Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επανεκκίνηση για τη La Liga με 5 κρίσιμα παιχνίδια

Share

Επιστροφή στη δράση για τις Ισπανικές ομάδες μετά την διακοπή της La Liga για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η πρωτοπόρος Ρεάλ θα επιδιώξει τη αύξηση της διαφοράς από τη 2η Σεβίλλη, ενώ Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο θέλουν να μπουν με το δεξί στο 2022. 

Το πρώτο χρονικά ματς της αγωνιστικής είναι αυτό της Χετάφε με τη Ρεάλ στις 15:00. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται στο +8 από τη Σεβίλλη με αγώνα παραπάνω και θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο 11 αγώνων που τρέχουν, το οποίο και τους έχει εδραιώσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Χετάφε από την άλλη ναι μεν βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας, αλλά ισοβαθμεί με την 18η Αλαβές με αποτέλεσμα να θέλει να αποσπάσει έστω 1 πόντο, ώστε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Στις 17:15 η Ατλέτικο θα υποδεχτεί την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Ράγιο Βαγιεκάνο, σε ένα ματς που δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο για τους «Ροχιμπλάνκος». Από τη μία η Ράγιο είναι 4η φέτος και παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και από την άλλη η Ατλέτικο φέτος παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια και προέρχεται από 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης οι Μαδριλένοι θα προσπεράσουν τους αντιπάλους τους. Την ίδια ώρα, η 17η Έλτσε και η 12η Γρανάδα θα παλέψουν για τη νίκη στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο». Η Γρανάδα προέρχεται από τον εντός έδρας θρίαμβο απέναντι στην Ατλέτικο με 2-1, ενώ η Έλτσε από ήττα εναντίον της Μπαρτσελόνα με 3-2, που ήρθε πάντως με μεγάλη δυσκολία.

Στις 19:30, δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, η Αλαβές και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, θα αναμετρηθούν σε ένα παιχνίδι με μεγάλη σημασία και για τις 2, αφού η Σοσιεδάδ με νίκη θα εδραιωθεί για τα καλά στην 5αδα, ενώ η Αλαβές θέλει οπωσδήποτε βαθμό ή  βαθμούς για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παράλληλα, η φανταστική φέτος Μπέτις που βρίσκεται στην 3η θέση και έχει μπει σφήνα στους μεγάλους θέλει να συνεχίσει την πορεία της στο παιχνίδι με τη Θέλτα, που το τελευταίο διάστημα έχει ορθοποδήσει μετά το κάκιστο ξεκίνημα της και παίρνει αποτελέσματα.

Τέλος, στις 22:00 η Μπαρτσελόνα που για ποικίλους λόγους θα στερηθεί 18 ποδοσφαιριστές (!) θα αντιμετωπίσει τη Μαγιόρκα με στόχο τη νίκη, ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την 4αδα, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του champions league. Η Μαγιόρκα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των φιλοξενούμενων και να δημιουργήσει προβλήματα στους, έτσι κι αλλιώς ασταθείς φέτος, Καταλανούς.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *