Type to search

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Μπράιτον Πρέμιερ Λιγκ

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Πέρασε από το Φάλμερ Στέιντιουμ και πλησίασε στους 3 τρεις βαθμούς την Σίτι

Share

Η αρμάδα του Κλοπ άλωσε την έδρα των «γλάρων» και πλησίασε εκ νέου σε απόσταση βολής την κορυφή του πρωταθλήματος.

Το κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι καλά κρατεί από τη Λίβερπουλ. Οι «Κόκκινοι» επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας της Μπράιτον στα πλαίσια της 29ης αγωνιστικής της Premier League.

 

Λουίς Ντίας και Σαλάχ καθάρισαν για τους φιλοξενούμενους στο 19′ και στο 61′ αντίστοιχα. Μάλιστα το γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού ήταν το γκολ νούμερο 2.000 για την ομάδα του στην ιστορία της Premier League.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι «Γλάροι» ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά αλλά σύντομα η Λίβερπουλ πήρε τα ηνία του αγώνα και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, στο 19′ άνοιξε το σκορ με κεφάλια του Ντίας, ο οποίος πρόλαβε τον τερμαφύλακα Σάντσεθ στην έξοδο έπειτα από μπαλιά του Μάτιπ.

 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα, ενώ ο στη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Σαλάχ δε κατάφερε να νίκησε τον Σάντσεθ στο 43′.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Κλοπ να αναζητά ένα δεύτερο τέρμα. Αφού πρώτα ο Σαλάχ σημάδεψε το δοκάρι στο 57′, στο 59′ σε σουτ του Κειτά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπισούμα, καταλογίστηκε πέναλτι, και ο Αιγύπτιος ανέβασε το δίχτυ του σκορ στο 2-0. Η Λίβερπουλ κράτησε με ασφάλεια το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος με εξαίρεση την προσπάθεια του Γουέλμπεκ στο 89′ την οποία σταμάτησε ο Αλισον, ενώ ο Ντίας δε κατάφερε να νικήσει σε τετ- α- τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «Κόκκινους» μία ανάσα από την πρωτοπόρο Σίτι στη μάχη του τίτλου.

 

Μπράιτον (Γκρέιχμαμ Πότερ): Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντάνκ, Κουκουρέγια, Λάμπτει, Αλσάτε (46′ Λαλάνα 53′ Γκρος), Μπισούμα (66′ Γουέλμπεκ), ΜακΚάλιστερ, Μάρτς, Μοπάι, Τροσάρ

 

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ- Αρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, (86′ Μίλνερ), Κειτά, (65′ Τιάγκο), Σαλάχ (65′ Ζότα), Μανέ, Ντίας

 

 

 

Επιμέλεια: Βασίλης Κατσανιώτης

 

Φωτογραφίες από:

www.gazzetta.gr

www.sport24.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *