Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαπέ… on fire

Share

Περίοδο μεγάλης φόρμας διάγει ο Γάλλος σούπερσταρ της Παρί, Μπαπέ, κάτι που επιβεβαίωσε και με τα 2 τέρματα που πέτυχε χθες στο 3-1 της Παρί επί της Σεντ-Ετιέν.

34 συμμετοχές. 24 γκολ. 17 ασίστ. Αυτοί είναι οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Μπαπέ ως τώρα στη σεζόν σε Ligue 1, Coupe De France και Champions League. Οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να ισχυριστούν ότι έστω πλησιάζουν αυτά τα νούμερα είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Γάλλος αποτελεί εδώ και χρόνια έναν world class ποδοσφαιριστή, αλλά φέτος μοιάζει να είναι πιο καθοριστικός από ποτέ για την ομάδα του. Η Παρί βρίσκεται στην 1η θέση του Γαλλικού πρωταθλήματος, στο +16 από την 2η Νις και φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει από την κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα και στο χθεσινό παιχνίδι με την Σεντ-Ετιέν που στράβωσε εξαιτίας του τέρματος του Μπουανγκά στο 16′, ο Μπαπέ καθάρισε για την ομάδα του κάνοντας γκολ την εκπληκτική ασίστ του Μέσι στο 42′ και διπλασιάζοντας τα τέρματα του στο 47′ με ωραίο σουτ.

Εκπληκτικά πράγματα κάνει και στην Ευρώπη ο Γάλλος επιθετικός, προεξέχοντος του γκολ που πέτυχε στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την φάση των 16 του Champions League, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη. Ο στόχος της κατάκτησης του Champions League, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα έχει σχεδόν κριθεί , είναι ο σημαντικότερος στη σεζόν για την Παρί και ο Μπαπέ θα είναι ένα από τα βασικά όπλα των Παριζιάνων, ώστε να φτάσουν στην κούπα που κυνηγούν με μανία εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Η φετινή (οργιαστική) σεζόν του Μπαπέ ίσως είναι και η τελευταία του στην ομάδα, καθώς οι αλλεπάλληλες προσπάθειες της διοίκησης για να τον ανανεώσει έχουν πέσει ως τώρα στο κενό. Η επιθυμία του να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει να είναι τεράστια και το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες τη δεδομένη στιγμή είναι η αποχώρηση του το καλοκαίρι. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι αρνητική για την Παρί, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Μπαπέ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις τρέχουσες υποχρεώσεις με την ομάδα του, θέλοντας να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί πριν αναχωρήσει για άλλες (Μαδριλένικες) πολιτείες.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *