Type to search

ΑΕΚ Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Πάοκ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ανάγκες του «big 4» στο μεταγραφικό παζάρι

Share

Ως επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση από την πλευρά των τεσσάρων «μεγάλων» του Ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός).

Εν όψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας στη σεζόν οι «big 4» ξεψαχνίζουν την αγορά για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα ενισχύσουν το οπλοστάσιο τους και θα προσδώσουν διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός έχοντας κατορθώσει να συνεχίσει και στις τρεις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε (πρωτάθλημα, κύπελλο, europa league) θα επιδιώξει να ενισχυθεί κυρίως ποσοτικά, ώστε να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό αγώνων που ακολουθεί. Το ευτύχημα για τους ερυθρόλευκους είναι ότι τελικά θα διατηρήσουν τον Ιανουάριο στο ρόστερ τους 4 από τους 8 συνολικά Αφρικανούς διεθνείς εν όψει του Κόπα Άφρικα και έτσι δεν θα χρειαστεί να προβούν σε πολλές κινήσεις εξαιτίας της μεγαλύτερης Αφρικανικής διοργάνωσης. Βασική προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα πλαισιώσει τον Ρέαμπτσουκ, καθώς ήδη ο Μολδαβός έχει αγωνιστεί σε 27 παιχνίδι στη χρονιά. Από εκεί πέρα ίσως γίνει κάποια άλλη κίνηση στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας δεδομένης και της μεγάλης απώλειας του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος θα αγωνίζεται με την ομάδα της Νέας Γουινέας για τον Ιανουάριο.

Η ΑΕΚ, η οποία ναι μεν βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας αλλά έχει χάσει την επαφή της με τον πρώτο Ολυμπιακό, χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση στο χώρο του κέντρου. Η έλλειψη ενός χαφ με ανασταλτικές και δημιουργικές αρετές είναι κάτι που έχει στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό στον πρώτο γύρο στην Ένωση. Ο Λε Ταλέκ δεν έχει ανταποκριθεί όπως θα ήθελε το προπονητικό επιτελείο έως τώρα και έτσι η ΑΕΚ θα πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει ένα χαφ που θα λογίζεται όχι μόνο ως βασικό αλλά και ως ένα σημαντικό γρανάζι για τη λειτουργία της ομάδας. Η περαιτέρω απόκτηση ποδοσφαιριστών θα εξαρτηθεί και από το ζήτημα των αποδεσμεύσεων στην Ένωση καθώς Ντατσένκο, Ινσούα, Μπακάκης, Σβάρνας και Τάνκοβιτς βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Εάν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς αποχωρήσουν είναι πιθανό να γίνουν ακόμα κάποιες κινήσεις.

Η ομάδα που αναμένεται να κάνει τα περισσότερα ψώνια τον Ιανουάριο είναι αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ. Η μέτρια πορεία της ομάδας ως τώρα τόνωσε την ανάγκη για ενίσχυση της ομάδας, κάτι που έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές και ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η έλευση του Μποτό, ενός πολύ σημαντικού τεχνικού διευθυντή αναμένεται να φέρει εξελίξεις, καθώς ο Πορτογάλος γνωρίζει σε βάθος την αγορά και σίγουρα θα φέρει στο κάδρο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεσοεπιθετική γραμμή του δικεφάλου θα ενισχυθεί τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, κάτι που είχε δρομολογηθεί για το καλοκαίρι αλλά για πολλούς λόγους δεν πραγματοποιήθηκε. Συγκεκριμένα αναμένεται να αποκτηθεί ένα «10άρι» και ίσως κάποιος παίκτης που θα αγωνίζεται στις πτέρυγες. Δεδομένη είναι και η απόκτηση ακραίων μπακ, καθώς η λειψανδρία στις θέσεις αυτές είναι μεγάλη. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ο Τέιλορ είναι τραυματίας και ότι ο Ροντρίγκο είναι πιθανόν να παραχωρηθεί.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία στα χέρια του Ιβαν Γιοβάνοβιτς και στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν θέλει να πιστοποιήσει και βαθμολογικά τη μεγάλη βελτίωση του μέσα στο χορτάρι. Σε αυτό θα βοηθήσει φυσικά και η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Οι Πράσινοι ψάχνονται για ένα κεντρικό χαφ που πλαισιώσει τους Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλο και ίσως για αριστερό μπακ που θα μπορεί να δίνει κάποιες ανάγκες στον πολύ καλό φέτος Χουάνκαρ. Για τα χαφ έχει ακουστεί έντονα η περίπτωση του Σεχ Νιάς αλλά ακόμα και αν αυτή δεν προχωρήσει, ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί θα μοιάζει πολύ στο στυλ με τον Σενεγαλέζο. Επίσης, αν βρεθεί κάποια καλή περίπτωση στόπερ ίσως να απασχολήσει τον Παναθηναϊκό αν και με την επιστροφή του Σένκεφελντ η κατάσταση στα μετόπισθεν έχει ήδη βελτιωθεί αρκετά.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *