Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

ΠΟΨ 1-1 ΓΚΥΖΙΑΚΟΣ

Share

Ισόπαλοι  με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΠΟΨ και Γκυζιακός για την 11η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της β’ κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Αθηνών .

 

Ο ΠΟΨ υποδέχτηκε το Σάββατο 11/12 τον Γκυζιακό στο γήπεδο του Απόλλωνα Χαλανδρίου ,σε μια αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από τον έντονο αέρα .Το τελικό 1-1 αφήνει μάλλον ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους ,οι οποίοι αν και προηγήθηκαν είχαν σε ελάχιστα σημεία τον έλεγχο του αγώνα .Οι δύο ομάδες υποχώρησαν μια θέση στη βαθμολογία του πρώτοι ομίλου της β κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών.Ο ΠΟΨ βρίσκεται 7ος με 15 πόντους ενώ ο Γκυζιακός με 11 πόντους στην 10η έχει μπει σε μπελάδες όσον αφορά τη μάχη της παραμονής στην κατηγορία .

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

Ο ΠΟΨ παρατάχτηκε με διάταξη 4-3-3 με τον Κοντογεώργο κάτω από τα δοκάρια ,4αδα στην άμυνα  με τους  Τσέλικα,Ζαχαρνούδη,Μαλγαρινό  και Γιατράκο από δεξιά προς τα αριστερά ,τους Αρναρέλη ,Μαραβελάκη και Αντωνόπουλο στο χώρο του κέντρο και προωθημένους τους  Βεντουρή Διαμαντόπουλο και Λεοντίου .Το σύστημα του Γκυζιακού παρέπεμπε περισσότερο σε ένα 4-2-3-1 με τον Φασούλα στο τέρμα ,τους Σκόρδο και Καρποντίνη δεξί και αριστερό μπακ αντίστοιχα ,τους Κολοβό και Παντάκη στόπερ ,στα χαφ τους Σπάγη και Δαμίδη ,στο αριστερό φτερό τον Καιούση ,στο δεξί τον Καββαδία και επιθετικό μέσο τον Λόλη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάντσο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

    Στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν ανήμπορες να δημιουργήσουν φάσεις .Στο 10ο λεπτό βγήκε η πρώτη κάρτα με τον Καρποντίνη να” κιτρινίζεται”για δυνατό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρο προσπαθώντας να σταματήσει μια κόντρα που προσπάθησε να εκδηλώσει ο ΠΟΨ. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 12ο λεπτό όταν η άμυνα του Γκυζιακού έδιωξε σε κόρνερ την παράλληλη  σέντρα του Γιατράκου .Στο 25ο λεπτό οι παίκτες του Δημήτρη Αμπαριάν χάσανε χρυσή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν μετά από λάθος του Καρποντίνη ο Βεντουρής βρέθηκε φάτσα με τον Φασούλα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει .Ένα λεπτό μετά,ένα μακρινό σουτ από πλευράς Γκυζιακού αναχαιτίστηκε σε κόρνερ από τον  Κοντογεώργο. Λίγο μετά το μισάωρο οι παίκτες του Μάκη Ντέτσικα πήραν για πρώτη και μοναδική φορά τα ηνία του αγώνα και επιβραβεύτηκαν στο 38ο λεπτό με τον Σπάγη να βρίσκει δίχτυα με όμορφο σκαστό σουτ από πλάγια θέση στα όρια της μεγάλης περιοχής .Το Ψυχικό προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις  όμως δεν καταφέρει να πιέσει με συνέπεια και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

    Το δεύτερο μέρος είχε μεγαλύτερη ένταση από το πρώτο από το πρώτο παρά το γεγονός ότι ο Γκυζιακός προσπαθούσε να σταματά το παιχνίδι σε κάθε ευκαιρία .Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 50ο λεπτό αλλά η σέντρα του Γιατράκου πέρασε από όλους και κυρίως από τον Βεντουρή στο δεύτερο δοκάρι ,ο οποίος δεν κατάφερε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα .

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έγιναν και οι πρώτες αλλαγές με τον Γιατράκο να παραχωρεί τη θέση του στον Μπουτίδη και ο Διαμαντόπουλος στον Λουφάκη. Για τους φιλοξενούμενους ,ο Λάμπος πάτησε χορτάρι αντί του Καββαδία.Στο 52′ ο Σπαγής προσπάθησε να κάνει δύο τα τέρματα του με σουτ οριακά εκτός πειροχης ,ο Κοντογεώργος όμως έδιωξε σταθερά σε κόρνερ .Στο 55′ ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων ,ο Μάντσος είδε κίτρινη κάρτα . Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο το Ψυχικό είχε ευνοϊκό άνεμο,για αυτό και υπήρξαν και  παροτρύνσεις για μακρινά σουτ από τους φιλάθλους της ομάδας στις εξέδρες.Πράγματι με αυτό τον τρόπο με ψηλό σουτ αρκετά εκτός περιοχής ο Μαραβελάκης έφερε το ματς στα ίσια στο 60′ ενώ στο 68′ από παρόμοιο σημείο έστειλε την μπάλα οριακά σουτ .Ένα λεπτό νωρίτερα ,στο 67’ ο Λόλης πραγματοποίησε ένα άστοχο μακρινό  σουτ  που δεν απείλησε την εστία του ΠΟΨ. Όσο πέρναγαν τα λεπτά το Ψυχικό ασκούσε όλο και μεγαλύτερη πίεση .Στο 70′ μια σέντρα από το κέντρο έφτασε κοντά στο καταλήξει στα δίχτυα ,ενώ το κόρνερ του Σκόρδου που ακολούθησε πέρασε από όλους .Στο 72′ ο Λουφάκης προσπάθησε να απειλήσει από μακριά χωρίς αποτέλεσμα . Στο 86′ ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο γκολ όταν από πλάγια θέση εντός περιοχής νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα .Ένα λεπτό αργότερα το Ψυχικό έκανε την 3η του αλλαγή με τον Λεόντιου να αφήνει τη θέση του για το Σύκα ,ενώ ο Μάκης Ντέτσικας απέσυρε τον Καιούση βάζοντας στο χορτάρι τον Κίτσο.Στο πρώτο λεπτό των  καθυστερήσεων ο Μαραβελάκης έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας καθώς το σουτ του από ευνοϊκή θέση σταμάτησε στον Φασούλα . Τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΣΧΟΛΙΟ

 

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον ΠΟΨ να χάνει την ευκαιρία να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη του πρωταθλήματος ,ενώ ο Γκυζιακός πρέπει μάλλον να είναι ικανοποιημένος που δεν φεύγει με άδεια χέρια από το Κάτω Χαλάνδρι .

 

ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Ο Σπάγης ήταν ο παίκτης κλειδί για τους φιλοξενούμενους.Όχι μόνο έβαλε ένα πολύ όμορφο γκολ που έβαλε τις βάσεις για να πάρει η ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας,αλλά ήταν εξαιρετικός σε ανασταλτικό και οργανωτικό επίπεδο .Ήταν κυριαρχικός στον χώρο του κέντρο ,κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες και ξεκινώντας σε μεγάλο βαθμό τις επιθέσεις του Γκυζιακού.

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *