Type to search

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΑΝΑΟΙ ΑΡΓΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Φοίνικας Πειραιά- Δαναοί Άργους 79-44: Έκλεισαν ιδανικά τη χρονιά οι Πειραιώτισσες με 35αρα.

Share

Η σεζόν της Α2 μπάσκετ γυναικών ολοκληρώθηκε και για τον Φοίνικα Πειραιά, με  το εξ΄αναβολής παιχνίδι κόντρα στους Δαναούς Άργους σήμερα το μεσημέρι. Η ομάδα του Πειραιά σμπαραλιάζοντας τους Δαναούς (79-44) ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το σύνολο του Κυριάκου Αράπη (Φοίνικας Πειραιά) πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του εφέτος, κάτι που αποτυπώθηκε και εμπράκτως ήδη από το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (48-23). Από την άλλη οι Δαναοί σαφώς επηρεασμένοι και από τα κρούσματα κορωνοϊού της περασμένης εβδομάδας, δεν μπόρεσαν να πιάσουν τα στάνταρ απόδοσης που συνηθίζουν και μοιραία υποτάχθηκαν στον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο Φοίνικας .Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Πειραιά είναι πως 3 παίκτριες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και παράλληλα η Ζιζή Στεφάτου απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι πώς είναι σαν το καλό κρασί. Για του λόγου το αληθές η σε λίγους μήνες 38χρονη καλαθοσφαιρίστρια πέτυχε 21 πόντους, εκ των οποίων οι 15 ήταν από τη γραμμή των 6,75 μέτρων!  Από κοντά ήταν  και η πολύπειρη από τις μεγάλες κατηγορίες, Σίσσυ Ευμορφοπούλου {21π (2 τρίποντα)}, η οποία αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλη άμυνα, κάτι που απέδειξε περίτρανα και σήμερα. Άψογη εμφάνιση και από τη σέντερ του Φοίνικα, Ελευθερία Μαγγίνα, που είχε 19 πόντους ταλαιπωρώντας τους Δαναούς Άργους κάτω από τη δική τους ρακέτα. Κωνσταντίνα Γραμματικού και  Ρούλα Λαουλάκου είχαν από 9 πόντους συνεισφέροντας και αυτές στην ευρεία επικράτηση της ομάδας τους.

Στην αντίπερα όχθη, για τους Δαναούς Άργους διασωθείσες υπήρξαν η  Ρόδη Χρυσοστομίδου (10 πόντοι,  εκ των οποίων δύο τρίποντα) και η αειθαλής Ζωή Κεχαγιά (11 πόντοι). Οι δύο παίκτριες ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να βάλουν φρένο στις εξαιρετικές σήμερα Πειραιώτισσες.

Αναλυτικά το φύλλο αγώνα

Δεκάλεπτα: 24-11, 48-23, 62-34, 79-44
Φοίνικας Πειραιά (Αράπης – Τιόπουλος): Γραμματικού 9, Μαγγίνα 19, Καρέλα, Ευμορφοπούλου 21(2), Στεφάτου 21(5), Λαουλάκου 9(1), Οικονομοπούλου, Δράκου.
Δαναοί Αργους (Τόρβας): Χρυσοστομίδου 10(2), Αλμπέρτου, Μπάλα 9(1), Μπενέκη 5(1), Στρατή, Κεχαγιά 11(2),Μπακάλη 9.

Η τελική βαθμολογία του πρώτου ομίλου

 

1. Εύνικος 36
2. ΓΣ Ηλιούπολης 33
3. Φοίνικας Πειραιά 32
4. Δαναοί Αργους 31
5. Αιγέας Χίου 25
6. Ατρόμητος Πειραιά 25
7. Αρις Καλαμάτας 24
8. Πανιώνιος 23
9. Αμιλλα Τρίπολης 21
10. Θησέας Παναγιούδας 19
* Ο Θησέας Παναγιούδας έχει έναν μηδενισμό

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *