Type to search

Super league ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πας Γιάννινα: Με τα “δεύτερα” ή και…τα “τρίτα” οι Ηπειρώτες στο Φάληρο

Share

 

Με ενδεκάδα και πειραματισμούς που δύσκολα συναντάμε μέχρι και σε φιλικό αγώνα, πόσο μάλλον δε απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, παράταξε την ομάδα του ο Ηρακλής Μεταξάς απέναντι στον Ολυμπιακό, λόγω σημαντικών απουσιών

Χωρίς 6 “ενδεκαδάτους” στην αποστολή , τον στόπερ Παντελάκη σε ρόλο φορ και με μια ενδεκάδα που πιθανότατα μην  ξαναδούμε ποτέ μαζί, η ομάδα της Ηπείρου ηττήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με 2-0 σκορ από τους ερυθρόλευκους στο Γεώργιος Καραϊσκάκης χάνοντας έδαφος στην μάχη για 4η θέση έπειτα από την νίκη του Παναθηναϊκού με 0-1 απέναντι στον Ιωνικό, ο οποίος βρίσκεται μόνος 4ος πλέον με διαφορά 3 βαθμών από την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά και με ματς λιγότερο.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός αποστολής βρισκόταν ο βασικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας Χουάν Χοσέ Περέα, ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Λοντίγκιν, ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας Πρίσμαν, οι δύο βασικοί μέσοι Σνάιντερ και Ντομίνγκεθ με τον πρώτο να είναι απώλεια της τελευταίας στιγμής και τον δεύτερο λόγω τραυματισμού και τέλος τον Γκαρντάβσκι καθώς επιλέχθηκε το συγκεκριμένο ματς για να εκτίσει την ποινή του ο εξτρέμ της ομάδας των Ιωαννίνων. Να σημειώσουμε επίσης και την γνωστή σε όλους μας από την αρχή της σεζόν απουσία του Πέδρο Κόντε λόγω ρήξης χιαστού.

Ο 54 χρόνος Γερμανός τεχνικός λοιπόν με τα χέρια του να είναι “δεμένα” επέλεξε την εξής σύνθεση για τον αγώνα: τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της ομάδας Σούλη, στην άμυνα τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα και Οικονομόπουλο, με τον Έλληνα αμυντικό να αγωνίζεται για δεύτερη φορά φέτος. Στον χώρο του κέντρου τους Στάνκο και Καραχάλιο και μπροστά τους τους Σιόντη, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός για πρώτη φορά, Μπρένερ και Τριάδη.

Την μεγαλύτερη έκπληξη ο Γερμανός τεχνικός την επεφύλασσε στην θέση του σέντερ φορ, παρόλο που υπήρχε στον πάγκο ο Μορέιρα, ο οποίος βέβαια προερχόταν από τραυματισμό,  είδαμε τον Παντελάκη σε ρόλο στράικερ, σέντερ μπακ της ομάδας. Σημειωτέον ο 26χρόνος στόπερ είχε αγωνιστεί στην ίδια θέση απέναντι σε Απόλλων Σμύρνης και σε Ατρόμητο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο και συγκεκριμένα στο 46’, ο Μεταξάς πέρασε στον παιχνίδι τον επιθετικό από την Γουινέα στην θέση του Έλληνα αμυντικού.

Οι σημαντικές απουσίες λοιπόν στέρησαν την ευκαιρία στην ομάδα της Ηπείρου, η οποία αποδεδειγμένα θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες του πρωταθλήματος, να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που μέχρι τον αγώνα αυτόν δεν είχε νίκη από τον αρχή της χρόνιας…

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *