Type to search

ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ και την “κατάρα” των Χριστουγέννων

Share

Η ΑΕΚ καλείται απόψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΟΦΗ να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή και να σπάσει την κατάρα που την θέλει να μην φτάνει σε νίκη την τελευταία αγωνιστική πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων. 

Η ΑΕΚ σήμερα το απόγευμα (20/12 19:30) αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ εντός έδρας για την 15η αγωνιστική της Super League. Το παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο για τον Αργύρη Γιαννίκη και τους παίκτες του καθώς οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα ανοίξει περισσότερο την ψαλίδα από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά ο δικέφαλος καλείται εκτός από τους Κρητικούς, να ξεπεράσει ακόμα ένα εμπόδιο, ένα προσωπικό του δαίμονα, το τελευταίο παιχνίδι πριν τα Χριστούγεννα.

Η τελευταία δεκαετία και… κάτι μόνο ομαλή και ήρεμη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι έχουν περάσει από όλες τις πιθανές φάσεις, φάσεις με θετικό κλίμα, με γκρίνια, με αισιοδοξία ή απογοήτευση με υποβιβασμούς και ανόδους. Αν κάτι έχει μείνει σταθερό αυτά τα χρόνια είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ αδυνατεί να κερδίσει το τελευταίο ματς πριν τις γιορτές στη Super League. Και για να εντοπίσουμε την προηγούμενη φορά που τα κατάφερε πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο μακρινό 2008 και ένα επεισοδιακό 3-2 με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Από τότε και συνολικά σε 10 αναμετρήσεις, καμία εκ των οποίων δεν ήταν απέναντι σε μια από τις “μεγάλες ομάδες” ο δικέφαλος μετράει 4 ήττες και 6 ισοπαλίες σε παιχνίδια πριν τα Χριστούγεννα. Ακόμα και τη σεζόν 2017-18 όταν η ΑΕΚ έφτασε στο Πρωτάθλημα και διένυε την ομολογουμένως καλύτερη περίοδο της αυτά τα χρόνια, έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός έδρας και δεν κέρδισε τον άτυπο τίτλο της Πρωταθλήτριας Χειμώνα. Μάλιστα ο Αργύρης Γιαννίκης θα αποτελέσει τον 9ο προπονητή που θα επιχειρήσει να οδηγήσει την Ένωση σε νίκη σε τέτοιο ματς καθώς οι 8 προηγούμενοι απέτυχαν. Ενώ εντυπωσιακό είναι οτι ο Έλληνας κόουτς αποτελεί τον 6ο τεχνικό από τους 8 παραπάνω που προσλήφθηκε μεσούσης της σεζόν για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ του Γιαννίκη προέρχεται από καλή εμφάνιση και νίκη με 0-1 κόντρα στον Ιωνικό ενώ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 4 τελευταία ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Απομένει να δούμε αν θα καταφέρει να φτάσει σε μία νίκη σημαντική για την πορεία της σεζόν σπάζοντας παράλληλα ένα μακρύ αρνητικό σερί στα παιχνίδια πριν τα Χριστούγεννα.

Ιάσονας Θεριός 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *