Type to search

Γιάννης Μπουρούσης Λιογας Μπάσκετ Παπαγιάννης Σκαραφίγκας Τσιλουλης

Δηλώσεις προπονητών

Share

Από το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ για λογαριασμό του SportReview ο Νικολόπουλος Χρήστος 

 

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, ο κύριος Σκαραφίγκας σε δηλώσεις που μου παραχώρησε (ως τιμωρημένος), μου είπε ως θεατής δίνοντας τα συγχαρητήρια του στη Καρδίτσα, ένα ματς “ροντέο”, ένα αλλοπρόσαλλο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήταν απαθής οι παίκτες του στους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Ένα θετικό πρόσημο είναι η προσπάθεια της ανατροπής σε μορφή καλαθοσφαιρησης, το παιχνίδι έληξε σε κάποια θέματα λίγο πριν την λήξη, κάποιες ευκαιρίες δε αξιοποιήθικαν σωστά, μένει η προσπάθεια με το χειροκρότημα της ομάδας να ναι ζέστο από την αρχή μέχρι το τέλος, και ευελπιστουν σε μια καλύτερη συνεχεία με σειρά θετικών αποτελεσμάτων.

Ενώ για τους οπαδούς ανέφερε ότι αν δεν παίξεις θα κοιμηθούν, δίνει έμφαση στους φιλάθλους και τους παρομοιάζει ότι είναι ξεχωριστοί και αγαπάνε την ομάδα.

Η βοηθός προπονητής, η κυρία Βασιλεία  με λακωνικό τρόπο είπε ότι ήταν η δουλειά του κυρίου Σκαραφίγκα στο Β ημίχρονο, στο Α ημίχρονο ήταν διαφορετικη ομάδα.

Ό Παπαγιάννης παίκτης της ομάδας του Αμαρουσίου μου είπε ότι ήταν χωρίς συγκέντρωση στη Α και Β περίοδο με το χάσμα των διαφόρων στους πόντους, στο Γ και Δ περιόδους έδειξαν την ταυτότητα τους και και τι ήταν ικανοί να κάνουν αλλά αλλά επειδή η διαφορά ήταν υπέρ της Καρδίτσας δεν μπόρεσαν να νικήσουν.

Επίσης στη συνέχεια της κουβέντας του, τον ρώτησα εάν η ομάδα του φοβήθηκε την Καρδίτσα που είναι πρώτη στη βαθμολογία και είναι ομάδα στην οποία παίζει ο Μπουρούσης, μου ανέφερε ότι περιμένανε τον “γέρολύκο” της Α Εθνική αντρών, περίμεναν την επιστροφή του και το τρόπο που θα το μαρκάρουν.

Ήταν πολύ κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή αλλά δεν τα κατάφεραν, μου εκμυστηρεύτηκε ότι έπαιξε ρόλο η κούραση γιατί μπήκαν μέσα και έδωσαν ότι είχαν και δεν είχανε, είναι έμπειροι παίκτες, δεν μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Από την πλευρά των νικητών ο κύριος Λιογας σε δήλωση που του έκανα, τον συνεχάρη για τη μεγάλη νίκη που σημείωσε μου είπε ότι ήταν ευχαριστημένος που κέρδισαν αυτό το δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι το Μαρούσι, παρότι πήρανε διαφορά στο πρώτο ημίχρονο ήξερε ότι το Μαρούσι λόγω της εμπειρίας θα αντιδράσει και θα φτάσει πολύ κοντά, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξε ένα άγριο παιχνίδι και έτσι εξελίχθηκε το ματς σε θρίλερ αλλά νίκησε η ομάδα του και μένει σε αυτό.

 

Σε ερώτηση μου εάν οι οπαδοί του Αμαρουσίου απόσυγκέντρωσαν τους παίκτες του μου εκμυστηρεύτηκε ότι αυτό που μένει είναι η νικη και και πολλές φορές έγιναν αμφιλεγόμενες φάσεις.

Ενώ σε ρώτησε μου για τον Γιάννη Μπουρούση απάντησε με την έλευση αυτού του μεγάλου παίκτη έχει συμβάλλει στις επιτυχίες της ομάδας η οποία είναι στην πρώτη θέση και μάλιστα είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο της Α2.

Ό Τσιλούλης παίκτη της Καρδίτσα δήλωσε ότι εβδομάδα με εβδομάδα περίμεναν αυτό το παιχνίδι το οποίο ήξερε τις δυσκολίες που έχει, ενώ περίμεναν την αντίδραση Αμαρουσίου στην επιστροφή του με κάποια σουτ που εκμεταλλεύτηκα πλήρως, με σκληρή άμυνα στο δεύτερο μέρος κατάφεραν και σημείωσαν το μεγάλο διπλό που τους έφερε πολύ κοντά στο τίτλο.

Τον ρώτησα αν τον φόβισε το brandβname που έχει το Μαρούσι που έχει αφήσει παρακαταθήκη στη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, σε δήλωση του ότι είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία πίσω από αυτό, σε όποια κατηγορία και να είναι, είναι μία έδρα καυτή και μία δύσκολη, λίγες θα καταφέρουν να φύγουν με το διπλό λόγω της αξιόλογης πορείας που κάνει το Μαρούσι τα τελευταία χρόνια.

Στην ερώτηση μου εάν ο Γιάννης Μπουρούσης έχει συμβάλει στην επιτυχία της ομάδας συγκεκριμένα είπε ότι είναι παίκτης με τεράστιο όνομα είναι ένας παίκτης με βαρύ όνομα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης, είναι ο μύθος του μπάσκετ και ενώ ήταν για κάποιο λόγο ιατρικά έξω παρευρεθεί στην προσπάθειά της ομάδας θα τους βοηθήσει να πάρουν τη νίκη στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Ο Σταρ των καρδιτσιωτών ο Γιάννης Μπουρούσης στην απόφασή του να επιστρέψει στη γενέτειρα του, να επιστρέψει στο μέρος οπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ήταν θέμα αγάπης, βλέπει την ομάδα του να προσπαθεί να διεκδικήσει την άνοδο και μέσω της πολύέτους εμπειρίας το περνάει την  στην ομάδα.

Ενώ τον ρώτησα πώς το είδε το παιχνίδι ως θεατής στην προσπάθεια της ομάδας του, όταν ένα δύσκολο παιχνίδι με μία δύσκολη νίκη, το Μαρούσι έπαιξε σκληρά, και συνεχίζουν στο επόμενο παιχνίδι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *