Type to search

Β ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ-ΦΑΝΑΡΙΑ ΝΑΞΟΥ 84-86:Οι νησιώτες έσπασαν το εντός έδρας αήττητο του Εσπέρου.

Share

Το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο της 4ης Αγωνιστικής του Β΄γύρου του πρωταθλήματος της Β΄Εθνικής μπάσκετ ανδρών τέθηκαν αντιμέτωποι στο γήπεδο του Εσπέρου, Έσπερος και Φανάρια Νάξου,με νικητές τους φιλοξενούμενους με 84-86.Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα ο Έσπερος παρέμεινε στη 3η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου με 26 βαθμούς και ρεκόρ 10-6.Η ομάδα της Νάξου πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την ομάδα της Καλλιθέας καθώς έχει 25 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και δύο ματς λιγότερα με ρεκόρ 10-5.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με μπόλικο σασπένς και αγωνία που κρίθηκε κυριολεκτικά στη τελευταία φάση. Κορυφαίοι των νικητών οι Προδρόμου, Αναγνωστόπουλος και Μιλεντίγιεβιτς ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν ο αειθαλής Γκαγκαλούδης μαζί με τους Μαγιντόμπε και Καράβολα. Το μεγάλο όπλο του Εσπέρου Χαρούνι φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και δε μπόρεσε να βοηθήσει. Ο αγώνας σημαδεύτηκε  όμως και από τα έντονα παράπονα των γηπεδούχων για τη διαιτησία.

Μπήκε δυνατά η Νάξος, ο Γκαγκαλούδης άλλαξε την εικόνα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ομάδα της Νάξου να μπαίνει πιο δυνατά και με τον Προδρόμου να δίνει το τόνο στην επίθεση προηγήθηκε με 4-10 στο 5ο λεπτό με τον φόργουορντ των Φαναριών να έχει τους 8 από τους 10 πόντους της ομάδας του με 2/2 τρίποντα. Το τάιμ άουτ των γηπεδούχων και η είσοδος του Γκαγκαλούδη που πέτυχε 5 γρήγορους πόντους έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους που με σερί 7-2 αρχικά πλησίασαν στο σκορ μειώνοντας σε 11-12.Τα Φανάρια όμως είχαν τις δικές τους απαντήσεις και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 14-17.

Τα Φανάρια στο +10,ο Έσπερος έκανε την αντεπίθεση.

Η αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ανήκει στους φιλοξενούμενους. Βρίσκοντας σκορ από τους Μιλεντίγεβιτς και Αναγνωστόπουλο και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο Χαρούνι αποσύρθηκε στο πάγκο φορτωμένος με 3 φάουλ ξέφυγε στο σκορ με 24-34 και 26-38 τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ήταν όμως η ώρα του Εσπέρου να κάνει την αντεπίθεση. Με τους Γκαγκαλούδη και Μαγιντόμπε να ηγούνται έκαναν σερί 12-2,μείωσαν σε 38-40 και το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 41-41.

Προβάδισμα ο Έσπερος ,από κοντά η Νάξος.

Στο 3ο Δεκάλεπτο η ομάδα της Καλλιθέας ήταν εκείνη που είχε το προβάδισμα στο σκορ με τους φιλοξενούμενους όμως να καταφέρνουν να παραμείνουν κοντά. Με τους Μαγιντόμπε και Καράβολα να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση προηγήθηκαν 57-53 στο 25ο λεπτό. Αναγνωστόπουλος και Προδρόμου είχαν τις απαντήσεις κρατώντας  τα Φανάρια κοντά στο σκορ. Οι επιθέσεις και των δύο ομάδων είχαν πάρει φωτιά και το δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 71-66.

Ντέρμπι ως το τέλος ,πιο ψύχραιμη η Νάξος πήρε τη νίκη.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν μια πραγματική μάχη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με την κούραση και το άγχος να κάνουν  την εμφάνισή τους και για τις δύο ομάδες που έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι με δυσκολία. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 78-78.Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Ψαρόπουλος με τρίποντο που πανηγυρίστηκε έξαλλα έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του. 80-84 και κάπως έτσι φτάσαμε στο συγκλονιστικό φινάλε. Τη χαμένη επίθεση των γηπεδούχων ακολούθησαν 0/3 βολές του Μιλεντίγεβιτς και ο Καράβολας με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 83-84 εφτά μόλις δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι έκαναν αμέσως φάουλ στον Μιλεντίγεβιτς που αυτή τη φορά ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή του φάουλ γράφοντας το 83-86 με μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα στο ρολόι. Στη τελευταία επίθεση του αγώνα η ομάδα της Νάξου έκανε αμέσως φάουλ στον Μαγιντόμπε προκειμένου να αποφύγει το τρίποντο της ισοφάρισης. Ο παίκτης του Εσπέρου έβαλε τη πρώτη βολή, αστόχησε σκόπιμα στη δεύτερη, όμως μετά το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο ίδιος ,το σουτ που θα έστελνε το ματς στη παράταση ήταν άστοχο και έτσι τα Φανάρια πήραν τη νίκη με σκορ 84-86.Μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες της ομάδας της Νάξου μαζί με τους λίγους φίλους της ομάδας τους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Δεκάλεπτα: 14-17, 41-41, 71-66, 84-86

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου, Κανελλόπουλος, Ελ Ενύ

Γουλής Κωνσταντίνος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up