Type to search

F1 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Ο Χάμιλτον μιλάει για χειραγώγηση την ώρα του αγώνα

Share

Σε μία από τις σπουδαιότερες αναμετρήσεις στην ιστορία της F1, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει στον τελευταίο γύρο των Λιούις Χάμιλτον και να κατακτήσει το συγκλονιστικό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.


Πέρα από τον ενθουσιασμό που δημιούργησε στις τάξεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκάλεσε και απορίες στους φίλους της Mercedes και του Βρετανού της οδηγού. Ένα βίντεο μάλιστα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο twitter δείχνει τον ηττημένο να αναφέρει στον ασύρματο ότι το παιχνίδι χειραγωγείται. Κατά την διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα η ομάδα του εξέδωσε ανακοίνωση, εξηγώντας για ποιον λόγο ο αθλητής της αδικήθηκε από τις συνθήκες της κούρσας.

Συγκεκριμένα:

Μετά το ατύχημα που είχε πέντε γύρους πριν το τέλος ο Νίκολας Λατίφι της Williams, το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και η Red Bull έδωσε οδηγία στον Φερστάπεν να μπει στα πιτ για φρέσκα ελαστικά. Ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο, καθώς προπορευόταν στον αγώνα και θα έχανε το πλεονέκτημά του. Η παρουσία του safety car έδωσε την ευκαιρία στον 24χρονο Ολλανδό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και όταν δόθηκε εντολή να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στον 36χρονο Βρετανό που οδηγούσε με φθαρμένα ελαστικά. Επιπλέον, με την εντολή που δόθηκε στους πιλότους μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν να τους περάσουν (ενώ δεν δόθηκε ίδια εντολή στους πιλότους μεταξύ Φερστάπεν και του τρίτου Κάρλος Σάινθ), ο πιλότος της Red Bull είχε… ελεύθερο πεδίο να κυνηγήσει τον αντίπαλό του και τελικά να προσπεράσει τη δική του Mercedes στον τελευταίο γύρο φτάνοντας στη νίκη και στον τίτλο.

 

Αντώνης Νιανιάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *