Type to search

Liverpool Premier league ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρεμιέρ Λίγκ Τότεναμ

15/05/2011: Η τελευταία φορά που τα σπιρούνια άλωσαν το Άνφιλντ.

Share

Με αφορμή το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ, θυμηθήκαμε και σας παρουσιάζουμε την τελευταία φορά που η ομάδα του Λονδίνου έφυγε με σπουδαίο διπλό (0-2) από την έδρα των ρέντς.

Έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία εκτός έδρας νίκη της Τότεναμ σε βάρος της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα. Όπως είναι φυσικό,πολύ λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται την εν λόγω αναμέτρηση, μιάς και έκτοτε η Λίβερπουλ έχει γείρει την πλάστιγγα συγκριτικά υπέρ της, όταν συναντά την Τότεναμ. Τότε, στον πάγκο των Κόκκινων καθόταν ο Κένι Νταλγκλίς, ενώ στο τιμόνι της Τότεναμ βρισκόταν ο Χάρι Ρέντναπ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

Λίβερπουλ (4-2-1-3): Ρέινα κάτω απ’ τα γκόλποστ, δίδυμο στην καρδιά της άμυνας Σκρτελ και Κάραγκερ, δεξί μπάκ ο Τζόνσον, αριστερό μπακ ο Φλάναγκαν. Στη μεσαία γραμμή ο Λούκας Λέιβα (ως εξάρι) και λίγο πιο μπροστά ο Σπίριγκ, με τον Μάξι Ρόντρίγκεζ να αγωνίζεται ως δεκάρι, τον Κάουτ στο δεξί φτερό της επίθεσης και τον Σουάρεζ  στο αριστερό. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Άντι Κάρολ.

Τότεναμ (3-5-2): Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Κουντιτσίνι, την τριάδα της άμυνας αποτελούσαν οι  Kαμπούλ, Ντόουσον και Κίνγκ, αριστερός μπακ-χαφ ο Ντάνι Ρόουζ, δεξί μπακ-χαφ ο Πίεναρ, Σάντρο και  Μόντριτς στο κέντρο και λίγο πιο μπροστά ο Φαν Ντερ Φάαρτ ως επιτελικός μέσος και τέλος ο  Λένον βρισκόταν  πίσω απ΄ τον κεντρικό επιθετικό Κράουτς.

Α μέρος

Τα σπιρούνια πήραν νωρίς-νωρίς κεφάλι στο σκορ, ήδη από το 8ο λεπτό, με το πάρα πολύ ωραίο μονοκόμματο σούτ του Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ, στο οποίο ο Πέπε Ρέινα δεν είχε απάντηση. Οι Λονδρέζοι είχαν σιωπήσει το Άνφιλντ μέχρι το 25ο λεπτό, όταν ο Κάουτ έκανε μία επικίνδυνη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Κουντιτσίνι, όμως ο Ντόουσον την έδιωξε σε κόρνερ. Στο 30ο λεπτό οι Κόκκινοι διαμαρτυρήθηκαν στον Γουέμπ για πέναλτι, έπειτα από το άτσαλο μαρκάρισμα  του Ρόουζ πάνω στον Κάουτ εντός της μεγάλης περιοχής της Τότεναμ. 5 λεπτά αργότερα ο Σπίριγκ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πολλά μέτρα μακριά από το τέρμα του Κουντιτσίνι, για να έρθει 4 λεπτά μετά ο Κάρολ να πιάσει την κεφαλιά έπειτα από γύρισμα του Σκρτελ, που είχε προωθηθεί, αλλά να στέλνει την μπάλα απελπιστικά πάνω από την οριζόντια δοκό. Οι παίκτες του Νταλγκλίς πίεζαν για την ισοφάριση πριν πάνε στα αποδυτήρια, η οποία ωστόσο δεν ήρθε, ούτε από την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Σουάρεζ στο 45+1, αφού κατέληξε άουτ.

Β μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η αρμάδα του Χάρι Ρέντναπ ευτύχησε στην πρώτη της φάση (54′) να κερδίσει πέναλτι, έπειτα από παράβαση του Φλάναγκαν στον Πιέναρ, η οποία όμως ενδέχεται να ήταν εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Χάουαρντ Γουέμπ να υποπίπτει σε ολέθριο όπως αποδείχθηκε λάθος εις βάρος της Λίβερπουλ. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λούκα Μόντριτς στο 56ο λεπτό, στέλνοντας  την μπάλα στο κέντρο και  τον Ρέινα στη δεξιά του γωνία. 0-2 στο 56 λοιπόν. Η Λίβερπουλ στα εναπομείναντα λεπτά πίεσε με νύχια και με δόντια προκειμένου να εξασφαλίσει το εισιτήριο του Γιουρόπα Λίγκ μέσω της πέμπτης θέσης στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λίγκ. . Στο μεταξύ ο Μάξι Ροντρίγκεζ είχε δώσει τη θέση του στον Τζόντζο Σέλβεϊ  Δύο χαμένες ευκαιρίες από Σέλβεϊ και Κάρολ ήταν η αντίδραση των Κόκκινων.Ο Νταλγκλίς προσπάθησε να αλλάξει τη ρότα του παιχνιδιού, προχωρώντας σε 2 ακόμη διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τους  Σπίριγκ και Κάρολ με τους  Ενγκόγκ και Τζού Κόουλ. Ωστόσο ούτε αυτοί  κατάφεραν να μετουσιώσουν τις επιθέσεις της Λίβερπουλ σε κάποια επικίνδυνη τελική προσπάθεια και έτσι η ομάδα τους έχασε με  2-0. Η ήττα αυτή ωστόσο στοίχισε και μετέπειτα στην ομάδα του Μερσισαϊντ, αφού και στην 38η αγωνιστική η Λίβερπουλ στραβοπάτησε απέναντι στην Άστον Βίλα (ήττα με 1-0), ενώ η Τότεναμ νίκησε δύσκολα (2-1) την Μπέρμιγχαμ, που ήθελε να σωθεί από τον υποβιβασμό. Οι δύο αυτές απανωτές απώλειες βαθμών των Ρέντς έδωσαν στην Τότεναμ (62β) το εισιτήριο του Γιουρόπα Λίγκ και έφεραν τη Λίβερπουλ στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς.

 

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *