Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ: Βροχή από γκολ στην Boxing Day

Share

Η μεγάλη ώρα για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και ειδικά τους Άγγλους έφτασε. Η πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη Boxing Day είναι προ των πυλών και μολονότι ο κορωνοϊός χτύπησε και πάλι προκαλώντας την αναβολή τριών παιχνιδιών, αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις και θέαμα. Αναμφίβολα, το παιχνίδι ανάμεσα στους πρωτοπόρους της premier league και τη Λέστερ τραβάει τα περισσότερα βλέμματα. Η Σίτι θα υποδεχθεί στο «Έτιχαντ» στις 17:00 για την 19η αγωνιστική τις «Αλεπούδες» με στόχο να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη 2η Λίβερπουλ.

Οι «Πολίτες» βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα, καθώς μετρούν 8 σερί νίκες στην premier league έχοντας συνολικό απολογισμό τερμάτων 24-3! Τελευταίο τους θύμα η Νιούκαστλ την οποία κέρδισαν με 0-4 χάρη σε γκολ των Μαχρέζ, Κανσέλο, Στέρλινγκ και Ντίας. Από την άλλη, η Λέστερ γνώρισε αποκλεισμό-σοκ μεσοβδόμαδα από τη Λίβερπουλ, αφού αν και προηγήθηκε με 1-3 ισοφαρίστηκε και έχασε την πρόκριση στα πέναλτι με 5-4. Τελευταίο ματς για τη Λέστερ στην premier league ήταν συμπτωματικά απέναντι στη Νιούκαστλ στις 12/12, στο οποίο είχε επικρατήσει με 4-0. Σκόρερ της οι Τίλεμανς (2), Ντακά και Μάντισον. Το παιχνίδι της με την Τότεναμ στις 15/12 αναβλήθηκε λόγω των πολλών κρουσμάτων των 2 ομάδων.

Η Σίτι βρίσκεται στην κορυφή της λίγκας με 44 βαθμούς. Έχει με διαφορά την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχθεί μόλις 9 γκολ ενώ διαθέτει και την 2η καλύτερη επίθεση πίσω από την Λίβερπουλ. Η Λέστερ είναι αρκετά ασταθής τη φετινή σεζόν και βρίσκεται μόλις στην 9η θέση της βαθμολογίας με 22 πόντους. Παρόλα αυτά είναι μόλις 6 πόντους μακριά από την 5η θέση. Έχει βάλει και δεχθεί τον ίδιο αριθμό τερμάτων (27).

H Λέστερ, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τον covid-19 δεδομένου ότι 7 παίκτες της διαγνώστηκαν θετικοί στις 7 Δεκέμβρη, θα στερηθεί σίγουρα των υπηρεσιών του Φοφανά και του Τζάστιν ενώ αμφίβολοι είναι οι Σογιουντσού, Περέιρα, Καστάνιε και Έβανς. Για τη Σίτι αναμένεται να απουσιάσουν ο Ντελάπ, ο Ουόκερ και ο Φεράν Τόρες, που πολύ πιθανόν να μετακομίσει σύντομα στην Μπαρτσελόνα.

Η Σίτι έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική παράδοση απέναντι στη Λέστερ, καθώς έχει κερδίσει 8 από τα 10 τελευταία μεταξύ τους ματς. Την περυσινή αναμέτρηση στο «Έτιχαντ» θα τη θυμούνται σίγουρα οι φίλοι της Λέστερ, αφού η ομάδα τους είχε επικρατήσει με το απίστευτο 2-5 με τον Τζέιμι Βάρντι να πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του και να πετυχαίνει χατ-τρικ. Στο πιο πρόσφατο ματς μεταξύ των δύο που έγινε στο «King Power» για την 4η αγωνιστική, η Σίτι είχε επικρατήσει με 0-1 με γκολ του Μπερνάντο Σίλβα. Πρώτος σκόρερ για την Σίτι ως τώρα είναι ο Σίλβα με 7 τέρματα και τον ακολουθεί ο Στέρλινγκ με 5. Συνολικά 16 παίκτες της Σίτι έχουν βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, δείγμα του μεγάλου πλουραλισμού της. Πρώτος σκόρερ για τη Λέστερ δεν είναι άλλος από τον Τζέιμι Βάρντι με 9 γκολ ενώ ακολουθούν ο Τίλεμανς και ο Μάντισον με 5 και 4 γκολ αντίστοιχα.

Οι δύο ομάδες παίζουν αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο και στην πλειονότητα των παιχνιδιών τους πετυχαίνουν αρκετά τέρματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σίτι έχει σημειώσει τουλάχιστον 2 γκολ σε 7 από τις 8 σερί νικηφόρες αναμετρήσεις της. Ακόμα, η Λέστερ στα 3 τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει 9 γκολ! Επίσης, ο Βάρντι έχει χτίσει μία πολύ καλή παράδοση απέναντι στη Σίτι, έχοντας πετύχει 8 γκολ συνολικά συμπεριλαμβανομένων 2 χατ-τρικ και είναι πολύ πιθανό σήμερα να αυγατίσει ακόμα περισσότερο αυτή την επίδοση του.

Προγνωστικά

Over 3,5 με απόδοση 1,91

Τζέιμι Βάρντι να σκοράρει με απόδοση 4

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *