Type to search

Β Εθνική Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ – ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 85-66: Απρόσμενη ήττα του Έσπερου στο Ίλιον

Share

Για τον 1ο όμιλο της Β’ εθνικής κατηγορίας η Ένωση Ιλίου υποδέχτηκε τον τρίτο της βαθμολογίας Έσπερο, στην 9η αγωνιστική του 2ου γύρου, στο κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Κακούρης». Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 85-66, πετυχαίνοντας έτσι μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στα προγνωστικά.

Ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα ήταν το σημερινό (03/04) για τους φιλάθλους της Ένωσης Ιλίου που βρέθηκαν στο «Γεώργιος Κακούρης» για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Έσπερο. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα (14-20 στην 1η περίοδο), η Ένωση με όμορφο μπάσκετ και άμυνα από ατσάλι μετέτρεψε την αναμέτρηση με μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας σε παράσταση για έναν ρόλο, πέτυχε σπουδαία νίκη με 85-66 και έφτασε τους 29 βαθμούς, αφήνοντας παράλληλα τον Έσπερο στους 35 και στην 3η θέση.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Άσχημο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με πολλά λάθη εκατέρωθεν και άστοχες επιθέσεις. Ο Έσπερος ήταν εκείνος τελικά που πήρε τα ηνία του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά εκμεταλλευόμενος τα λάθη των γηπεδούχων και τις βιαστικές επιλογές τους στην επίθεση. Χαρακτηριστικό του κακού θεάματος της 1ης περιόδου τα 3 επιθετικά φάουλ και το time out του κόουτς της Ένωσης 2’ πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου με το σκορ στο 12-18, χωρίς να αλλάξει κάτι ωστόσο με την 1η περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 14-20.

Η συνέχεια του αγώνα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Οι γηπεδούχοι «μάζεψαν» πολύ γρήγορα αυτήν τη διαφορά των 6 πόντων και πήραν το προβάδισμα, φτάνοντας και το +8 (44-36) 1 λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου. Κυρίαρχο στοιχείο του 2ου δεκαλέπτου η σκληρή άμυνα των γηπεδούχων και γενικότερα του σκληρό παιχνίδι με τον Γκαγκαλούδη να χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ 2 λεπτά μετά την είσοδό του στο παρκέ.

Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα δραματικά, με τον Έσπερο να μην καταφέρνει να αλλάξει την εικόνα του και να παίξει το μπάσκετ που έχει συνηθίσει να παίζει, ιδίως στις τελευταίες αγωνιστικές, και τους γηπεδούχους να δίνουν ρεσιτάλ από τα 6,75 με τον Σπυρόπουλο να πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία με 5 εύστοχες εκτελέσεις. Με βάση τα προηγούμενα η τελευταία περίοδος του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη διαφορά να εκτοξεύεται σε ένα σημείο στους 20 πόντους (75-55) και τίποτα να μην αλλάζει μέχρι και το τέλος , με την Ένωση να επικρατεί με 85-66.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ

14-20, 44-37, 61-50, 85-66 (ΤΕΛ.)

 

ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ: Σπυρόπουλος (19), Γεροκέστας (9), Φούντας (3), Πανουσόπουλος (12), Μπαρμπαρής (1), Δάρμης (8), Μπέλλας (13), Γκουντόπουλος (-), Δουρουντούς (4), Τσιούμπρης (13), Πανουσόπουλος (2), Κοσμίδης (-)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιανούλιας

ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ: Κόλιος (1), Αγγελόπουλος (14), Χατζησημιάδης (-), Οικονόμου (6), Αδαμόπουλος (8), Γκαγκαλούδης (4), Ορφανουδάκης (-), Τοντούα (-), Τσολάκης (4), Ολύμπιος (6), Κάπρης (10), Μαγιντόμπε (13)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ταυρόπουλος

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *