Type to search

FIA WRC ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΜΠ:ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ

Share

Ο Γάλλος πολυνίκης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ,κέρδισε στο Μόντε Κάρλο και με αυτή του την νίκη έφτασε τις 80 νίκες στην καριέρα του.

Όταν μιλάμε για ράλλυ μπορεί να μας έρθουν αρκετά ονόματα στο μυαλό.Άρι Βάτανεν,Κάρλος Σάινθ,Τόμι Μάκινεν και πολλά ακόμα..
Αλλά για το ποιός είναι ο κορυφαίος του είδους και το αποδεικνύει ακόμη και στην ηλικια των 47 ετών? Ο Σεμπαστιάν Λέμπ!
Μετά την τελευταία του παρουσία στο WRC (2019) με την Ηyundai o εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2004-2012) φέτος έκατσε πίσω από το τιμόνι του Ford puma rally 1 για τον παραδοσιακό αγώνα του Μόντε Κάρλο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που θα συμμετείχε για λογαριασμό της M-Sport.
Μετά από μια επεισοδιακή μάχη με τον έτερο πολυνίκη του θεσμού Σεμπαστιάν Οζιέ (2013-2018 και 2020) ο Λέμπ κατάφερε για άλλη μια φορά να δείξει ότι έχει στόφα πρωταθλητή.Κερδίζοντας στην τελευταία ειδική με τον Οζιέ να έχει πρόβλημα στον αριστερό εμπρόσθιο τροχό του,οι δρόμοι ήταν πλέον ανοιχτοί για τον Λέμπ να καλύψει την διαφορά(20 δευτερόλεπτα) από τον οδηγό της Toyota και στο νήμα να πάρει την νίκη.
Μετά από αυτό τον θρίαμβο του Γάλλου η M-Sport του έχει κάνει ήδη πρόταση να λάβει συμμετοχή σε περισσότερους αγώνες του WRC.Αυτό θα εξαρτηθεί από το <<γεμάτο>> προγραμμα του 47χρονου ο οποίος έχει συμβόλαιο με την prodrive για τα rally raid όπως το Rally Dakar (κατέκτησε την 2η θέση) και με την Χ44 του Λιούις Χάμιλτον για τον θεσμό Extreme E με ηλεκτρικά πρωτότυπα.
Ο ίδιος μετά την νίκη που τον κατατάσσει ως τον γηραιότερο οδηγό που έχει κερδίσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλλυ δήλωσε: <<Δεν πίστευα ότι υπήρχε η πιθανότητα να κερδίσω. Είχα λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση στο χώμα αντί για την άσφαλτο, από τις τελευταίες μου εμπειρίες (το 2019-’20 με τη Hyundai). Είναι καλό ότι δεν έχασα καθόλου από την ταχύτητά μου στην άσφαλτο.Όταν επιτέλους έχω ένα αυτοκίνητο που ταιριάζει στο οδηγικό μου στιλ, όλα πάνε πολύ καλά. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω, όχι. Δεν το σκεφτόμουν καν αυτό», κατέληξε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC>>.ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΙΜΕΝΗΣ

ΜΟΝΟΕΤΕΣ 2

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *