Type to search

Brentford Eriksen EURO2020 Newcastle ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Κρίστιαν Έρικσεν: Η μεγάλη και αναμενόμενη επιστροφή του στην Πρέμιερ Λιγκ

Share

Ο Κρίστιαν Έρικσεν συγκίνησε τον κόσμο επιστρέφοντας στα γήπεδα κυριότερα στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από λίγο παραπάνω από 8 μήνες έπειτα από την κατάρρευσή του στο γήπεδο τον Ιούνιο στο EURO 2020.

Ο Έρικσεν πέρασε από τον πάγκο στη θέση του Ματίας Τζένσεν στο 52ο λεπτό και αγωνίστηκε ξανά μετά από 8 μήνες και 14 μέρες σε αγώνα της Μπρέντφορντ με τη Νιούκασλ για την 27η αγωνιστική του Αγγλικού πρωταθλήματος. Αν και στο τέλος βγήκες ηττημένος με 0-2 από τις «καρακάξες», ο 30χρονος δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του. Στο Sky Sports αναλυτικά είπε: «Εκτός του αποτελέσματος, είμαι χαρούμενος. Το να έχω περάσει αυτό, το να είμαι ξανά εδώ είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και είμαι απλά χαρούμενος που συνέβη, πραγματικά. Ήταν πολύ ιδιαίτερο από την πρώτη μέρα. Το να είμαι στο γήπεδο είναι πολύ ξεχωριστό. Όλοι είναι εδώ η οικογένειά μου, φυσικά τα παιδιά μου και μερικοί γιατροί που με βοηθούν. Όλοι είναι εδώ. Αυτό που έχουν περάσει είναι ακόμη πιο σκληρό από αυτό που έχω περάσει εγώ».

Η στιγμή του ΕURO

Ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας για το Euro 2020 με τη Φινλανδία. Οι συμπαίκτες του Έρικσεν έσπευσαν στον παίκτη γύρω από τον αστέρα τους. Οι γιατροί κατάφεραν και αναβίωσαν με επιτυχία τον Δανό, φέρνοντας λίγη ανακούφιση στο πλήθος ύστερα από 10 λεπτά.

Τέλος στην Ιταλία

Η επιστροφή του Έρικσεν στο ποδόσφαιρο δεν ήτανε σίγουρη λόγω της ανακοπής. Στην θεραπεία του, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει έναν εμφυτευμένο καρδιοαναγωγέα απινιδωτή, αυτό έκανε την Ίντερ που τότε είχε συμβόλαιο ο ποδοσφαιριστής να του το ακυρώσει καθώς δεν μπορούσε να συμμετέχει στο Ιταλικό πρωτάθλημα λόγω του απινιδωτή.

Η μεγάλη επιστροφή

Ο Έρικσεν ξεκίνησε ατομική προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ομάδας του στην ακαδημία της ομάδας Οντένσε ως προετοιμασία για μια πιθανή επιστροφή στο ποδόσφαιρο. Στις 31 Ιανουαρίου 2022, ο Έρικσεν υπέγραψε στην ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ Μπρέντφορντ με συμβόλαιο έξι μηνών, χθες πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Μπορεί να έχασε τον αγώνα αλλά κατάφερε και κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Ολόκληρο το στάδιο χειροκρότησε βλέποντας τον Κρίστιαν Έρικσεν να παίζει ξανά μπάλα, βγήκε νικητής μετά την καρδιακή ανακοπή.

 

Γιώργος Δέδες

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *