Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΜΙΕΡΑ ΛΊΓΚΑ

Πόρτο-Μπράγκα=Με άρωμα Ευρώπης οι 2 ομάδες.

Share

 

Για την 14η αγωνιστική του πρωτάθληματος πορτογαλίας η Πόρτο φιλοξενεί (την πάντα δυνατή σε εκτός έδρας ματς) την Μπραγκα στο στάδιο Ντραγκαο

 

H Πόρτο φιγούραρει στη 2η θέση 3 βαθμούς να την χωρίζει από την κορυφή και 10 βαθμοί από την αντίπαλο της. Ολοκλήρωσε το κύκλο της στο φετινό Τσαμπιονς Λίγκ, κατετάγη 3η σε ένα όμιλο φωτιά με (πρώην νικήτρια του θεσμού) την Λίβερπουλ, (την 2 φορές φιναλίστ)Ατλετικο Μαδρίτη και την ανερχόμενη φέτος δύναμη “μετά από τόσα χρόνια” στο ιταλικό ποδόσφαιρο Μίλαν. Συγκεντρωσε 5 βαθμούς με 1 νίκη 2 ισόπαλιες και 3 ήττες και πέρασε αυτομάτως στο Γιουροπα Λίγκ.

 

Στο εγχώριο είναι στη 2η θέση με 11 νίκες με 3 ισόπαλιες καμια ήττα σε 14 αγώνες.

Για την προηγούμενη αγωνίστικη νίκησε εκτός έδρας την Πορτιμονενεσε με 3-0 έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Φερειρα. Παίκτης κλειδί για την ομάδα του Κονσεισάιο.Ετσι αύξησε και την διαφορά από τις αντιπάλους του.

 

 

Η εντεκάδα που θα παρατάξει ο προπονητής των δράκων είναι Κόστα, Μάριο, Καρντοσο, Μπεμπά, Σανουσι, Κορόνα, Βιτινια, Ουρίμπε, Ντίαζ, Ταρέμι και Εβανιλσον.

Η αντίπαλος της η Μπραγκα στα ευρωπαϊκά ματς, σε ένα όμιλο ραμμένο στα μέτρα της με Μιντλαντ, Ερυθρο Αστέρα και Λουντογκορετς ήρθε 2η θέση παίζοντας ένα εξαιρετικο ποδόσφαιρο, κυριαρχίσε και ήταν ασυναγώνιστη. Με 3 νίκες,1 ισοπαλία και 2 ήττες μόλις ένα βαθμό να την χωρίζει από την κορυφή και την απευθεία είσοδος στη φάση των 16.

Θα διεκδίκησει ένα εισητηριο που θα γίνει η κλήρωση την Δευτέρα να μάθει τον αντίπαλο της.

Είναι 6 βαθμοί απόσταση από την Μπενφικα για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης χρονιάς

Εχει έως τώρα μαζέψει 7 νίκες 4 ισοπαλίες 2 ήττες σε 14 αγώνες και σκοπεύει να αυξήσει τις όσες πιθανότητες έχει για να ανέβει βαθμολογίκα και ψυχολογικά.

Στη έδρα της φιλοξένησε την Εστοριλ σε  ένα ημίχρονο επέδειξε την δύναμη της και μέσα σε 5 λεπτά κυριαρχίσε, κράτησε κλειστή την άμυνα και το σκορ παρέμεινε ως το τέλος.

 

 

Αρχική εντεκάδα=Ματέους, Ολίβειρα, Λαίτε, Σίλβα, Αντρέ Ορτα, Γκαλένο, Κάστρο, Μεντέριος, Ροϋιζ και Ρικάρντο Όρτα

 

Η Πόρτο με την Μπραγκα είναι όσες φορές συναντηθούν ασχέτως σε ποιες θέσεις βρίσκονται βαθμολογικά ή σε τι κατάστάσεις είναι, είναι ντέρμπι.

 

Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το μακρινό 1955-1956 με 1-5 νίκη για την ομάδα των δράκων. Έχουν συνάντηθει 129 φορές συνολικά με τους μπλε να μέτρανε ενα βαρύ ρεκόρ το οποίο είναι μέχρι και σήμερα και αυξάνεται, στα 49 έναντι 31 εναντί των αντιπάλων.

Πόκειται για ένα διαχρονικό ντέρμπι για ένα ντέρμπι το οποίο κρίνονται πολλά, εκτός από θέσεις του πρωταθλήματος, κρίνεται και ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Είναι ένα ντέρμπι που μας φέρνει αναμνήσεις  και έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές.

Είναι 2 ομάδες που εκπροσωπουν την χώρα τους σε ευρωπαϊκές διοργάνωσεις και αποτελεί πάντα πρόκληση και δοκιμασιας και για τις 2.

Χρήστος Νικολόπουλος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *