγκρέγκορ ήταν βασικός καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην Σκωτσέζικη ομάδα, η οποία τερμάτισε δεύτερη στο εγχώριο πρωτάθλημα, πίσω από τη Σέλτικ. Ο  προπονητής της Ρέιντζερς, Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ εμπιστεύτηκε τον Μακγκρέγκορ σε 47 παιχνίδια μέσα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, που περιείχε αγώνες σε πρωτάθλημα (συν τα playoffs), κύπελλο, προκριματικά Τσάμπιονς Λίγκ, προκριματικα Γιουρόπα Λίγκ, Γιουρόπα Λίγκ και Λίγκ Κάπ. O σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις πέναλτι γκολκίπερ,  πριν μία εβδομάδα κατέκτησε το κύπελλο Σκωτίας περνώντας στο γήπεδο ως αλλαγή του Μακλάφλιν στο 119’ ,γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους της Ρέιντζερς στο μάλλον τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των Μπλέ.  Ο Μακγκρέγκορ με την παρουσία του στην αρχική εντεκάδα στον τελικό του Γιουρόπα Λίγκ, κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης έγινε ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκό τελικό. Μπορεί να μην κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο, παρότι είχε δύο ευκαιρίες σε όλη του την καριέρα (και το 2007-08), ωστόσο με την εμφάνιση του το βράδυ της 18ης Μαίου, το ονόμα του φιγουράρει μετά από εκείνα των Ντίνο Τζόφ και Εντβίν Φάν Ντέρ Σάρ.

Ο 40χρονος κίπερ διέγραψε μία σταδιοδρομία συνυφασμένη με τη Ρέιντζερς. Πραγματοποίησε  445 εμφανίσεις με τα ‘’Λούτρινα αρκουδάκια ‘’, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη του 4 πρωταθλήματα Σκωτίας, 4 Κύπελλα Σκωτίας και 5 Λίγκ Κάπ Σκωτίας. Ωστόσο επειδή όλα τα ωραία  κάποτε τελειώνουν, ο Μακγκρέγκορ φαίνεται πώς θα κρεμάσει τα γάντια του, ενώ υπάρχουν και λίγες πιθανότητες να συνεχίσει στους δευτεραθλητές της Σκωτίας για άλλον έναν χρόνο, έχοντας όμως συμπληρωματικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή του, Φαν Μπρόνκχορστ. Το τοπίο γύρω από το μέλλον του Μακγκρέγκορ είναι κάπως θολό, ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθάρισει το πράγμα, μιάς και ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31 Μαίου.

5) Φάμπιο Κουαλιαρέλα

Ο Ιταλός επιθετικός της Σαμπντόρια είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις γκολτζήδων στο Ιταλικό πρωτάθλημα εδώ και 18 χρόνια.  Δικαίως έκανε την καριέρα που έκανε και ίσως να μπορούσε να σταθεί για περισσότερο χρόνο σε μεγάλη ομάδα, όπως η Γιουβέντους.

Ο Κουαλιαρέλα τα … κολλούσε και φέτος! Μπορεί όχι με την ίδια συχνότητα βέβαια. Ωστόσο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό 6 φορές. Αγωνίστηκε με το περιβραχιόνιο της Σαμπντόρια 35 φορές και εκτός από γκολ , αφού… γέρασε και οι αντοχές του έχουν μειωθεί, προτίμησε να πασάρει  περισσότερο στους συμπαίκτες του. Για του λόγου το αληθές, έδωσε 3 τελικές πάσες. Ένα πολύ τίμιο εννιάρι, άλλοτε βέβαια και ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον κεντρικό, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας, με τα χρώματα της Γιουβέντους.

Η καρδούλα του Φάμπιο, το λέει ακόμη. Θέλει να αγωνίζεται. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές φέτος, ο Κουαλιαρέλα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ταχύτητα, ακόμη και από ποδοσφαιριστές που έχουν τα μισά του χρόνια. Για την ακρίβεια κατέγραψε ταχύτητα ίση με 35,07 χλμ. Πραγματικά εντυπωσιακό για έναν 38 προς τα 39 έτη ποδοσφαιριστή. Για να πάμε και στο σήμερα όμως. Το συμβόλαιο του παίκτη, που τη σεζόν 18-19 βγήκε πρώτος σκόρερ στη  Serie A με 26 γκολ, λήγει σε έναν μήνα από τώρα και αιωρείται το αν η Σαμπντόρια θα το ανανεώσει, για να πορευτούν με τον Κουαλιαρέλα για 8η συνεχόμενη χρονιά.

6) Πέπε

Ο Πορτογάλος αμυντικός, Πέπε, στα 39 του χρόνια ηγείται της οπισθοφυλακής της Πόρτο, η οποία κατέκτησε φέτος το 30ο της πρωτάθλημα. Ο σκληροτράχηλος αμυντικός κατέγραψε 32 εμφανίσεις και μάλιστα ως αρχηγός.

Ο άλλοτε στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, προσέδωσε σιγουριά στην άμυνα της Πόρτο. Λογικό βέβαια για έναν παίκτη που έχει φάει με τα κουτάλια τα γήπεδα και που έχει μαρκάρει ένα σωρό παιχταράδες, ειδικά τον καιρό που ήταν στη Βασίλισσα. Ο 39 χρονος παίκτης αποτέλεσε και αποτελεί ακόμη εφιάλτη για πολλούς επιθετικούς, καθώς φημίζεται για το πολύ σκληρό παιχνίδι που κάνει και ενίοτε για τα άτσαλα μαρκαρίσματα- τάκλιν του. Το μόνο σίγουρο είναι πώς ο Πέπε έχει γερή κράση, έχοντας παίξει σχεδόν 800 παιχνίδια. Φέτος στις 33 παρουσίες με τους ‘’ Δράκους’’ πέτυχε  ένα γκολ και πάσαρε άλλες 2 φορές σε συμπαίκτες του, χρίζοντας τους σκόρερς. Να προσθέσουμε δε, ότι ο στιβαρός αμυντικός έχει συμβόλαιο με την Πόρτο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Επομένως οι επιθετικοί του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, αλλά και του Τσάμπιονς Λίγκ θα τον υποστούν για άλλον έναν  χρόνο ακόμη.

7)Φράνκ Ριμπερί

O Γάλλος εξτρέμ με την πολυετή θητεία στην Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια στη Serie A. Το περασμένο καλοκαίρι η Φιορεντίνα έκρινε πώς δεν ήθελε να συνεχίσουν μαζί. Έτσι, ο Ριμπερί μετακόμισε ως ελεύθερος στη Σαλερνιτάνα, η οποία επέστρεφε στα μεγάλα σαλόνια μετά από 23 χρόνια !

Η Σαλερνιτάνα ξεκινά απογοητευτικά τη χρονιά. Ο Ριμπερί  ήταν αρχηγός της και έβλεπε με το πέρασμα των αγωνιστικών πως το τρένο της παραμονής στην κατηγορία δεν θα έκανε στάση στο Σάλερνο. Ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας από τις 16 Απριλίου και μετά (33η αγωνιστική), η Σαλερνιτάνα μάζεψε 15 βαθμούς, την στιγμή που στις 32 προηγούμενες  αγωνιστικές είχε συγκεντρώσει 16 βαθμούς. Έτσι η ομάδα του Νταβίντε Νίκολα παρότι έχασε εντός έδρας 4-0 από την Ουντινέζε για την τελευταία αγωνιστική, εντούτοις παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία, αφού είχε σύμμαχο  την τύχη και η Κάλιαρι αυτοκτόνησε φέρνοντας 0-0 απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη  Βενέτσια.  Σε αυτή την άκρως ιδιάζουσα χρονιά για τη Σαλερνιτάνα ο Ριμπερί έπαιξε 23 ματς πρωταθλήματος και μοίρασε 3 ασίστ.

Η περιπετειώδης παραμονή της Σαλεριντάνα στη Serie A, σήμανε αυτόματα πως το συμβόλαιο του Ριμπερί θα ανανεωθεί και έτσι ο Γάλλος αειθαλής εξτρέμ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για άλλη μία σεζόν σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της σεζόν.

8) Τιάγκο Σίλβα

O Bραζιλιάνος στόπερ της Τσέλσι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην άμυνα των Μπλέ φέτος. Παρά το γεγονός ότι ο Τιάγκο Σίλβα έχει ήδη  κλείσει τα 37 του χρόνια τον  αποτέλεσε τον στυλοβάτη της αμυντικής γραμμής της ομάδας του. Σε όσα ματς έπαιξε οι Λονδρέζοι ήταν πιο σφιχτοί πίσω.

Ο Τιάγκο Σίλβα έπαιξε με τα μπλέ 48 φορές και ήταν πραγματικά από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Τούχελ. Σε κάποια μάλιστα ήταν ο καλύτερος. Η εμπειρία του εξάλλου τον βοηθάει στο υψηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Μαζί με τις μπόλικες κατά γενική ομολογία συμμετοχές του στην αρχική εντεκάδα των Λονδρέζων, ο Βραζιλιάνος παίκτης έβαλε 3 τέρματα (όλα στην Πρέμιερ Λιγκ) και  έδωσε 2 τελικές πάσες (από 1 σε CHL και Πρέμιερ Λιγκ). Αν μη τι άλλο ο ύψους 1,81μ σέντερ μπακ αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. Είναι γνώστης του αμυντικού παιχνιδιού, ενώ ως Βραζιλιάνος ξέρει να χειρίζεται καλά  και την μπάλα με τα πόδια. Είναι πάρα πολύ καλός στον αέρα και γενικά δυνατός στα μαρκαρίσματα, ενώ για την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του είναι και αρκετά γρήγορος. Πέρυσι σάρωσε με την Τσέλσι (Champions League, Uefa Super Cup και Fifa club world Cup).

Το συμβόλαιο του Τιάγκο Σίλβα με την Τσέλσι λήγει του χρόνου τον Ιούνιο, όπερ σημαίνει πως οι μπλέ τον υπολογίζουν κανονικά για την επόμενη χρονιά. Και πώς να μην το έκαναν εξάλλου, την στιγμή που ο Σίλβα είναι ο καλύτερος πολλές φορές αμυντικός της ομάδας τους. Αυτό σημαίνει ότι ο Σίλβα θα παίζει μέχρι σχεδόν τα 40 του στο κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, την Πρέμιερ Λίγκ.

9) Ματιέ Βαλμπουενά

 

Γινόταν να μην συμπεριλάβουμε τον δαιμόνιο Γάλλο του Ολυμπιακού; Φυσικά και όχι. Ο Ματιέ Βαλμπουενά στα 37 και πλέον χρόνια του έδειξε πώς είναι χάρμα ιδέσθαι σε ορισμένα παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος.

Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός των ερυθρόλευκων αγωνίστηκε σε 41 παιχνίδια, βάζοντας 3 γκολ, ενώ παράλληλα τροφοδότησε 8 φορές συμπαίκτες του. Μάλιστα σε ένα παιχνίδι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, απέναντι στον Βόλο, ο Γάλλος έδωσε τη λύση με μαγ(κ)ική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+1, χαρίζοντας τη νίκη στους Πειραιώτες με 2-1. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά που λένε οι αριθμοί. Είναι και το γεγονός ότι ο Βαλμπουενά είναι πολύ σημαντικός και σαν προσωπικότητα μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Αν και έχει χάσει την έκρηξη και  την ταχύτητα του, η σπιρτάδα στο μυαλό του παραμένει αναλλοίωτη. Κι αυτό φάνηκε από τις ασίστ και τις κινήσεις του εντός γηπέδου για άλλη μία χρονιά.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι κόσμημα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα και είναι βέβαιο πως ακόμη και στα 38 του έτη, που τα κλείνει στις 28 Σεπτεμβρίου, θα μπορεί να ανταποκριθεί στα χαμηλότερης ταχύτητας παιχνίδια πρωταθλήματος ή να μπαίνει ως αλλαγή από τον πάγκο. Δεδομένα ο Πέδρο Μαρτίνς τον θέλει στην ομάδα που ήδη ξεκίνησε να χτίζεται για του χρόνου. Το μόνο που απομένει είναι οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια για ένα νέο μονοετές συμβόλαιο. Το σίγουρο είναι ότι ο παίκτης και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας θα παραμείνει στο λιμάνι από άλλο πόστο.

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *