Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Γαλλίας: Παρούσα σε ακόμη μια διοργάνωση

Share

Η Εθνική Γαλλίας πήρε έυκολα την πρόκριση από τον τέταρτο όμιλο της προκριματικής φάσης και θα συμμετάσχει σε ακόμη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή τη φορά στο Κατάρ. Οι μπλε δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και κατέληξαν στην πρώτη θέση του ομίλου με 18 πόντους, ενώ η Εθνική Ουκρανίας κατέλαβε την δεύτερη θέση έχοντας 12 πόντους.

WORLD CUP

Για τους Γάλλους, αυτή θα είναι η 16η συμμετοχή τους στην διοργάνωση, ενώ έχουν και δύο κατακτήσεις, η μία το 1998 στο Μουντιάλ που διεξήχθη στην Γαλλία και η άλλη στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Η Εθνική ομάδα έχει γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στη διάρκεια τριών μεγάλων <<χρυσών γενεών>> κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1950, 1980 και 1990 που είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές πορείες σε μεγάλες διοργανώσεις. Η Γαλλία ήταν μία από τις τέσσερις Ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετείχαν στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1930, από το οποίο αποκλείστηκε γρήγορα σε όμιλο με την Αργεντινή, το Μεξικό και την Χιλή.

Συνολικά, οι <<Les Bleus>> έχουν πάρει μέρος 15 φορές σε 21 διοργανώσεις Μουντιάλ με απολογισμό δύο κατακτήσεις, ενώ σε 66 αγώνες έχει πραγματοποιήσει 34 νίκες, 13 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, η Εθνική Γαλλίας ολοκλήρωσε την διοργάνωση δίχως ήττα, γι αυτό και την κατέκτησε δίκαια, νικώντας στον τελικό την Εθνική Κροατίας με 4-2.

EURO

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Εθνική Γαλλίας έχει συμμετάσχει 8 φορές, έχοντας και 2 κατακτήσεις (1984, 2000). Η πρώτη της συμμετοχή στην διοργάνωση ήταν το 1960, στο πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η τελική φάση της πρώτης διοργάνωσης διεξήχθη στην Γαλλία, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η Σοβιετική Ένωση καθώς κέρδισε με 2-1 τη Γιουγκοσλαβία στην παράταση του μεγάλου τελικού.

Η τελευταία κατάκτηση της χώρας χρονολογείται το μακρινό 2000, στην διοργάνωση που διεξήχθη στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Η Εθνική Γαλλίας έχοντας εκπληκτική ομάδα εκείνη την εποχή, νίκησε στον μεγάλο τελικό την Ιταλία με 2-1 στην παράταση.

Γιώργος-Ραφαήλ Γκόγκος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *