Type to search

Carabao Cup CHAMPIONS LEAGUE Fa Cup Liverpool Premier League

Λίβερπουλ: Οι…σεληνιασμένοι Reds για πρώτη φορά θέλουν και μπορούν τα πάντα

Share

Η σεζόν 2021-22 είναι μια χρονιά που κάθε φίλος των Reds του Λίβερπουλ δύσκολα θα ξεχάσει. Όπως εξελίσσεται αυτή η περίοδος η ομάδα έφτασε να διεκδικεί όποια διοργάνωση στην οποία συμμετέχει, ενώ ήδη μία έχει κατακτηθεί.

 

Γουέμπλει, 27 Φεβρουαρίου 2022, τελικός του Καραμπάο Καπ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι. Μετά από «άσφαιρα» 120 λεπτά ο Κέπα είναι έτοιμος να εκτελέσει το 21ο πέναλτι στη διαδικασία της ρωσικής ρουλέτας, με σκοπό να ισοφαρίσει για τους μπλε. Ο Ισπανός κίπερ στέλνει την μπάλα ψηλά και άουτ. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο νησί βάφεται κόκκινος.

 

Στάδιο Έτιχαντ, 15 Ιανουαρίου 2022. Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης της Σίτι με την Τσέλσι, για την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε νικά τον Κέπα με σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του Μάντσεστερ και εκτοξεύει τη διαφορά στο +13 από τη δεύτερη Λίβερπουλ. Τότε ήταν το σημείο που ορισμένοι έσπευσαν να αποδώσουν ήδη τον τίτλο στην ομάδα του Γκουαρντιόλα. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο», τον Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα του Γερμανού προπονητή έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 10 διαδοχικών νικών και σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών των «πολιτών» απέναντι σε Σαουθάμπτον, Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας έφερε τη διαφορά στον πόντο πριν το μεταξύ τους ντέρμπι την προηγούμενη Κυριακή. Το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) στο Ετιχαντ διατήρησε αυτή τη διαφορά (74 η Σίτι, 73 η Λίβερπουλ). Απομένουν άλλες επτά αγωνιστικές για τους δύο μονομάχους της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και μένει να δούμε ποιος θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα.

 

Γουέμπλει, 16 Απριλίου 2022. Στο 45′ του ημιτελικού για το FA Cup ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ , ο Σάντιο Μανέ με διαγώνιο βολέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Στέφεν και σημειώνει το 3-0 υπέρ των κόκκινων του Μέρσεσαιντ. Πάρα την αντίδραση των «πολιτών», οι οποίοι μείωσαν με τους Γκρίλις και Μπερνάρντο Σίλβα στο 47′ και στο 90+1′ αντίστοιχα, οι Reds ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κοσμο. Ο αντίπαλος θα προκύψει από το σημερινό ζευγάρι της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας.

 

Ανφιλντ, 13 Απριλίου 2022. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο δίνει προβάδισμα με 3-2 στην Λίβερπουλ απέναντι στην Μπενφίκα στη ρεβάνς των προημιτελικών για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και οι αετοί της Λισσαβόνας ισοφάρισαν στο 82′, οι Reds πήραν την πρόκριση για τους 4 έχοντας προίκα το 3-1 υπέρ τους στο Ντα Λουζ. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης η αρμάδα του Κλοπ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ με σκοπό να φτάσει στον τελικό του Παρισιού, στις 28 Μαΐου.

 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Λίβερπουλ σε όλους τους στόχους που συμμετέχει από την αρχή της σεζόν είναι μέσα και τους διεκδικεί, με εξαίρεση το Καραμπάο Καπ που ήδη το έχει κατακτήσει. Αν οι Reds κατακτήσουν και τις υπόλοιπες τρεις διοργανώσεις, θα πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα, το οποίο θα πετυχαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 

Αν και οι κόκκινοι του Μέρσεσαιντ διέθεταν και κατά το παρελθόν σπουδαίες ομάδες, παίκτες και προπονητές ωστόσο το πλησιέστερο που έχουν να επιδείξουν σε κατάκτηση τίτλων σε μια χρονιά, είναι το τρεμπλ της σεζόν 1983-84. Το τέλος εκείνης της περιόδου βρήκε την ομάδα τότε του Τζο Φάγκαν, πρωταθλήτρια Αγγλίας, κάτοχο του Λιγκ Καπ (επικράτησε 1-0 στον επαναληπτικό τελικό της Έβερτον με γκολ του Σούνες), κάτοχο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών επικρατώντας 4-2 της Ρόμα στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια), στον τελικό του Ολίμπικο της Ρώμης. Η μοναδική διοργάνωση που δεν κατόρθωσε να κατακτήσει εκείνη τη χρονιά η Λίβερπουλ ήταν το FA Cup, είχε αποκλειστεί στον τέταρτο γύρο από την Μπράιτον (στην Τσαμπιονσιπ εκείνη τη χρονιά).

 

Μένει λοιπόν να δούμε αν η τωρινή ομάδα του Κλοπ καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα επερχόμενα εμπόδια και να σημειώσει ένα μοναδικό επίτευγμα, γράφοντας το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κατσανιώτης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *