Type to search

Arsenal ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Αρτέτα: «Αυτό το καλοκαίρι η ομάδα θα ανέβει σε άλλο επίπεδο»

Share

Ο Μικέλ Αρτέτα μιλά σχετικά με τη μετατροπή του Emirates σε «φρούριο», τη μετάβαση από τον Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον προγραμματισμό για ένα μεγάλο καλοκαίρι.

Η Άρσεναλ έχει ακόμη πολλά να κάνει αυτή τη σεζόν, ωστόσο ήδη υπάρχουν σχέδια εν όψη του καλοκαιριού και την μεταγραφική περίοδο, στα οποία αναφέρθηκε και ο Μικέλ Αρτέτα. Υπάρχει μια πολύ προφανής θέση που πρέπει να καλυφθεί, εκείνη του επιθετικού, η οποία απασχολεί μεγάλο μερίδιο κόσμου και γίνονται πολλές διαδικτυακές συζητήσεις γι’ αυτό. Ο Ισπανός τεχνικός, θέλει να διασφαλίσει ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής διατηρείται και προχωράει ομαλά προς τον στόχο της.

Ο προπονητής της Άρσεναλ μίλησε στο Sky Sports, ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με τη Γουότφορντ, και ρωτήθηκε αν αυτό το καλοκαίρι θα ήταν εξίσου σημαντικό με το προηγούμενο όταν ενσωματώθηκαν στην ομάδα έξι νέοι παίκτες. Ο λόγος για τους Μάρτιν Οντεγκαάαρντ, Άαρον Ράμσντεϊλ, Τακεχίρο Τομιγιάσου, Νούνο Ταβάρες, Σαμπί Λοκονγκά, Μπέν Γουάϊτ.

«Πιο σημαντικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να πάμε σε διαφορετικό επίπεδο. Καταφέραμε να φέρουμε την ισορροπία της ομάδας σε καλύτερη κατάσταση από πριν. Οικονομικά, είμαστε σε πολύ πιο σταθερή θέση με τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει για συγκεκριμένους παίκτες. Αυτή η ισορροπία απλώνεται καλύτερα σε όλη την ομάδα και τώρα είναι η στιγμή να ανεβάσουμε την ποιότητα και το επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο Αρτέτα.

Εκεί που εστιάζει περισσότερο αυτό το καλοκαίρι ο Ισπανός προπονητής, είναι ένας σέντερ φορ, μετά την αποχώρηση του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και με τις περιπτώσεις των Αλεξάντρ Λακαζέτ και Έντι Νκέτια να παραμένουν στον αέρα. Είναι ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς, ότι στις πέντε μεταγραφικές περιόδους από την άφιξή του το 2019, ο Αρτέτα δεν έχει υπογράψει ποτέ έναν επιθετικό, οπότε αυτή θα είναι μια μεγάλη απόφαση και πιθανότατα ακριβή. Τι ιδιότητες αναζητά στον σέντερ φορ;

«Να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα. Να απειλεί για γκολ. Κάθε επιτυχημένη ομάδα χρειάζεται αρκετή απειλή για γκολ στην ομάδα. Χωρίς αυτό, δεν έχετε τίποτα. Μπορείς να παίξεις καλό ποδόσφαιρο αλλά χρειάζεσαι τον παίκτη που θα μπορέσει να απειλήσει πολλές φορές και να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ. Πρέπει να τον έχεις στην ομάδα. Χρειαζόμαστε ένα προφίλ όπου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ιδιότητές του ταυτόχρονα με τις ιδιότητες που έχουμε ήδη, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξουμε ξανά τον τρόπο παιχνιδιού μας για να προσαρμοστούμε στον συγκεκριμένο παίκτη».

«Πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ηλικία, ένα συγκεκριμένο επίπεδο εμπειρίας και πρέπει να μπορεί να έρθει εδώ και να παίξει υπό την πίεση του να είναι στην Άρσεναλ. Προφανώς αυτό είναι κάτι που έχουμε χρόνο να σκεφτούμε, αλλά αυτά που θα συμβούν από τώρα έως τον Μάιο θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Θα ήταν πιο εύκολο να προσελκύσουμε τους καλύτερους παίκτες αν είχαμε εξασφαλίσει την είσοδό μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε ας ελπίσουμε ότι τα καλά αποτελέσματα και οι εμφανίσεις θα συνεχιστούν μέχρι τότε», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προπονητή των «Κανονιέρηδων».

Συντάκτης: Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *