Type to search

Barcelona La Liga Real Madrid ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4: Ντύθηκε στα μαύρα στην…“κηδεία” της η Βασίλισσα

Share

 

Με 4 γκολ «ισοπέδωσε» την Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί έξι «Clasico» χωρίς νίκη και αποδεικνύοντας πως επέστρεψε “για τα καλά” στο κορυφαίο επίπεδο

Τι και αν έπαιζε απέναντι στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Ρεάλ Μαδρίτης, τι και αν έπαιζε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, “το τρένο” του Τσάβι πέρασε αλώβητο και από την Μαδρίτη. Και με σκορ; Ως συνήθως…  0-4.

Με την μια ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη στην αρχή του παιχνιδιού για τους Καταλανούς, με πρωταγωνιστές τους Ομπαμεγιάνγκ και Φεράν Τόρες, όλα έδειχναν πως το 0-1 είναι θέμα χρόνου. Και έτσι και έγινε… Μετά από 29 λεπτά παιχνιδιού λοιπόν τον χορό των γκολ άνοιξε ο συνήθης ύποπτος τελευταία, Ομπαμεγιάνγκ, καθώς “τρύπωσε” ανάμεσα στα στόπερ και με κεφαλιά έκανε το 0-1, έπειτα από ασσίστ του “αναγεννημένου” Ουσμάν Ντεμπελε.

Την σκυτάλη πήρε ο Αραούχο, με τον ίδιο έπειτα από κόρνερ, να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 0-2, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Καμαβινγκά και Μαριάνο Ντίας ήταν οι “κινήσεις” του Αντσελότι στο δεύτερο μισό του ματς ,ώστε να ανατρέψει την κατάσταση. Ωστόσο… Δίχως αποτέλεσμα. Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεζ μπήκε αποφασισμένη να τελειώσει την υπόθεση νίκη και μόλις δύο λεπτά με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτού ο Φεράν Τόρες με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Κουρτουά για το 0-3 υπέρ της ομάδας του.

Προτού προλάβει να συνέλθει και από αυτό το σοκ η Ρεάλ Μαδρίτης, ο φοβερός και τρομερός Γκαμπονέζος επιθετικός των Μπλαουγκράνα περνώντας την μπάλα πάνω από τον Βέλγο τερματοφύλακα διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση και διαμόρφωσε το τελικό 0-4, δίνοντας παράλληλα διαστάσεις θριάμβου.

Και η αντίδραση της επικείμενης πρωταθλήτριας στην συνέχεια; Καμία… Οι Μαδριλένοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Ίσα ίσα που η Μπαρτσελόνα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε βάλει και περισσότερα αν είχε σταθεί και λίγο πιο εύστοχη.

Με την απίστευτη αυτή νίκη οι Καταλανοί βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση, στο -12 από την πρώτη θέση και στο -3 από την δεύτερη Σεβίλλη . Πριν τον αγώνα ο Ισπανός τεχνικός των Μπλαουγκράνα δήλωσε πως με νίκη η ομάδα του μπαίνει ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος. Με 9 αγωνιστικές πάραυτα πριν το φινάλε τα πράγματα είναι ζόρικα. Ποτέ δεν ξέρεις όμως…Πολλά έχουν δει τα ματάκια μας.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Η καλή, η νέα Μπαρτσελόνα, η Μπαρτσελόνα του Τσάβι, βρίσκεται εκεί που θα πρέπει να βρίσκεται πλέον αποδεδειγμένα στο κορυφαίο επίπεδο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (46’ Μαριάνο Ντίας), Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο (63’ Λούκας Βάθκεθ), Κασεμίρο, Κρόος (46’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε, Μόντριτς, Βινίσιους, Ροντρίγκο (63’ Μάρκο Ασένσιο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Έρικ Γκαρσία, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (71’ Γκάβι), Πέδρι, Ντεμπελέ (80’ Τραορέ), Φεράν Τόρες, Ομπαμεγιάνγκ (71’ Ντεπάι).

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *