Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης Χολαργού- Αστέρας Εξαρχείων: Έμειναν με το Χ και το αίσθημα του χαμένου και οι δυο

Share

Μια ανάσα από την πρώτη του φετινή νίκη βρέθηκε ο Άρης Χολαργού, που είδε τον Αστέρα Εξαρχείων να παλεύει και να βρίσκει στο τέλος το γκολ της ισοφάρισης για το 1-1.

Άρης Χολαργού και Αστέρας Εξαρχείων βρέθηκαν αντιμέτωποι το μεσημέρι της Κυριακής στον Χολαργό για τη 10η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Αθηνών. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο μέρος αλλά δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση του Αστέρα και λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης για το τελικό 1-1. Κάπως έτσι ο Άρης παρέμεινε χωρίς νίκη και τελευταίος μετά από 10 ματς έχοντας 4 βαθμούς, ενώ η ομάδα από τα Εξάρχεια έχασε την ευκαιρία να μείνει μόνη 2η αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με την Μεταμόρφωση και τον ΑΟ Καλαμακίου στους 16.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειξαν να μπαίνουν με περισσότερη ενέργεια και ένταση από τον αντίπαλο τους στο γήπεδο. Παρόλα αυτά το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 20ο λεπτό και ήταν για τον Άρη Χολαργού. Ο Γκόνος βρήκε με ωραία μακρινή μεταβίβαση τον Κωνσταντάκη στα αριστερά το σουτ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική μεριά των διχτύων. Ο Αστέρας σταδιακά ανέβασε την ένταση του και έφτασε σε μια πολύ καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπούζη να περνάει μόλις άουτ μετά από όμορφη προσπάθεια και σέντρα του Καραγκούνη από τα δεξιά. Από τα μέσα του πρώτου μέρους η ομάδα των Εξαρχείων κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και με έντονη πίεση στο μεσαίο μπλοκ του γηπέδου κατάφερνε να φτάνει σε πολλά κλεψίματα. Ο Άρης Χολαργού δυσκολευόταν να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στο 37ο λεπτό όμως βρήκε κόντρα στη ροή του αγώνα το γκολ. Γρήγορη αντεπίθεση με Γκόνο και Χριστοφιλόπουλο να συνεργάζονται στη δεξιά πτέρυγα, λάθος διώξιμο της άμυνας στη σέντρα του τελευταίου με τον  Κωνσταντάκη από κοντά να γράφει το 1-0. Έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή του αγώνα από τους παίκτες και τον προπονητή του Αστέρα οι οποίοι θεώρησαν πως στην αρχή της φάσης δεν καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της ομάδας τους. Σε αυτό το σημείο οι ποδοσφαιριστές των Εξαρχείων έδειξαν να χάνουν την συγκέντρωση τους και λίγα λεπτά αργότερα ο Κωνσταντάκης σπατάλησε τρομερή ευκαιρία για το 2-0 μετά από στημένη φάση του Γκόνου. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας Εξαρχείων όφειλε να κάνει πέρα τον εκνευρισμό του και να ψάξει το γκολ ενώ ο Άρης είχε ως κύριο στόχο του να προστατέψει το προβάδισμα του. Η πίεση του Αστέρα από τις αρχές κιόλας του δευτέρου ημιχρόνου έγινε ασφυκτική αλλά οι ποδοσφαιριστές του έδειχναν να προχωρούν σε βιαστικές και λάθος επιλογές πριν την τελική προσπάθεια. Ο Άρης Χολαργού κλείστηκε στα καρέ του για τα καλά προσπαθώντας να φράξει τους διαδρόμους ενώ ήταν φανερό πως επιθετικά θα πόνταρε μόνο σε αντεπιθέσεις. Για σχεδόν 20 λεπτά το ματς ήταν πολύ νευρικό και τα πολλά φάουλ που σημειώνονταν δεν βοηθούσαν το τέμπο των ομάδων. Στο 62ο λεπτό δύο αλλαγές του Αστέρα “έφτιαξαν” την σημαντικότερη ευκαιρία του ματς. Ο Κωνσταντόπουλος προσπέρασε στα αριστερά τον αντίπαλο του, γύρισε την μπάλα προς το σημείο του πέναλτι αλλά το πλασέ του Κόκολη απομάκρυνε ενστικτωδώς και πολύ εντυπωσιακά ο Τρουπάκης. Ο Αστέρας είχε βρει ένα σημαντικό μομέντουμ και με τον Άρη να μένει στο αμυντικό του τρίτο έψαχνε μετά μανίας το γκολ κυρίως μέσω δυνατών πλαγίων, στημένων φάσεων και γεμισμάτων αφού η ομάδα από τον Χολαργό έκλεινε αποτελεσματικά τους χώρους. Ο Άρης δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του δεύτερου ημιχρόνου να γίνει απειλητικός σε ανοιχτό παιχνίδι και δεν κρατούσε την μπάλα στην κατοχή του. Η επόμενη σημαντική στιγμή του Αστέρα Εξαρχείων έμελλε να μετουσιωθεί στο γκολ το οποίο έδειχνε πως αναπόφευκτα θα έρθει. Στο 89ο λεπτό ο Στούμπος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και με το εξωτερικό γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί που μετά από κακό διώξιμο της άμυνας ο Φιλιππόπουλος νίκησε από κοντά τον Τρουπάκη. Μετά το γκολ της ισοφάρισης ούτε ο Άρης Χολαργού ούτε ο Αστέρας Εξαρχείων κατάφεραν να φτάσουν σε κάποια αξιόλογη τελική και το 1-1 έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης. Ένα τέλος το οποίο δυστυχώς βρήκε τα νεύρα και την ένταση του ματς να μετατρέπονται σε σύγκρουση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων και την επέμβαση των ψυχραιμότερων να αποτρέπει τα χειρότερα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης Χολαργού: Τρουπάκης, Βλάχος, Βιντσετζάτος, Ριζόπουλος, Βλάχος (Τριανταφυλλίδης 90′), Ξύδης, Χριστοφιλόπουλος (Χρόνης 68′), Παππάς, Κωνσταντάκης (Ντρούκας 79′), Γκόνος, Σταύρακας

Αστέρας Εξαρχείων: Μπόνης, Λένγκου (Φιλιππόπουλος 45′), Ασημακόπουλος (Καρδαμίτσης 72′), Τσιάρος, Τουμαζάτος, Καραμάνος (Κονιτόπουλος 81′), Στούμπος, Μπουζής (Κωνσταντόπουλος 60′), Καραγκούνης, Μότσκα, Ντίνας (Κόκολης 45′).

Οι διαιτητές: Χριστοδούλου, Κούλης, Καταλανάκης

Ιάσονας Θεριός 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *