Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Marca: «Η σημερινή εικόνα του Βόλου εκπλήσσει…»

Share

Ο Βόλος έγινε θέμα στην Ισπανία με την Marca να τον εκθειάζει για την φετινή του πορεία στην Super League.

Η Marca έκανε αναφορά στον Βόλο και την πολύ καλή πορεία που πραγματοποιεί την φετινή χρονιά. Μάλιστα αναφέρει ότι ο Βόλος ανεβαίνει τον «Όλυμπο» της Super League, σεμία χρονιά η οποία τον θέλει στις πρώτες θέσεις μέχρι στιγμής. Μία χρονιά που όντως μέχρι τώρα είναι η «ευχάριστη» έκπληξη για φέτος.

Αναλυτικά το άρθρο της Marca:

«Η ελληνική μυθολογία διηγείται πως ο Ιάσονας συγκέντρωσε ένα πλήρωμα γενναίων αντρών και ρίχτηκε στο Αιγαίο ψάχνοντας το χρυσόμαλλο δέρας. Αυτός ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας προερχόταν από την αρχαία Ιωλκό πάνω στα ερείπια της οποία ορθώνεται η σημερινή πόλη του Βόλου των 100.000 κατοίκων στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Και τώρα λαμβάνει χώρα ένας ακόμη ηράκλειος άθλος!

Στον Όλυμπο της ελληνικής Σούπερ λιγκ όπου συνήθως κυριαρχούν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός (με σποραδικές εξαιρέσεις κάποιον άλλων θαρραλέων ομάδων) λαμβάνει χώρα ένας ηρωικός άθλος . Η ταπεινή ομάδα του Βόλου , που ιδρύθηκε το 2017, στις πρώτες έξι αγωνιστικής παλεύει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι δεύτερη μετά από μια πανάξια ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟ.

Ο καπετάνιος του καραβιού είναι ο Ισπανός Άνχελ Λόπεθ (1983) αφού δοκίμασε τη τύχη του σε διάφορες χώρες τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και δηλώνει στην Μάρκα : “Ήρθα μια βδομάδα πριν την έναρξη της λίγκας , βρήκα μια ομάδα ταπεινή που θέλει να παλέψει για να γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Το σύνθημα μας είναι : είμαστε μια ομάδα ταπεινή αλλά φιλόδοξη. Δεν θεωρούμε τίποτα χαμένο εξαρχής”.

Η σημερινή εικόνα του Βόλου εκπλήσσει όχι τόσο για τη θέση που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία όσο για το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει κάποιους από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος. ” ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΟ και Ατρόμητoς είναι ιδιαιτέρως δυνατοί αντίπαλοι που συνηθώς έχουν θέση οδηγού στη βαθμολογία” τονίζει ο Άνχελ Λόπεζ υπερήφανος για τα έως τώρα αποτελέσματα.

Ο “μίστερ”, παρά τα συναισθήματα ευφορίας που έχει φέρει η εξέλιξη των πραγμάτων, εξηγεί πως είναι αποτέλεσμα καθημερινής και πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. ” Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μεταδώσουμε στην ομάδα τι ζητάμε. Πιέζουμε ψηλά, χειριζόμαστε καλά την μπάλα στο πεδίο του αντιπάλου, αποφεύγουμε τις περίπλοκες καταστάσεις στο δικό μας και όλοι παίζουμε με μεγάλη ένταση δίνοντας τα πάντα”, λέει στην ανάλυση του ο Άνχελ Λόπεζ

“Στην ομάδα έχουν έρθει 15 νέα πρόσωπα που δεν γνωριζόντουσαν ούτε είχανε παίξει μαζί και ένας προπονητής που έφτασε μια βδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης… Δουλέψαμε κόντρα στον χρόνο, ζούμε την κάθε μέρα και ξέρουμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι απαιτητικό” , παραδέχεται ο Ισπανός τεχνικός όσον αφορά τα αποτελέσματα της έως τώρα προσπάθειας.

Εννιά εθνικότητες διαφορετικές συνθέτουν το πλήρωμα της ομάδας, σε αντίθεση με τον Ιάσονα δεν μπόρεσε να το επιλέξει ο ίδιος αλλά αισθάνεται “πολύ περήφανος με το καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση”. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ένα το πλοίο του Άνχελ Λόπεθ θα φτάσει στον προορισμό του, κι αν γίνει αυτό τότε ανοίγουν οι πύλες του Ολύμπου για να φέρει σε πέρας τον Ηράκλειο άθλο του με τον σεμνό και άπειρο Βόλο, μετατρέποντας τον σε έναν πραγματικό ήρωα.»

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *