Type to search

Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Έσπερος Καλλιθέας-Ένωση Ιλίου 80-72:Επιστροφή στις νίκες και δεύτερη θέση για τον Έσπερο.

Share

Για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β Εθνικής μπάσκετ, ο Έσπερος υποδέχτηκε την Ένωση Ιλίου στο κλειστό γυμναστήριο Έσπερος και επικράτησε με 80-72 σκαρφαλώνοντας έτσι στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ.Από το πέμπτο λεπτό της πρώτης περιόδου και μέχρι το τέλος της οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό, ήταν ιδιαίτερα εύστοχες στα σουτ τριών πόντων και έτσι το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 26-20 για τον Έσπερο.

Η δεύτερη περίοδος δεν ήταν θεαματική.Σε αυτό συντέλεσαν η αστοχία των δύο ομάδων αλλά και τα πολλά λάθη των παιχτών.Έτσι το σκορ της περιόδου ήταν 14-14 και το ημίχρονο έληξε με τον Έσπερο να προηγείται με 40-34.

 

 

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έδωσε έναν αέρα 15 πόντων (65-50) στον Έσπερο και ουσιαστικά η πιο καθοριστική για την νίκη.Χαρακτηριστικό της τρίτης περιόδου το πόσο σκληρή ήταν με τον Έσπερο να έχει 7 φάουλ και η Ένωση Ιλίου 11.

Στην Τέταρτη περίοδο η ομάδα του Ιλίου τα έπαιξε όλα για όλα με τον τρομερό Σπυρόπουλο να πετυχαίνει 14 πόντους αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να μειώσουν τη διαφορά στους 8 πόντους για το τελικό 80-72.

Έτσι ο Έσπερος παραμένει αήττητος στο γήπεδό του με πέντε ισάριθμες νίκες και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το τελείωμα της 9ης αγωνιστικής ,ενώ η ομάδα της Ένωσης Ιλίου βρίσκεται στη 10η θέση.

Για τον Έσπερο ξεχώρισαν ο Αγγελόπουλος με 21 πόντους και ο Καπρής με 15.Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Σπυρόπουλος της Ένωσης Ιλίου με 32 πόντους χωρίς όμως να είναι αρκετοί για την ομάδα του.

Μελανό σημείο του αγώνα κάποιες μικροσυμπλοκές στις κερκίδες του γηπέδου 2 λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου που είχαν ως αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα.

Δεκάλεπτα 26-20,40-34,65-50,80-72

Έσπερος Καλλιθέας (Ταυρόπουλος): Αγγελόπουλος 21 (2), Οικονόμου 7 (1), Καράβολας 7 (1), Αδαμόπουλος 7, Τσολάκης, Ολύμπιος 8 (2), Καπρής 15 (1), Χαρούνι 8, Τσακίρης, Μαγιντόμπε 7 (1).

Ένωση Ιλίου (Πανούλιας): Κοντούλης, Γεροκώστας 2, Πανουσόπουλος 3, Καλύβας, Σπυρόπουλος 32 (4), Μπέλλας 3, Γκουντόπουλος, Γκαβανόπουλος 3 (1), Τσιουμπρής 14 (1), Πανουσόπουλος Κ. 3, Κοσμίδης 4, Δαρμής 8 (1).

Διαιτητές: Παπαφωτίου, Γρίβα, Παπαδόπουλος

 

Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Καραδήμας Σπύρος (βοηθός προπονητή Έσπερου)

Πανούλιας Παναγιώτης(Προπονητής Ένωσης Ιλίου)

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *