Type to search

Olympiacos Panathinaikos Α1 Γυναικών ΒΟΛΕΪ Βόλεϊ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Βολλευ ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα Ολυμπιακος Ολυμπιακός ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Μαγικός Παναθηναϊκός έστειλε τους τελικούς σε 5ο ματς ύστερα από 9 χρόνια!

Share

Σε ένα παιχνίδι που διήρκησε το πολύ 90 λεπτά ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ ανώτερος και από τον αιώνιο αντίπαλό του, Ολυμπιακό και από τον ίδιο του τον εαυτό σε σχέση με την εικόνα που έδειξε στο Ρέντη την περασμένη Παρασκευή και έτσι η σειρά των τελικών οδηγήθηκε σε 5η αναμέτρηση μετά από 9 έτη και το  Ολυμπιακός-ΑΕΚ το 2013 που είχε κριθεί με 3-2 υπέρ των ερυθρόλευκων, ξεκινώντας ένα μεγάλο σερί συνεχόμενων πρωταθλημάτων έως και τις μέρες μας .Το καθοριστικό γκειμ 5 θα λάβει χώρα στο κλειστό”Μελίνα Μερκούρη”όπου οι δύο ομάδες θα δώσουν την τελευταία παράσταση του έργου για την κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος στο γυναικείο βόλεϊ που διάγει μια αξιοζήλευτη πορεία και δίκαια οι αθλήτριες επιζητούν από τους φορείς την επισημοποίησή της επαγγελματικής λίγκας τους!

Στο πλαίσιο του χτεσινού αγώνα παραθέτονται παρακάτω οι αποκλειστικές δηλώσεις των πρωταγωνιστριών των ερυθρόλευκων και των πράσινων από το ματς που έγινε χτες στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-21, 25-18) σε 86′

Παναθηναϊκός (Μπράνκο Γκάιτς): Κωνσταντίνου 12 (11/30 επ., 1 άσσος), Κρος 4 (2/10 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκρόθες 16 (16/27 επ., 62% υπ. – 46% άριστες), Παπαφωτίου 1 (1 άσσος), Χαντάβα 17 (13/27 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 50% υπ. – 23% άριστες), Μεταξά 2 (0/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 68% υπ. – 59% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 3 (3/4 επ.), Στεπανένκο 2 (1/2 επ., 1 άσσος).

Ολυμπιακός (Κάρλο Παρίζι): Γιώτα 7 (3/11 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 1 (1/5 επ.), Σάλας 13 (13/28 επ., 33% υπ. – 33% άριστες), Μαριάνα Κόστα 8 (6/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 28% υπ. – 28% άριστες), Χριστοδούλου 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Χίπε 10 (9/29 επ., 1 άσσος) / Κονόμι (λ, 42% υπ. – 42% άριστες), Γενιτσαρίδη, Κελεσίδη 1 (1 άσσος), Ξανθοπούλου.

Σάσκια Χίπε (Παίκτρια Ολυμπιακού)

*Ερώτηση σχετικά με την εικόνα του αγώνα, που αποδίδει την ήττα και το τι κρατάει από τη φετινή σεζόν και τι θέλει να βελτιωθεί σε προσωπικό επίπεδο.

• Αυτό το παιχνίδι τελείωσε πλέον η σειρά είναι σαν να ξεκινάει από την αρχή με σκορ 0-0 θα λέγαμε ,ωστόσο έχουμε το πλεονέκτημα έδρας και θα πάμε με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι και να στεφθούμε πρωταθλήτριες δίνοντας χαρά στον κόσμο μας , τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το σημερινό αποτέλεσμα πάρα μόνο να συγκεντρωθούμε πλήρως για το ματς της Πέμπτης που είναι το καθοριστικότερο όλων των προηγούμενων! Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε το άγχος σήμερα διότι με ήττα τα έχανε όλα ,παρόλα αυτά η ζώνη άνεσής του επειδή έπαιζε στην έδρα του τον βοήθησε να κερδίσει αυτό το ματς.Σε προσωπικό επίπεδο στοχεύω να ολοκληρώσω όσο το δυνατόν πιο καλά τη σεζόν και αργότερα θα κάνω τον απολογισμό για το τι μπορώ να βελτιώσω στη Σάσκια από τη νέα περίοδο και στο τι θέλω να κρατήσω από τη φετινή μου πορεία!!

Μάρετ Γκρόθες (Παίκτρια Παναθηναϊκού)

*Ερώτηση σχετικά με την οπτική της για τη σημερινή αναμέτρηση

Νομίζω κυριαρχήσαμε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού σήμερα!!Μερικές φορές κάνουμε πολλά χαζά λάθη από τα οποία πρέπει να απεμπλακούμε, αλλά ξέραμε πως στο 4ο γκειμ υπήρχε εξ αρχής μόνο μια επιλογή να παλέψουμε γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το αποτέλεσμα και του 3ου αγώνα!!Πλέον τίποτα δεν έχει κριθεί μετά και το σημερινό αφού όλα είναι ανοιχτά με το 2-2 και οφείλουμε να εστιάσουμε στην σωματική και ψυχική μας αποκατάσταση με σκοπό να έχουμε την κατάλληλη ετοιμότητα στο πέμπτο ματς μεθαύριο.

*Ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα και αν θέλει να παραμείνει στη χώρα μας.

•Νιώθω πολύ καλά εδώ, δε θέλω να μιλήσω πολύ για την επόμενη σεζόν προτιμώ να εστιάσω την προσοχή μου στην Πέμπτη και τον αγώνα στο Ρέντη και ύστερα θα τα δούμε και θα τα εξετάσουμε όλα αρκετά προσεκτικά!

Εύα Χαντάβα (αρχηγός Παναθηναϊκού)

*Ερώτηση σχετικά με τον αγώνα και την εύκολη επικράτηση  και το μήνυμα ενόψει του 5ου τελικού

•Η αλήθεια είναι πως από την Παρασκευή που χάσαμε τον 3ο τελικό ,το mentality δεν ήταν πως βρισκόμαστε στην τελευταία προπόνηση και οδεύουμε προς το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, πιστεύαμε εξ αρχής στη νίκη ,γνωρίζαμε ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας πρώτα να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη ειδικότερα στο 3ο ματς μετα τους 20 ποντους καθε σετ όπου εκεί κρίθηκε και το 2-1 κατ’ εμέ. Από τη στιγμή που σήμερα μειώθηκαν αισθητά αυτά,  θεωρώ πως ήρθε δικαια και το 2-2 !Δε θα έλεγα ότι ήταν εύκολη η νίκη σήμερα ωστόσο προσπαθήσαμε για το καλύτερο!

*Τι κρατάει η Εύα Χαντάβα από τη φετινή σεζόν και τι θέλει να βελτιωθεί από την ίδια στην επόμενη;

•Κρατάω ότι φέτος ήμασταν ομάδα που είναι και το πιο σημαντικό με όλη τη σημασία της λέξης και θεωρώ πως για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα έτσι πρέπει να λειτουργείς ίσως αυτό έλειπε άλλες χρονιές και αυτό που θέλω να κρατήσω σε προσωπικό επίπεδο είναι να μπορώ να δίνω στην ομάδα μου τον καλύτερο αγωνιστικό μου εαυτό!

*Τέλος στα της εθνικής ομάδας η Αρχηγός του Παναθηναϊκού αποκάλυψε το πλάνο της για το καλοκαίρι

Ναι θα είμαι στο δεύτερο μέρος της προετοιμασίας της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού βόλεϊ του 2023 ,μίλησα με το νέο κόουτς και συμφωνήσαμε ότι θα χρειαστώ λόγω της μεγάλης ψυχικής και σωματικής καταπόνησης από τη φετινή ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά με τον Παναθηναϊκό, λίγο χρόνο με αποθεραπεία ώστε να είμαι εντάξει και για την ελληνική αποστολή και για τις συλλογικές μου υποχρεώσεις το 2022-23!

 

Επιμέλεια κειμένου

Κωνσταντίνος Καραλάιος

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *