Type to search

ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπενζεμά και Βινίσιους, εσείς σούπερ σταρς!

Share

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Κυριακή το βράδυ την Ατλέτικο (2-0) και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να επιστρέψει στον θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου με τους Μπενζεμά και Βινίσιους να συνεχίζουν να «λάμπουν».

 Το Μαδριλένικο ντέρμπι της Κυριακής βρήκε τους φίλους της Ρεάλ να πανηγυρίζουν τη νίκη τους με 2-0 και τους φίλους της Ατλέτικο να αποχαιρετούν ουσιαστικά το πρωτάθλημα πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος αφού έμειναν στο -13 από την κορυφή. Με μικρή δόση υπερβολής, αφού υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι με αυτό το τρίποντο η Ρεάλ προχώρησε στην αποκαθήλωση της Ατλέτικο. Η «Βασίλισσα» φέτος δείχνει να έχει απεγκλωβιστεί από την περυσινή «λάσπη» της μετριότητας στην οποία είχε βρεθεί και στο πρωτάθλημα μετράει μόλις μια ήττα, αυτή από την Εσπανιόλ πριν από περίπου 2,5 μήνες. Οι παίκτες του Αντσελότι πλέον λειτουργούν με πειθαρχία και αποτελεσματικότητα στον αγωνιστικό χώρο και ακόμα κι αν δεν πιάνουν εντυπωσιακά στάνταρ  απόδοσης ξέρουν πώς να φτάνουν στις νίκες, όπως έγινε και χθες. Και μπορεί η Ρεάλ ως σύνολο να αποπνέει υγεία και θετική αύρα, πράγματα που της έλειπαν πέρυσι, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε σε ορισμένα πρόσωπα που δείχνουν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Βινίσιους έχουν πάρει τη «Βασίλισσα» από το χέρι και την οδηγούν στον τίτλο. Ο Γάλλος φορ διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του φέτος και είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Στο πρωτάθλημα ήδη μετράει 13 γκολ και 7 ασίστ σε 16 εμφανίσεις! Ο αναγεννημένος φετινός Βινίσιους είναι απολαυστικός, ένας άλλος παίκτης. Προσέθεσε στο παιχνίδι του την ουσία και συμβάλλει τα μέγιστα για την ομάδα του μετρώντας φέτος 10 γκολ και 4 ασίστ σε 17 ματς. Με βάση τα expected goals και τις expected assists τους οι δύο σταρ της Βασίλισσας θα έπρεπε να έχουν συμμετοχή σε 21,9 xG και αυτή τη στιγμή έχουν συνεισφέρει άμεσα σε 34 γκολ! Το πλεόνασμα αυτό είναι δηλωτικό τόσο της ποιότητας και της κλάσης τους όσο και της δαιμονιώδους κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Προσθέτοντας σε αυτούς τον Τιμπό Κουρτουά που βρίσκει εκ νέου τον καλό του εαυτό (7 επεμβάσεις απέναντι στην Ατλέτικο) και το κέντρο των Μόντριτς, Κρος και Κασεμίρο που παίζουν στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων και έχουν το απόλυτο νικών όποτε ξεκινάνε μαζί (11/11) δημιουργείται ένα κράμα. Ένα κράμα το οποίο δείχνει ικανό να κάνει τη Ρεάλ και πάλι «Βασίλισσα» και να χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα Ισπανίας στον Κάρλο Αντσελότι.

Ιάσονας Θεριός 

*Τα δεδομένα ανήκουν στο understat.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *