Type to search

Α1 Ανδρών Λάρισα ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Μιχάλης Τσαϊρέλης: << Αυτή η νίκη είναι μεγάλη ανάσα για εμάς, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί >>.

Share

Εχθές το απόγευμα η  Λάρισα επικράτησε του Ιωνικού 89-84 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νίκαιας, Πλάτωνας, για τη 13 αγωνιστική της Basket League. Η νίκη αυτή αποτέλεσε την τρίτη συνεχόμενη για τους Θεσσαλούς. Το δίποντο αυτό έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους κατά τα λεγομένα του Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος υπογράμμισε πως η ομάδα του κοιτάει μπροστά, στα επερχόμενα παιχνίδια.

Ο άλλοτε παίκτης Άρη, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Ηρακλή, Μιχάλης Τσαϊρέλης που αγωνίζεται φέτος στην ομάδα της Λάρισας , συνεισέφερε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ στη δια πυρός και σιδήρου νίκη-απόδραση της ομάδας του από την καυτή έδρα του Ιωνικού. Ο 33 χρονος παίκτης που αγωνίζεται πότε ως πάουερ φόργουορντ και πότε ως σέντερ μας μίλησε για το εν λόγω ματς, ενώ πρόσθεσε πως η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φώτη Τακιανό λειτούργησε σαν ” ηλεκτροσόκ ” για εκείνον και τους συμπαίκτες του,  βοηθώντας τους τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θεσσαλονικιού μπασκετμπολίστα:

Ως προς τον ” ροκ”  αγώνα κόντρα στον Ιωνικό και το πως βλέπει τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο ύψους 2,08μ παίκτης είπε:

<< Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν  πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες, για τους ίδιους λόγους και στόχους. Και εμείς αλλά και ο Ιωνικός θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, γιατί αμφότεροι στοχεύουμε σε παραμονή στην κατηγορία. Αυτό  έβαλε παραπάνω πίεση και άγχος σε όλους τους παίκτες καθώς και στους δύο προπονητές. Στα του παιχνιδιού φάνηκε ότι για 30 λεπτά είχαμε τον πρώτο λόγο στο παρκέ, βγάζαμε ενέργεια στην άμυνα και  είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση, λίγο έλειψε όμως  στο τελευταίο δεκάλεπτο να τα καταστρέψουμε όλα. Ευτυχώς παραμείναμε ψύχραιμοι και κερδίσαμε το ματς. Βέβαια, δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Η νίκη αυτή πάντως ήταν μεγάλη ανάσα για εμάς, όπως και η προηγούμενη. Κοιτάμε μπροστά. Έχουμε άλλα δύο ματς για τον πρώτο γύρο, με Κολοσσό και το εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έπειτα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος, στον οποίο πρέπει να κάνουμε  τόσες (4),ίσως και περισσότερες νίκες, για να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία>>.

Σχετικά με το άλλο παιχνίδι της βραδιάς (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) και την πιθανότητα, (όπως και έγινε),  οι Θεσσαλοί να βρεθούν ισόβαθμοι με τον δικέφαλο του Βορρά, σε περίπτωση νίκης της ένωσης,  ανέφερε:

<< Εμείς σαν ομάδα δεν κοιτάμε τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει κάποιες ήττες, έχουν όμως ποιοτικό ρόστερ με πολλούς παίκτες, είναι  μία γεμάτη ομάδα. Εμείς κοιτάμε τον Ιωνικό και τον Ηρακλή. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω  τι θα γίνει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού βλέπουμε  φέτος πως κάθε ομάδα είναι ικανή να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Επομένως θα δούμε, κανείς δεν ξέρει >>.

Για τα τρία επερχόμενα ματς με Κολοσσό, Παναθηναϊκό (10η αγωνιστική εξ αναβολής) και ΑΕΚ, δήλωσε:

<< Σε αυτά τα παιχνίδια κοιτάς να βελτιωθείς, να δεις τι λάθη έχεις κάνει στα προηγούμενα ματς και να τα διορθώσεις όσο το δυνατόν γίνεται κόντρα σε αυτούς τους αντιπάλους. Η διαφορά με αυτές τις ομάδες είναι μεγάλη. Από την άλλη βέβαια λόγω του τελευταίου μπορείς να παίξεις χωρίς άγχος. Μπαίνεις σε αυτά τα παιχνίδια με πρόθεση να τα ευχαριστηθείς και ποτέ δεν ξέρεις, ίσως και να ” κλέψεις ” κάποιο, αν παίζεις κιόλας στην έδρα σου . Αντιμετωπίζουμε αυτά τα ματς σαν προπόνηση, χωρίς να έχουμε άγχος δηλαδή >>.

Για το αν θεωρεί τη συγκεκριμένη νίκη ως μία άτυπη ρεβάνς της Λάρισας για τον αποκλεισμό της από το κύπελλο Ελλάδος ( δεύτερη φάση, δεύτερη αγωνιστική 22/09/2021) από τον Ιωνικό, τόνισε:

<< Δεν το είδαμε έτσι το σημερινό παιχνίδι και τη νίκη σε αυτό. Στην αρχή του πρωταθλήματος χάσαμε πάρα πολλά παιχνίδια, οπότε έπρεπε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Γενικά πρέπει να  κερδίζουμε  όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, γιατί έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει >>.

Τέλος σε ότι αφορά την αλλαγή προπονητή, τον Νοέμβριο, με τον Φώτη Τακιανό να αναλαμβάνει τα ηνία της Λάρισας, δήλωσε:

<< Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον κύριο Τακιανό σίγουρα λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ για την ομάδα. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η αλλαγή αυτή  βοήθησε πάρα πολύ όλους τους παίκτες, τόσο ως προς την ψυχολογία, όσο και ως προς την απόδοση μας εντός παρκέ >>.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *