Type to search

Premier league Premier League ΑΓΓΛΙΑ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μπράιτον: Υπερβολικά συμπτωματικό για να είναι…σύμπτωση

Share

Η Μπράιτον χθες, στο 1-1 απέναντι στη Λέστερ επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη φετινή της συνήθεια να σκοράρει μετά το 80ο λεπτό και να κυνηγάει τα παιχνίδια μέχρι τέλους. Οι συνήθεις ύποπτοι σε τέτοιες περιστάσεις, Μοπέ και Γουέλμπεκ, την έχουν οδηγήσει σε μια σειρά επιστροφών από  το  εις βάρος της 1-0, στα τελευταία λεπτά 6 αγώνων.

O Λόρενς “Γιόγκι” Μπέρα, που υπήρξε παίκτης, προπονητής και εμβληματική μορφή του αμερικάνικου μπέιζμπολ δήλωσε κάποτε μετά το τέλος της καριέρας του πως: Κάποια πράγματα είναι υπερβολικά συμπτωματικά για να είναι συμπτώσεις. Κάτι τέτοιο θα έχουν σκεφτεί και όσοι έχουν παρακολουθήσει την Μπράιτον φέτος σε παιχνίδια που ενώ βρέθηκε να χάνει με 1-0 κατάφερε, σκοράροντας μετά το 80′, να ισοφαρίσει. Το χθεσινό 1-1 κόντρα στη Λέστερ, που υπέγραψε με την κεφαλιά του στο 82ο λεπτό ο  Γουέλμπεκ, ήταν η 6η φορά που οι “γλάροι” κατορθώνουν κάτι τέτοιο τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, προς ενίσχυση των απίστευτων “συμπτώσεων” και στα 6 αυτά γκολ, πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ ήταν είτε ο Νιλ Μοπέ, είτε ο Ντάνι Γουέλμπεκ.

Κρίσταλ Πάλας- Μπράιτον 1-1

Η πρώτη φορά που οι φίλοι της Μπράιτον πανηγύρισαν φέτος ένα late equaliser δεν θα μπορούσε να έχει πιο γλυκιά γεύση. Τι καλύτερο από γκολ στο 95′ στην έδρα του μεγαλύτερου αντιπάλου σου; Ένα πανέμορφο τελείωμα από τον Μοπέ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή του αγώνα.

 

Γουέστ Χαμ- Μπράιτον 1-1

Ο Γάλλος επιθετικός αυτή τη φορά φύλαγε στο μανίκι του ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό γκολ. Με ανάποδο ψαλίδι στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης χάρισε την ισοπαλία στους “γλάρους” μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σε ένα χρονικό διάστημα μάλιστα που η Μπράιτον αγωνιζόταν με 10 παίκτες εξαιτίας τραυματισμού μετά τη συμπλήρωση των τριών αλλαγών.

 

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1 

Μια αγωνιστική μετά το παιχνίδι με τα “Σφυριά”, η Μπράιτον αντιμετώπιζε τη Σαουθάμπτον στο “Σεντ Μέρις”. Ο Μοπέ “ντύθηκε” ήρωας για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στην τελευταία φάση του ματς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας σκοράροντας από κοντά, ενώ και πάλι η ομάδα του αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο μιας και ο Τροσάρ τραυματίστηκε αφού ο Πότερ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του!

 

Τσέλσι-Μπράιτον 1-1 

Στο Στάμφορντ Μπριτζ την σκυτάλη των γκολ ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά παρέλαβε για την ομάδα από τον αγγλικό Νότο ο Ντάνι Γουέλμπεκ. Με τρομερή κεφαλιά στο 91′ νίκησε τον Μεντί και χάρισε την ισοπαλία απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Μπράιτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1

Το M23 ντέρμπι του δεύτερου γύρου κατέληξε και πάλι με την Πάλας να πληγώνεται στο τέλος. Η Μπράιτον βρέθηκε να χάνει με 1-0 αλλά η προσπάθεια του Μοπέ από τα αριστερά στο 87′ οδήγησε στο αυτογκόλ του Άντερσεν και ακόμη ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Λέστερ-Μπράιτον 1-1

Η τελευταία, μέχρι στιγμής, φορά που η Μπράιτον επέστρεψε στα τελευταία λεπτά από εις βάρος της 1-0, ήρθε χθες στο “Κινγκ Πάουερ”. Η τρομερή σέντρα του Μοπέ και η εξαιρετική κεφαλιά του Γουέλμπεκ στο 82′ υπέγραψαν ένα όχι και τόσο καινούριο σενάριο για τους φίλους των “γλάρων”.

 

Πράγματι, οι 6 φορές που το ίδιο σκηνικό έχει επαναληφθεί για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ είναι υπερβολικά συμπτωματικές για να θεωρηθούν απλές…συμπτώσεις. Η Μπράιτον τη φετινή πολύ καλή χρονιά της στην Premier League έχει συλλέξει 30 βαθμούς, 11 από τους οποίους έχουν έρθει σε παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αν δηλαδή μια ακόμα φράση του “Γιόγκι” Μπέρα μπορούσε να περιγράψει το μέταλλο και την άρνηση των “γλάρων” να ηττηθούν, τότε αυτή θα ήταν ξεκάθαρα το ιστορικό “Δεν έχει τελειώσει, μέχρι να…τελειώσει” .

Ιάσονας Θεριός 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *