Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Το περίεργο “χατ-τρικ” του Ρόμπερτσον απέναντι στην Τότεναμ και οι δύο προήγουμενοι του

Share

Ένα απίστευτο στατιστικό καταγράφηκε χθες στο παιχνίδι της Τότεναμ με την Λίβερπουλ καθώς ο Άντυ Ρόμπερτσον έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία της Premier League που απέναντι στα “Σπιρούνια” σημειώνει γκολ, δίνει ασίστ και δέχεται κόκκινη κάρτα. 

Χθες, το βράδυ εκτυλίχθηκε ένα πραγματικά απολαυστικό παιχνίδι στο Λονδίνο μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ. Μετά από ένα γεμάτο ματς οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2 με τον Άντυ Ρόμπερτσον να πρωταγωνιστεί. Ο αριστερός μπακ των “Reds” έγινε μέρος της ιστορίας και ενός παράξενου στατιστικού αφού μετά τους Σον Μπάρτλετ της Τσάρλτον και  Αλεξάνταρ Μίτροβιτς όταν αγωνιζόταν στη Νιούκαστλ έγινε ο 3ος ποδοσφαιριστής που “επιτυγχάνει” το άτυπο “χατ τρικ” του γκολ, ασίστ και κόκκινη κάρτα απέναντι στην Τότεναμ.

Ο Σκωτσέζος ακραίος αμυντικός της Λίβερπουλ στο χθεσινό ματς μεταφέρθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση σε λίγα μόλις λεπτά. Πραγματοποιούσε γενικά μια πολύ καλή εμφάνιση και συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της ομάδας του σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Στο 35ο λεπτό έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ευτύχησε να δει τον Ντιόγκο Ζότα με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1 για την ομάδα τους. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 69′ ο Ρόμπερτσον έγινε ήρωας για τη Λίβερπουλ καθώς από κοντά έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας το 1-2 και την ανατροπή. Μόλις 8 λεπτά αργότερα όμως στο 77 αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Έμερσον και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-2.

Στο ίδιο δρομολόγιο από παράδεισο σε κόλαση κόντρα στα “Σπιρούνια” επιβάτης ήταν το 2016 ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς όταν αγωνιζόταν στη Νιουκαστλ. Ο όχι και τόσο ψύχραιμος Σέρβος επιθετικός οδηγούσε την ομάδα του σε μια τεράστια εμφάνιση και νίκη απέναντι στην Τότεναμ. Στο 19ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου υποδέχθηκε και έστρωσε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Βαϊνάλντουμ να την στέλνει στα δίχτυα. Είκοσι λεπτά αργότερα έμελλε να χριστεί ο ίδιος σκόρερ με όμορφη κεφαλία γράφοντας το 2-0. Η Τότεναμ μείωσε στο δεύτερο μέρος και με το σκορ στο 2-1 ο Μίτροβιτς έκανε ένα άσχημο τάκλιν στον Γουόκερ δεχόμενος την κόκκινη κάρτα. Το τελικό σκορ παρόλα αυτά ήταν το εντυπωσιακό 5-1.

Η πρώτη φορά που παίκτης έφτασε στο συγκεκριμένο “χατ τρικ” κόντρα στην Τότεναμ είχε πρωταγωνιστή τον Σον Μπάρτλετ και έλαβε χώρα στο αρκετά μακρινό 2004. Η Τσάρλτον κατάφερε να φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα νικώντας με 2-3 μέσα στο White Hart Lane. Ο Μπάρτλετ βρισκόταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και με δύο δικά του γκολ στο 17′ και το 39′ έδωσε προβάδισμα με 2-0 στους “Άντικς”. Μάλιστα ο Νοτιοαφρικανός επιθετικός σέρβιρε στο 50ο λεπτό το 3ο τέρμα της ομάδας του στον Τόμας. Στο 68′ όμως είδε τον διαιτητή Μπάρι να του δείχνει την κόκκινη κάρτα αφού σταμάτησε με το χέρι πάνω στην γραμμή σίγουρο γκολ της ομάδας του Βορείου Λονδίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 7 παίκτες που έχουν σημειώσει γκολ, ασίστ και έχουν δεχθεί και κόκκινη κάρτα σε ένα ματς της Premier League οι 3, οι παραπάνω δηλαδή, το έκαναν απέναντι στην Τότεναμ!

Ιάσονας Θεριός 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *