Type to search

Ποδηλασία

Κόστα Ρίκα: Ο πιο δύσκολος αγώνας ορεινής ποδηλασίας

Share

Το Route of Conquerors αναγνωρίζεται ως ένας απ’ τους πιο δύσκολους αγώνες της ορεινής ποδηλασίας στο κόσμο. Με την 28η έκδοση της διοργάνωσης να πλησιάζει οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει με πάνω από 550 άτομα απ’ όλο το κόσμο να έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Η διαδρομή έχει τρία στάδια με το πρώτο να ξεκινάει στο Garabito, στη Playa Herradura και θα τελειώσει στο Parque Viva στην Alajuela. Το δεύτερο στάδιο θα πραγματοποιηθεί απ’ το Σαν Χοσέ και θα κορυφωθεί στο Catie of Turrialba. Τέλος, το τρίτο στάδιο θα συνεχιστεί στο Siquirres. Η Florencia Urbina, διευθύντρια αγώνων δήλωσε πως νιώθει περήφανη για το πόσες συμμετοχές έχουν λάβει από όλο το κόσμο και πως ο αθλητισμός αναμφίβολα ενώνει διαφορετικές εθνικότητες και θρησκείες. Αυτή η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Κόστα Ρίκα και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αγώνες στη χώρα.

<< Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Καταλήξαμε σε συμφωνία με τη La Ruta να κάνουμε τα πράγματα με τον σωστό τρόπο, τηρώντας όλες τις απαιτήσεις και τις οδηγίες>>, δήλωσε ο Oscar Avila, πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο διαγωνισμός θα απονείμει σε γυναίκες και άνδρες το ίδιο χρηματικό έπαθλο, 6.000$. Αυτό το καθιστά την πιο ακριβοπληρωμένη ποδηλατική διοργάνωση στη χώρα.Μια συμφωνία μεταξύ της La Ruta και της εταιρείας επέτρεψε το χρηματικό έπαθλο να είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια και ίσο για άνδρες και γυναίκες.

Η πρώτη θέση και στα δύο φύλα θα λάβει 3,9 εκατομμύρια, η δεύτερη 2,3 εκατ. , στη τρίτη 1,3 εκατ. και 663 χιλιάδες η τέταρτη θέση. Οι γυναίκες που έχουν κερδίσει τον αγώνα σε προηγούμενες εκδόσεις, δήλωσαν ότι το χρηματικό έπαθλο είναι ένα μεγάλο κίνητρο για περισσότερες ποδηλάτες να συμμετάσχουν, αλλά και μια αναγνώριση της επιμονής και του αγώνα για την ισότητα των φύλων.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ


        

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *