Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 70-66: Επιστροφή στις νίκες και βαθμολογική ανάσα για τον Εθνικό

Share

Δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να πάρει την νίκη ο Εθνικός απέναντι στην Πεντέλη στην αναμέτρηση που διεξήχθη για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας» στον Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής.

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να μπαίνουν λίγο καλύτερα στο παιχνίδι και να διατηρούν το προβάδισμα για αρκετή ώρα σε ένα δεκάλεπτο με χαμηλό ρυθμό και σκορ (6-14). Στην 2η περίοδο η ομάδα του Πειραιά εμφάνισε πολύ καλύτερο πρόσωπο και με όπλο τη σφιχτή άμυνα ο Εθνικός πήρε κεφάλι στο σκορ και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 29-23. Από εκεί και μετά το παιχνίδι απέκτησε καλύτερη εικόνα, ο Εθνικός προηγήθηκε μέχρι και με 7, με την Πεντέλη όμως να μένει κοντά στο σκορ και τις δύο ομάδες να τελειώνουν την 3η περίοδο ισόπαλες 46-46. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι παίχτες τα έδωσαν όλα με σκληρές μονομαχίες ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς άνθρωπος από τον πάγκο του Εθνικού αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα από τους διαιτητές. Εν τέλει οι παίχτες του Εθνικού ήταν πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι στις τελευταίες κρίσιμες επιθέσεις και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 70-66. Πολυτιμότερος του παιχνιδιού για τον Εθνικό ο Γεωργιάδης που πέτυχε 24 πόντους και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

 

Δεκάλεπτα: 6-14, 29-23, 46-46, 70-66

 

 

Εθνικός (Καράμπελας): Βαϊδάκης 12, Γεωργιάδης 24, Μπασδέκης 4, Λιβανός, Καραφαντής, Κατσαμπάνης, Βασιλακάκης, Καρυστινός 11, Καραδημητρίου, Παπουτσής 5, Ραπτόπουλος, Κασιούμης 14.

Πεντέλη (Χαρτοματσίδης): Καρακατσάνης 4, Νάσσης 5, Γιαννίκος 10, Γραμματικός 2, Χρυσός 10, Μεσίνι, Καστανιώτης 16, Ψαρόπουλος 13, Παπαπέτρου 6, Τουρτουρόπουλος, Γεροντογιάννης.

Διαιτητές: Ουσταμπασίδης, Σπυρόπουλος, Χρηστίδης

 

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης μας μίλησε ο προπονητής του Εθνικού κ. Καράμπελας.

 

Συγχαρητήρια για την νίκη. Ο Εθνικός δεν ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυνατά, στη συνέχεια όμως με όπλο την άμυνα ανατρέψατε τα πράγματα και αποκτήσατε ρυθμό και στην επίθεση.

Η Πεντέλη είναι πολύ καλή ομάδα με μεγάλα προβλήματα μέχρι στιγμής. Έχει όμως ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ που σήμερα έπαιξε στο 95% και δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολο παιχνίδι για να πούμε ότι δεν μπήκαμε ιδιαίτερα καλά. Υπάρχει ένα άγχος καθώς δύο πολύ σημαντικές ομάδες στην κατηγορία βρίσκονται να παλεύουν για την παραμονή, και όλο αυτό δημιούργησε ένα άγχος στην αρχή. Όντως με όπλο την άμυνα πήραν φτερά τα πόδια και τα χέρια των παιδιών και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε.

 

Πόσο σας ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα όταν πιέστηκε από την Πεντέλη κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα και εν τέλει να πάρει την νίκη, αλλά και ο χαρακτήρας που έδειξαν οι παίχτες σας;

Όντως δείξαμε χαρακτήρα, αλλά δυστυχώς και επειδή η ομάδα είναι καινούρια, ουσιαστικά μια ομάδα τριών μηνών με παιδιά άπειρα, δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε μέσα στο γήπεδο. Τέτοιες νίκες βοηθάνε βέβαια να αποκτήσει και η ομάδα ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

 

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *