Type to search

Atalanta ROMA SERIE A Μουρίνιο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρόμα-Αταλάντα, με τον special one τιμωρημένο στις εξέδρες

Share

Ρόμα και Αταλάντα αναμετρώνται σήμερα το απόγευμα (19:00, Ολίμπικο), για την 28η αγωνιστική της Σέριε Α. Ο Μουρίνιο είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο των Τζιαλαροσι, οι οποίοι σε περίπτωση νίκης θα ισοβαθμίσουν με τη σημερινή τους αντίπαλο.

3 βαθμοί χωρίζουν  Ρόμα και Αταλάντα και μένει να φανεί αν η ομάδα της πρωτεύουσας της Ιταλίας που βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς θα φτάσει απόψε την Αταλάντα (5η με 47β). Το παιχνίδι προμηνύεται συναρπαστικό, αφού οι δύο ομάδες μάχονται για να πλασαριστουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα η γηπεδούχος Ρόμα  έχει δύο νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της (συμπεριλαμβανομένου και του χαμένου προημιτελικού από την Ίντερ) . Προέρχεται από τη δια πυρός και σιδήρου νίκη της περασμένης Κυριακής, απέναντι στη Σπέτσια, εκτός έδρας , με ένα πέναλτι του Ειμπραχαμ στο 90+9. Οι Τζιαλαρόσι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, αν θέλουν να ελπίζουν σε έξοδο στο Γιουρόπα και όχι στο Κόνφερενς Λίγκ της επόμενης σεζόν! Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι τιμωρημένος , εξαιτίας της αποβολής του στον αγώνα με τη Βερόνα, προ δύο αγωνιστικών και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τις εξέδρες του Ολίμπικο. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέραν του Σπινατσόλα που είναι τραυματίας από την αρχή της σεζόν, δεν αντιμετωπίζει αλλά προβλήματα. Ο μέσος , Σέρτζιο Ολιβέιρα προπονήθηκε κανονικά, γι’ αυτό και αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Υγιής είναι και ο φορ Αφένα-Γκιαν, όμως ο Μουρίνιο δεν πρόκειται να τον έχει ούτε καν στον πάγκο αφού είχε υποπέσει πρόσφατα σε πειθαρχικό παράπτωμα. Μεσούσης της εβδομάδας, την Πέμπτη, η Ρόμα θα ταξιδέψει στην Ολλανδία, όπου θα παίξει το πρώτο παιχνίδι  για τους 16 του Κόνφερενς Λίγκ, κόντρα στη Φιτέσε.

Η Αταλάντα από την άλλη βρίσκεται σε λίγο καλύτερο φεγγάρι, έχοντας 3 νίκες στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις της, εκ των οποίων φυσικά η πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα αντιμετωπίσει την προσεχή Πέμπτη τη Λεβερκούζεν. Πιο πρόσφατος αγώνας της ήταν αυτός έναντι στη Σαμπντόρια, την Κυριακή που μας πέρασε. Οι Μπεργκαμάσκι σε αυτό το ματς ήταν ξεκάθαρο φαβορί, κάτι που αποτυπώθηκε και στο χορτάρι του Gewiss Stadium, με το τελικό 4-0 υπέρ της να δηλώνει το παραπάνω. Η ομάδα του Γκασπερίνι έχει ανεβασμένο ηθικό χάρη στη νίκη-πρόκριση με 3-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 24/2.

Αγωνιστικά τώρα για την ομάδα του Μπέργκαμο, ο Τολόι είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει από τη σημερινή συνάντηση, καθώς και ο Ζαπάτα που θα μείνει καιρό εκτός δράσης, αλλά και ο Ίλισιτς, που παλεύει με τον δαίμονα της κατάθλιψης. Αντίθετα, επιστρέφουν οι βασικοί κεντρικοί  αμυντικοί, Τζιμσιτί (δύο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς) και ο Ντεμιράλ. Ο Μαλινόφσκι που ήταν αμφίβολος, επρόκειτο να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, έστω και στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού ίσως χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή του. Εξάλλου βρίσκεται σε πάρα πολύ κατάσταση, κάτι που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Γκασπερίνι.

Πιθανές εντεκάδες:

Ρόμα ( Μουρίνιο, 4-2-3-1): Ρούι Πατρίτσιο στο τέρμα, τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Βίνα, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Καρσντορπ, στο κέντρο Ολιβέϊρα και Κριστάντε, αριστερό εξτρέμ ο Μικιταριάν, δεκάρι ο Πελεγκρίνι και δεξί εξτρέμ ο Ζανιόλο. Μοναδικός προωθημένος ο Έϊμπραχαμ.

Αταλάντα (Γκασπερίνι, 3-4-2-1): Μούσο κάτω από τα γκολπόστ, τριάδα στην άμυνα οι Τζιμσιτί, Ντεμιράλ και Παλομίνο. Η τετράδα στο κέντρο αποτελείται από τους Χατεμπόρ (φουλ μπακ), Φρόϊλερ, Ντε Ρούν και Ζαπακόστα ( φούλ μπακ ), λίγο πιο μπροστά οι Κόπμαϊνερς και Πάσαλιτς και αιχμή του δώρατος ως ψευτοεννιάρι ο Μπόγκα.

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *