Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League : Τέλος πρώτου γύρου, με το τοπίο στην κορυφή να ξεθολώνει στην Ευρώπη όμως να θολώνει

Share

 

Μετά το τέλος της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος η κορυφή φαίνεται να είναι υπόθεση ανάμεσα σε 2 , με ένα ξεκάθαρο φαβορί , ενώ 2 ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διεκδικήσουν 8 ομάδες

Συμπληρώθηκε η 13η από τις 26 αγωνιστικές του πρωταθλήματος ,με έναν αγώνα ωστόσο να εκκρεμεί αυτού του Απόλλων Σμύρνης με τον ΟΦΗ . Με βάση τα αποτελέσματα έχουμε ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο , τον Ολυμπιακό, με την ΑΕΚ βέβαια να μην έχει χάσει ακόμα το παιχνίδι ενώ 3η και 4η θέση από ότι φαίνεται θα είναι υπόθεση ανάμεσα σε Πας Γιάννενα , ΠΑΟΚ , Παναθηναϊκό , Άρη, ΟΦΗ , Βόλο, Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης.

Μετά και την νίκη του απέναντι στον πολύ ανταγωνιστικό Άρη με 1-0 , ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά του στην κορυφή από την 2η ΑΕΚ στο +8 καθώς οι κιτρινόμαυροι δεν κατόρθωσαν να πάρουν τους 3 βαθμούς στην Τρίπολη . Έτσι ο Ολυμπιακός απέκτησε από την μια σαφέστατο προβάδισμα για τον τίτλο ωστόσο το πρωτάθλημα δεν το πήρε ακόμα . Έχουμε αλλά 13 ματς συν τα πλέι οφ. Η ΑΕΚ από την άλλη δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα 2 χρόνια . Διαθέτει ένα από τα  πιο ποιοτικά ρόστερ του πρωταθλήματος και με τον Αργύρη Γιαννίκη έχει δείξει ότι παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει , με καλό ποδόσφαιρο ή όχι αυτό είναι άλλη κουβέντα. Στην αναμέτρηση επίσης με τον Ολυμπιακό είδαμε δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσα με τους κόκκινους να κερδίζουν στις λεπτομέρειες . Σίγουρα καμία σχέση με τα μεταξύ τους ματς που βλέπαμε πέρυσι ή πριν 2 χρόνια με τον Ολυμπιακό να κυριαρχούσε πλήρως. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τον Ιανουάριο υπάρχει και το Κόπα Άφρικα με τους Πειραιώτες να χάνουν για αρκετό διάστημα σημαντικούς παίκτες του ρόστερ τους όπως είναι ο Σισέ , ο Καμαρά , ο Αγκιμπού κ.α. Συν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν εκείνη την περίοδο δύσκολα παιχνίδια στο πρόγραμμα τους όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο , στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ αλλά και με τον Πας Γιάννενα στο Καραϊσκάκη. Έτσι η διαφορά είναι μεν μεγάλη ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά όχι μη αναστρέψιμη. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει χάσει αρκετό έδαφος στην μάχη για την κορυφή μένοντας πίσω 13 βαθμούς και με την εικόνα που παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια δύσκολα μπορεί να ανακάμψει.

Πιο κάτω όμως στον βαθμολογικό πίνακα και συγκεκριμένα στις θέσεις για τα πλέι οφ από ότι φαίνεται τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα . 8 ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά βαθμολογικά ωστόσο οι θέσεις για τα πλέι οφ , οι οποίες φαίνεται να είναι διαθέσιμες είναι μόνο 4 αν αφαιρέσουμε την 1η και την 2η θέση . ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός , Πας Γιάννενα , Άρης , Βόλος , Αστέρας, Ιωνικός και ΟΦΗ είναι οι διεκδικητές για αυτές τις θέσεις. Με την μέχρι τώρα εικόνα Πας Γιάννενα , Άρης και ΟΦΗ όπως όλα δείχνουν να  είναι τα φαβορί καθώς παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα . Μάλιστα ο Άρης αν δεν είχε το -6 ίσως βρισκόταν και στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μαζί με Ολυμπιακό και ΑΕΚ . Ο Πας Γιάννενα από την άλλη βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα , με μια από τις πιο δύσκολες έδρες στο πρωτάθλημα, έχοντας και την 2η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Τέλος , η ομάδα του Νίκου Νόπλια παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ένα πολύ αγωνιστικό πρόσωπο παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και επίσης η έδρα του , το Γεντί Κουλέ , έχει δυσκολέψει και θα δυσκολέψει πολλούς. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη στις τελευταίες αγωνιστικές έχει παρουσιάσει ένα πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο , χάνοντας και σημαντικούς βαθμούς σε έδρες όπου άλλες χρονιές δεν θα δυσκολευόταν. Ωστόσο το ρόστερ του είναι καλό και η φανέλα του σπουδαία και δύσκολα θα καταφέρει να μείνει εκτός της πρώτης εξάδας. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός ,το ρόστερ του , το οποίο από την μέση και μπροστά ειδικά είναι πολύ καλό αλλά και η φανέλα του δύσκολα θα τον αφήσουν εκτός πλέι οφ . Τώρα Αστέρας Τρίπολης , Βόλος και Ιωνικός ναι μεν βρίσκονται κοντά βαθμολογικά αλλά δύσκολα θα αντέξουν μέχρι τέλος την διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα με βάση την εικόνα τους την μέχρι τώρα αλλά και το ρόστερ τους. Μιλάμε για μάχη σώμα με σώμα και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όποιοι όμως καταφέρουν να μπουν στην εξάδα πάλι το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο γιατί τα διαθέσιμα εισιτήρια για την Ευρώπη όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνο 2 καθώς Ολυμπιακός και ΑΕΚ δύσκολα θα χάσουν τα άλλα 2 .

Βέβαια ποδόσφαιρο είναι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί , όλα είναι πιθανά . Τα μάτια μας έχουν δει πολλά. Ένα είναι σίγουρο ότι το πρωτάθλημα ακόμα έχει πολύ δρόμο.

ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *