Type to search

Ajax Barcelona fc Camp nou Champions league Champions League CHAMPIONS LEAGUE Deportivo la coruna Lionel Messi Paris Saint Germain Uefa champions league ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΑΦΑ ΜΠΕΝΙΤΕΘ Ρεάλ Μαδρίτη ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ρεάλ Μαδρίτης ΣΕΛΤΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι 10 μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Champions League

Share

Η Γιουβέντους ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ με 3-0 ήταν ένα σοκ για τους Μπιανκονέρι καθώς αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης με λυμένα χέρια.

Η ομορφιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συνδράμει με επιτυχίες και εκπλήξεις ομάδων όπου κάνεις δεν το περιμένει.

Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στη Βαρκελώνη όπου το 2009 η Μπαρτσελόνα έχασε από τη Ρούμπιν Καζάν με 1-2 στο “φρούριο” που λέγετε Camp Nou.

 

Οι σκόρερ των Ρώσων (σε αυτή την μεγάλη βραδιά) ήταν οι Alexander Ryazantsev και Gokdeniz Karadeniz, ενώ ισοφάρισε προσωρινά με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς .

Πέντε χρόνια πριν έγινε ένα άλλο θαύμα οπου η Μονακό υπέταξε με 3-1 τη Ρεάλ Μαδρίτη στο Luis II

H βασίλισσα με τα αστέρια της όπως ο Ρόναλντο, ο Ραούλ, ο Ζιντάν και ο Φίγκο δεν μπορούσαν να σταματήσουν την πολιορκία των Μονεγάσκων.

Χρυσός σκόρερ ήταν ο Γκιούλι  με δύο γκολ και ο Μοριέντες με 1, από τους μαδριλένους έβαλε μπροστά την ομάδα του ο Ραούλ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την ήττα.

Σε μία απίστευτη ανατροπή η οποία δεν είχε γραφτεί ποτέ στα χρονικά του ποδοσφαίρου, οι Σκωτσέζοι του Σελτικ μπροστά στην Μπαρτσελόνα του Μέσι την έριξαν στο καναβάτσο με 1-2.

Ό Γουανίαμα με κεφάλια στο 20′ ο Φόρεστ με τις αποκρούσεις του και ο Γουότ ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Το γκολ της τιμής το πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι.

Πάμε λίγο πίσω αλλά όχι πολύ μακριά, όπου ο κυπριακός σύλλογος ονόματι ΑΠΟΕΛ νίκησε με 1-0 τη Λιόν στο στάδιο ΓΣΠ,μια Λιόν φαβορί από την αρχή του παιχνιδιού.

Ό Γκουσταβο Μαντούκα στο 9ο λεπτό έγραψε την ιστορία του ΑΠΟΕΛ στα ευρωπαικα κύπελλα.

Μία ομάδα που έχει χαθεί πλέον από το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και από τους θεσμούς και διοργανώσεις της Ευρώπης ήταν η μεγάλη και κορυφαία στο ποδόσφαιρο της η Ντεπορτίβο λα Κορούνια.

Χωρίς φόβο με πίστη και με ελπίδα διέσυραν στο γήπεδο Ριαθόρ την Μίλαν με 4-0 για την προημιτελική διοργάνωση του  2003-2004

Όσκαρ ποδοσφαίρου πρέπει να απονεμηθεί στον Φράν (αρχηγός) γιατί ξεκινώντας από τον πάγκο, κατάφερε και σκόραρε για να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Ό Χουάν Βαλερόν, ο Άλμπερτ Λούκουε και ο Παντιάνι έγραψαν απλά την ιστορία για τους Γαλικιανούς.

Η Μπαρτσελόνα φλερτάρει πολλές φορές με την αποτυχία και την ήττα από ομάδες που θεωρητικά είναι αδύναμες και χωρίς ελπίδες για κάτι παραπάνω.

Θα πάμε πολύ πίσω πριν μπούμε στη δεκαετία του 2000, στο 1992 μήνας Νοέμβριος, όπου οι μπλαουγκράνα με Γκουαρντιόλα, Κούμαν, Λάουντροπ και Μπεγκιριστάιν και με προπονητή το Κρόιφ, είδαν και επαθαν από τη Τσσκα Μόσχας με τους σοβιετικούς να παίρνουν τη νίκη με 3-2.

Oι μοσχοβίτες, με πλήρη ανατροπή κατάφεραν και πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα με το Κόρσακοφ στο 60′ να σφραγίζει αυτή τη μεγάλη και απίστευτη νίκη.

Η Μπαρτσα με Ναδάλ και Μπεγκιριστάιν έβαλαν δύσκολα στους Ρώσους, αλλά με ελπίδα για κάτι θετικό με Μπουςμανοφ και μασκάριν πέτυχαν το αδιαμφισβήτητο και έφυγαν νικητές από το Camp Nou.

Λίγο πιο πρόσφατα στη Μαδρίτη οπου ο Αίαντας υπέταξε με 1-4 τη βασίλισσα στη μεγαλύτερη ήττα της σε θεσμό υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ.

Σε μία ταπεινωτική ήττα και μάλιστα έκλεισαν το σπίτι στους μαδριλένους, ο Ζίγιεχ, ο Τάντιτς, ο Νέρες και ο Σονέ ήταν οι θριαμβευτές, ο Ασένσιο κατάφερε να πετύχει ένα γκολ ξεπλένοντας την ντροπή.

Στην 3η θέση της λίστας μας, η οποία απέχει στο – 2 από την κορυφή θα βρούμε την Μπάτε Μπορίσοφ από τη Λευκορωσία όπου μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, τον Οκτώβριο του 2012, πέτυχε το απροσδόκητο και μάλιστα με ονειρικό τρόπο κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι στους Βαυαρόυς με 3-1 σε μια βραδιά που τους αξίζει.

Ο Παύλοβ και ο Ροντιόνοφ έβαλαν μπροστά τους λευκορώσους όπου οι Γερμανοί απάντησαν με τον Ριμπερί αλλά ο Μπρεσάν έγραψε το επίλογο.

* τραγική ειρωνεία ότι αυτή τη σεζόν η Μπάγερν κέρδισε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Όλοι μας το θυμόμαστε στην εποχή οπου η Μπαρτσελόνα μεσουρανούσε και βρισκόταν στα ντουζένια της, το 2017 σε μία βραδιά που κανένας οπαδός η φίλαθλος θα ξεχάσει το απίστευτο που έχει γραφτεί ποτέ στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Αρχικά η Βαρκελώνη ζούσε ένα δράμα γιατί ήτανε στο -4

Για να βρεθεί στα προημιτελικά έπρεπε να ξεπεράσει ένα βαρύ σκορ το οποίο κανένας δεν μπορεί να το ανατρέψει και όμως βρέθηκαν παίκτες όπως ο Μέσι, ο Νειμάρ, ο Σουάρες μαζί με τον Κουρζάβα (αυτογκόλ) και τον Ρομπέρτο οι οποίοι έφυγαν με τη νίκη ψηλά.

Αν και ο Καβάνι έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους με το γκολ που πέτυχε ήρθε ο Σέρτζι Ρομπέρτο σαν γόρδιος δεσμός, σαν από μηχανής άγγελος για να λυτρώσει την ομάδα του και να ολοκληρώσει αυτή την σπουδαία και μεγάλη επιστροφή και ανατροπή.

Φτάνουμε στην πρώτη θέση της κατάταξης το οποίο ήταν ένα ματς για γερά νεύρα ένα παιχνίδι για πολλούς στοιχηματικούς τύπους.

Ανατροπή, 6 γκολ, αποκρούσεις και ένας Μαλντίνι από άλλο πλανήτη.

Το 2004-2005 στο τελικό που διεξήχθη στην Τουρκία ,στην Κωνσταντινούπολη είχαμε τη Λίβερπουλ απέναντι στη Μίλαν

Μαλντίνι εναντίον Τζέραλντ

Ντίντα απέναντι στον Ντούντεκ

Ράφα Μπενίτεζ και Κάρλο Αντσελότι

Ο Mαλντίνι και ο Κρέσπο (x2) στο ημίχρονο σφράγισαν τη μεγάλη επιτυχία των Ιταλών, αλλά όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο δεν περίμεναν την επιστροφή των άγγλων οι οποίοι με Τζέραλντ Σμίτσερ και Αλόνσο, οδήγησαν το ματς στην παράταση όπου δεν σταμάτησε το όνειρο τους καθώς και στα πέναλτι επικράτησαν με 2-3 με το Σμίτσερ να πετυχαίνει το γκολ το οποίο έκρινε αυτή την Αmazing night με τον Σεφτσένκο να είναι ο παίκτης ο οποίος δεν μπόρεσε να καταφέρει να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ πρωτάθλητρια

Συντάκτης:Νικολόπουλος Χρήστος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *