Type to search

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πάνος Βέργος στο SportReview: “Θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικό τον ΠΑΟΚ στο πόλο”

Share

Η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ επικράτησε για δεύτερη φορά του Νηρέα Χαλανδρίου, και εδραίωσε την παραμονή της στην Α1. Οι δηλώσεις του Πάνου Βέργου στο SportReview.

Το back-to-back εις βάρος του Νηρέα, αυτή τη φορά μέσα στο Χαλάνδρι, έκανε ο Δικέφαλος του Βορρά. Οι παίκτριες του Πάνου Βέργου επικράτησαν και στο δεύτερο παιχνίδι των play-out της αθηναϊκής ομάδας, με σκορ με 6-15.

Στις δηλώσεις πού παραχώρησε στο SportReview μετά το παιχνίδι στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου, ο κ. Βέργος σκιαγράφησε τόσο το κλίμα στα αποδυτήρια των Θεσσαλονικέων μετά την επίτευξη του βασικού φετινού στόχου, όσο και τους στόχους του μέλλοντος.

Οι ερωτήσεις πού του έγιναν και οι απαντήσεις του ήταν αφορούσαν:

  • Τα βασικά συναισθήματα στις τάξεις της ομάδας αυτή τη στιγμή…

“Σίγουρα υπάρχει χαρά, και ανακούφιση, γιατί ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για μας. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Η Α’ κατηγορία ήταν κάτι εντελώς άγνωστο για τη δική μας ομάδα. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα (τη σεζόν), όμως δουλέψαμε σκληρά όλο τον χειμώνα, καταφέραμε να αναστρέψουμε τα πράγματα, να αποδώσουμε καλύτερα, να πάρουμε βαθμούς. Τελειώσαμε την κανονική περίοδο με 13 βαθμούς, τώρα ήρθε και η Μέγκενς και η ποιότητα της ομάδας ανέβηκε ακόμα περισσότερο, και έτσι είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, καθώς κερδίσαμε καθαρά και τα δύο παιχνίδια, με το ίδιο σκορ -όπως με το ίδιο σκορ κερδίσαμε και τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, κάτι πού μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας. Αυτά θεωρώ είναι σημαντικά πράγματα για εμάς. Τις τελευταίες 15-20 μέρες είχαμε και την επιτυχία των Νέων Γυναικών, πού κατά 90% απαρτίζουν αυτή την ομάδα -γιατί αυτή η ομάδα απαρτίζεται από Κορασίδες, Νεάνιδες και Νέες Γυναίκες-. Όλα αυτά μας χαροποιούν, και μας δίνουν ένα σοβαρό κίνητρο να συνεχίσουμε και στο μέλλον.”

  • Το αν η απόκτηση μίας διεθνώς καταξιωμένης παίκτριας όπως η Μάουντ Μέγκενς είναι μία “δήλωση” (statement) ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσελκύσει σημαντικούς παίκτες και ότι έχει υψηλούς στόχους…

“Εμείς έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε αυτό (να προσελκύσουμε επιτυχημένες παίκτριες). Το θέμα είναι ότι από τη μία επιτρέπονται μόνο δύο ξένοι παίκτες, από την άλλη υπάρχει μία δυσκολία στο να έρθουν παιδιά από την Αθήνα. Έτσι, ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε μέσα από τη δική μας παραγωγική διαδικασία, και αυτό απαιτεί χρόνο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί η ομάδα, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, και ελπίζουμε σε μία καλύτερη επόμενη χρονιά.”

  • Το αν ο στόχος από εδώ και στο εξής είναι και η ομάδα πόλο να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο, δεδομένου του ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο ελληνικό σωματείο…

“Εννοείται, ο στόχος πάντα είναι να γίνει (ακόμα μεγαλύτερη η ομάδα). Σας ανέφερα όμως τις δυσκολίες. Στα άλλα αθλήματα η μετακίνηση των παικτών είναι πιο εύκολη. Μην ξεχνάτε ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει ομάδες πού να μπορούν να αποτελούν αιμοδότες για μας, όσον αφορά στο έμψυχο υλικό. Από την άλλη, και η ευρύτερη περιφέρεια δεν έχει απολύτως τίποτα. Οπότε, η όποια κρούση γίνει για να έρθει κάποιος παίκτης θα πρέπει να είναι προς τα νότια, προς την Αθήνα. Εκεί είναι δύσκολο να πείσεις έναν παίκτη να έρθει, γιατί προτιμά περισσότερο να βρίσκεται εκεί πού υπάρχουν περισσότερες ομάδες, να βρίσκεται στο σπίτι του. Άρα είναι πιο εύκολο να χάσουμε παιδιά προς την Αθήνα, παρά να πάρουμε εμείς. Και από την άλλη μεριά, με τις δύο ξένες παίκτριες, στενεύουν τα περιθώρια στο να ισχυροποιηθούμε και να γίνουμε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε πολύ υψηλό επίπεδο.”

  •  Το αν η δεξαμενή παικτών της Αθήνας είναι μεγαλύτερη από αυτή της Θεσσαλονίκης…

“Στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη δεξαμενή ως προς το να μπορούμε να προσεγγίσουμε αθλητές πού θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν άμεσα. Από αυτή την άποψη. Από την άλλη μεριά, σε σχέση με τις υποδομές μας, το τμήμα ξεκίνησε με την κυρία Χατζέλλη εδώ και 5 χρόνια από το μηδέν, βήμα-βήμα. Άρχισε να παίρνει κάποιες διακρίσεις, πήρε μία τρίτη θέση πέρυσι στο (πρωτάθλημα) Νεανίδων, είχε πάρει άλλη μία τρίτη τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ήρθε η τρίτη θέση στο Γυναικών, ήρθε η παραμονή της ομάδας (στην Α1), με το 90% να το αποτελούν Κορασίδες, Νεάνιδες και Νέες Γυναίκες. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε στην παραγωγή, να βγουν αθλήτριες. Θα προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε στο σωματείο, και να προσεγγίσουμε κάποιες αθλήτριες, και αν αλλάξει ο νόμος και μας δοθεί η δυνατότητα να έχουμε περισσότερες ξένες παίκτριες, είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο μέλλον.”

  • Τους στόχους της επόμενης σεζόν, εφόσον ο φετινός στόχος της παραμονής επετεύχθη…

“Σας έδωσα το περίγραμμα. Το θέμα είναι ότι εμείς έχουμε τη διάθεση να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Τα παιδιά πού έχουμε όμως χρειάζονται πολύ χρόνο, γιατί είναι πάρα πολύ μικρά σε ηλικία. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο τέτοιο ρόστερ στην Α1, με τόσο μικρά παιδιά σε ηλικία. Άρα χρειαζόμαστε χρόνο. Αν θέλουμε -πού θέλουμε- να κάνουμε κάτι πιο άμεσα, μπορούμε να έχουμε κάποιες προσθήκες τέτοιες πού να μας κάνουν ανταγωνιστικούς στο επόμενο πρωτάθλημα.”

Ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του ΠΑΟΚ. Πάνος Βέργος.

Ο προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών του ΠΑΟΚ. Πάνος Βέργος.

 

Ανδρέας Αλιμπέρτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *