Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Σερβίας: Ώρα για διάκριση

Share

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σερβίας εκπροσωπεί την Σερβία και ελέγχεται από την ποδοσφαιρική ένωση Σερβίας. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θεωρούν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σερβίας ως διάδοχο της εθνικής Γιουγκοσλαβίας.

Η έδρα που αγωνίζεται είναι το στάδιο Ερυθρός Αστέρας, γνωστό στους φίλους του ποδοσφαίρου ως Μαρακανά του Βελιγραδίου, και βρίσκεται στο Βελιγράδι,πρωτεύουσα της Σερβίας. Αποτελεί μόνιμη έδρα της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα, ενώ επίσης φιλοξενεί αγώνες στίβου και συναυλίες. Έχει χωρητικότητα 60.000 θέσεων και είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη χώρα.

Συμμετοχές σε Μουντιάλ

Το 2010 ήταν η πρώτη της παρουσία σε Μουντιάλ και κατετάγη στην 4η θέση με 3 βαθμούς. Είχε μια νίκη και δυο ήττες στον όμιλο με Γερμανία, Γκάνα και Αυστραλία.

Στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου ηττήθηκε με 0-1 από την Γκάνα. Σκόρερ ο Γκιάν στο 84’

Στο δεύτερο αγώνα πέτυχε την πρώτη της νίκη με σκόρ 1-0 ενάντια στην Γερμανία. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Γιοβάνονιτς στο 38’

Στην τελευταία αγωνιστική γνώρισε μια ακόμα ήττα με σκορ 2-1 απέναντι στην Αυστραλία.

Το 2018 ήταν η δεύτερη παρουσία της Σερβίας σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα προκριματικά με 21 βαθμούς κατέλαβε την 1η θέση όπως και το 2010.

Κατετάγη στην 3η θέση με 3 βαθμούς, 1 νίκη 2 ήττες.

Στην πρώτη αγωνιστική κέρδισε με 1-0 της Κόστα Ρίκα με γκολ του Αλεκσάντερ Κολάροφ στο 56’.

Στην δεύτερη αναμέτρηση της Σερβίας στο Μουντιάλ γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Ελβετία. Στο 5’ προηγήθηκε με τον Μίτροβιτς με την Ελβετία να μειώνει αρχικά στο 52’ με το Τσάκα και τον Σακίρι να δίνει την νίκη στην με γκολ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Στην τελευταία αγωνιστική η Σερβία ηττήθηκε από την Βραζιλία με 2-0. Σκόρερ οι Παουλίνιο στο 36’ και Τιάγκο Σίλβα στο 68’.

Η Σερβία προκρίθηκε τρίτη φορά στην ιστορία της στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ. Στα προκριματικά πήρε την 1η θέση με 20 βαθμούς και την απευθείας πρόκριση.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της Σερβίας στα προκριματικά ήταν ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς με 8 γκολ.

Χρήστος Λόης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *