Type to search

ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο

Χολαργός- Πετράλωνα 5-0: “Σβηστός” θρίαμβος για τους γηπεδούχους, έμειναν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Share

Σε ένα πολύ εύκολο μεσημέρι εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Χολαργού απέναντι στα Πετράλωνα. Στο 5-0 σταμάτησε ο δείκτης του σκορ για τους γηπεδούχους οι οποίοι παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Άτταλο στο -1. 

Ο Χολαργός προχώρησε σε μια πολύ εμφατική νίκη με 5-0 απέναντι στα Πετράλωνα για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών και συνέχισε να ελπίζει στην πολυπόθητη άνοδο αφού παραμένει μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

“Ξεμπέρδεψε” από το ημίχρονο

Ο Χολαργός μπήκε στο γήπεδο με έναν και μόνο στόχο, τη νίκη που θα διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή του ομίλου, κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας, τα Πετράλωνα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ συγκεντρωμένα το παιχνίδι και φάνηκαν αποφασισμένοι να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Από το πρώτο σφύριγμα πήραν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας στα πόδια τους και με κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο επιχειρούσαν, με το 4-2-3-1 με το οποίο παρατάχθηκαν, να φτάσουν στα καρέ του αντιπάλου τους. Τα Πετράλωνα από την άλλη είχαν ως κύριο μέλημα τους να αμυνθούν σε ένα κλειστό 4-5-1 με την αμυντική και μεσαία γραμμή πολύ κοντά μεταξύ τους, στην προσπάθεια τους να δυσκολέψουν την κυκλοφορία μπάλας του Χολαργού. Αυτό ωστόσο δεν επιτεύχθηκε. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να βρουν γκολ στην πρώτη φάση που δημιούργησαν στο 7ο λεπτό. Ο Τριάντης ξεμαρκαρίστηκε μακριά από την περιοχή, γύρισε και με ωραία κάθετη σέρβιρε στον Κοντογιάννη ο οποίος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ο Χολαργός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς βρισκόμενος συνεχώς έξω από τα καρέ της φιλοξενούμενης ομάδας και στο 22′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ομαδική προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισμα του Κοντογιάννη στο ύψος του πέναλτι εκεί από όπου ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ο Σκούμας δεν αστόχησε. Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι είδαν το σφυροκόπημα τους να μεταφράζεται σε μια τρομερή ευκαιρία του Ζαχαρόπουλου, το κοντινό σουτ του οποίου σταμάτησε ο Πασβαντής. Μερικά λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως, η ομάδα του Χολαργού “ξεμπέρδεψε” με το ματς. Οι δύο του σκόρερ, Κοντογιάννης και Σκούμας, πέτυχαν από ένα ακόμη γκολ έκαστος στο 40′ και το 42′ αντίστοιχα έπειτα από όμορφες επιθετικές ομαδικές προσπάθειες και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου μετέτρεψε κατά κάποιο τρόπο σε τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Τα Πετράλωνα δεν άλλαξαν ούτε μετά τα 4 γκολ που δέχτηκαν την αμυντικογενή τους προσέγγιση και ο προπονητής του Χολαργού προχώρησε σε μια σειρά αλλαγών. Αυτά οδήγησαν στο να σβήσει σε σημαντικό βαθμό το ματς και ο ρυθμός του να μειωθεί αισθητά. Ακόμα κι έτσι όμως οι γηπεδούχοι έφταναν με χαρακτηριστική ευκολία κοντά στο γκολ. Στο 46ο λεπτό ο Τριάντης σπατάλησε μοναδική ευκαιρία αφού μετά από κάποιες κόντρες βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία, έστειλε όμως την μπάλα ψηλά έξω. Στο 52′ ο αριστερός μπακ του Χολαργού, Πάλλης μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Παναγιωτόπουλου. Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Μόλφεσης ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το τελικό 5-0. Δύο ακόμα αξιοσημείωτες φάσεις σημειώθηκαν πριν την λήξη του ματς με τον τερματοφύλακα της ομάδας από τα Πετράλωνα να προβαίνει σε σημαντικές επεμβάσεις αρχικά απέναντι στον Κοντογιάννη και στη συνέχεια απέναντι στον Τσιαντή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Χολαργός: Μόλφεσης, Ντόβας, Πάλλης, Μηλιώνης (Καρράς 45′), Μιχελής, Τσίρος, Κοντογιάννης (Σταμπουλής 71′), Ζαχαρόπουλος (Κώνστας 56′), Τριάντης, Μυλωνάς (Χατζηκυριάκος 71′), Σκούμας (Τσιαντής 56′)

Πετράλωνα: Πασβαντής, Παναγιωτόπουλος, Σωτηρίου (Θεοδώρου 62′), Μουντράκης, Γκελασβίλι, Σπανδανόπουλος, Ντανίκας, Λούπος, Ζούλιας, Βολονάκης, Δρυμωνίτης

Ιάσονας Θεριός 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *