Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη κορυφής για τον Άγιο Θωμά επί της Πεύκης (vid)

Share

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τον τέταρτο όμιλο της Β’ ΕΠΣΑ, ο Άγιος Θωμάς επικράτησε της Πεύκης με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, με την ομάδα να έχει αποκτήσει «μαξιλαράκι ασφαλείας» στην κορυφή της βαθμολογίας.

 

Η ομάδα της Πεύκης παρατάχθηκε με πολλές απουσίες απέναντι στον πρώτο Άγιο Θωμά, ελπίζοντας σε αποτέλεσμα που θα την έβαζε για τα καλά στο «κυνήγι» του τίτλου. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους δύο συλλόγους να αναμετρώνται «στα ίσια» και να κάνουν επίδειξη κυρίως της αμυντικής του ισχύς.

Ένα άτσαλο διώξιμο του Σαμιώτη, του τερματοφύλακα της Πεύκης, έδωσε την δυνατότητα στο 22′ στον Κολοβό να κάνει ένα μακρινό σουτ σε κενή εστία, το οποίο κατάφερε να αποκρούσει ο κίπερ, διορθώνοντας το λάθος του. Στο 39′ ο Άγιος Θωμάς είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν το σουτ του Ρέτσκα από τα αριστερά πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαμιώτη.

Η Πεύκη προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες με γρήγορες επιθέσεις. Με «μαέστρο» τον Τσεπελέ, η ομάδα έβγαινε άμεσα μπροστά όταν κέρδιζε την μπάλα, χωρίς όμως να πλησιάζει με πραγματικές αξιώσεις την εστία του Πετράκη. Ο Τσεπελέ κατάφερε να απειλήσει τελικά με ένα δυνατό μακρινό σουτ στο κέντρο του τέρματος, στο οποίο αντεπεξήλθε ο τερματοφύλακας του Αγίου Θωμά.

 

Οπαδοί Αγίου Θωμά

 

Την παράσταση στο πρώτο ημίχρονο «έκλεψαν» αδιαμφισβήτητα οι οπαδοί του Αγίου Θωμά. Μια μεγάλη μερίδα φιλάθλων κατέφτασαν στην Πεύκη, έκατσαν στην κερκίδα που προορίζεται για τους φιλοξενούμενους και δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν ενεργά την ομάδα τους. Αρκετά καπνογόνα άναψαν κατά την έναρξη του παιχνιδιού (και όχι μόνο), με συνθήματα να ακούγονται σχεδόν καθόλη την διάρκεια του 90λεπτου. Η ομάδα της Πεύκης είχε και αυτή τους δικούς της οπαδούς, αρκετοί σε αριθμό για τον μεγάλο αυτό αγώνα, οι οποίοι παρέμειναν πιο ήσυχοι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιος Θωμάς μπήκε αποφασισμένος να φύγει με το «τρίποντο». Αν και ο Τσεπελέ δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου, όταν ένα σουτ του από τα αριστερά πέρασε λίγο δεξιά από το δοκάρι του Πετράκη, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Στο 60΄, μετά από λάθος του κέντρου της Πεύκης που «χάρισε» την κατοχή, μια γρήγορη κάθετη βρήκε τον Τζώρτζη μέσα στην περιοχή, ο οποίος δεν αστόχησε. Σε έντονους πανηγυρισμούς ξέσπασαν τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι οπαδοί του Αγίου Θωμά. Ο σκόρερ, μαζί με τους συμπαίχτες του, έτρεξαν προς την κερκίδα, όπου πανηγύρισαν μαζί με τους υποστηρικτές τους.

Πριν καλά καλά προλάβει η Πεύκη να «συνέλθει» από το γκολ που δέχτηκε, ο Κολοβός ανέλαβε δράση. Ο ποδοσφαιριστής του Αγίου Θωμά εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ της ομάδας του στο 66′ στην γωνία της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σαμιώτη. Το 2-0 ήταν γεγονός και το ενδεχόμενο ανατροπής για την Πεύκη έμοιαζε αδύνατο, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που είχε δεχτεί μόλις 4 γκολ σε 9 αγώνες.

 

Το δεύτερο γκολ για τον Άγιο Θωμά στο 66′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ

 

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν απογοητευμένοι για όλο το υπόλοιπο του παιχνιδιού και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες. Ένα καλό μακρινό σουτ του Σπυριδάκη στο 72′ και μια κεφαλιά του Ανδρέου στο 87′ που απέκρουσε ο Πετράκης ήταν οι μόνες «απειλές» από τους Πευκιώτες, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο -8 από την κορυφή και εστιάζουν στην διατήρηση της δεύτερης θέσης. Πρώτος ο Άγιος Θωμάς με αρκετή απόσταση πλέον από τους υπόλοιπους διεκδικητές.


Συνθέσεις

Πεύκη: Σαμιώτης – Κλέτσας, Ψύλλος(89′), Ανδρέου, Ανυφαντής, Μπαρέ, Σταύρου(83′), Σπυρισάκης, Τσεπελέ, Θανάση(45′), Μακρυνικόλας.

Ως αλλαγή πέρασαν οι Ζώτος(45′), Δρυμωνίτης(83′), Γούσιας(83′), Νίκας(89′).

Άγιος Θωμάς: Πετράκης – Κουζέλης(84′), Πετράκος, Χατζής, Παπαθανάσης, Ζαρκαδούλας, Τζώρτζης(84′), Τσίνιας, Κολοβός(78′), Ρέτσκα(84′), Μεταξούλης.

Ως αλλαγή πέρασαν οι Αλικάι, Αραπογιάννης(78′), Γιώρη(84′), Μανώλης(84′), Τετώρος(84′).


Δηλώσεις

Τσότρας και Μπαρέ, δύο από τους απόντες της ηττημένης Πεύκης, δηλώνουν απογοητευμένοι με την ήττα που δεν αφήνει πλέον ρεαλιστικές πιθανότητες για τον τίτλο, ενώ πιστεύουν πως οι απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο: «Πολύ δύσκολη πλέον η πρωτιά. Θα παλέψουμε για την δεύτερη θέση και είμαστε σίγουροι πως θα την κατακτήσουμε. Αν δεν είχαμε απουσίες το ματς θα ήταν διαφορετικό, είχαμε σημαντικές απουσίες. Το πρώτο γκολ έκανε, την διαφορά, από εκεί και μετά πέσαμε».

Μαζί τους φαίνεται να συμφωνεί και ο Δρυμωνίτης, ο ποδοσφαιριστής που πέρασε ως αλλαγή για την Πεύκη στο 83′: «Σίγουρα είχαμε πολλές απουσίες. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Άγιος Θωμάς είχε δύο φάσεις και δύο γκολ, άξιζε βέβαια την νίκη».

Από την άλλη πλευρά, η χαρά στο «στρατόπεδο» του Αγίου Θωμά ήταν διάχυτη. Ο σκόρερ του δεύτερο τέρματος, ο Κολοβός, φάνηκε ενθουσιασμένος με το γκολ που πέτυχε αλλά κυρίως με την νίκη της ομάδας, η οποία βρίσκεται πλέον «μια ανάσα» από το πρωτάθλημα: «Είναι πάντα ωραίο να σκοράρεις ειδικά σε ντέρμπι, δίνει μια χαρά παραπάνω, αλλά χαιρόμαστε όλοι για την νίκη κυρίως. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, δεν μπορούμε να πούμε από τώρα κάτι (για την έκβασή του). Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, βέβαια, ο στόχος μας θα ήταν η πρωτιά, αλλά πλέον θα έλεγα πως θα πρέπει να “αυτοκτονήσουμε” για να χάσουμε το πρωτάθλημα.»

Παράλληλα, στάθηκε στους καταπληκτικούς οπαδούς, οι οποίοι δημιούργησαν ξανά μια έντονη ατμόσφαιρα: «Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι και το έδειξαν ξανά. Μας ακολουθούν παντού, καιρού και Covid επιτρέποντος. Ακόμα και στην προπόνηση έρχονται μερικές φορές».

 

Κωνσταντίνος Ξενακούδης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *