Type to search

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άγιος Δημήτριος 0-0 Δόξα Βύρωνος “Χ”αμένοι οι φιλοξενούμενοι

Share

Η Δόξα ήρθε στον Άλιμο για το διπλό αλλά βρήκε έναν εκπληκτικό Σανταμούρη και σε συνδυασμό με την φτωχή της εμφάνιση ο αγώνας έληξε χωρίς σκορ.

Σε ένα δροσερό απόγευμα στον Άλιμο, Άγιος Δημήτριος και Δόξα Βύρωνος κόντραραν τα ξίφη τους για την 11η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣΑ. Οπαδοί και των δύο ομάδων προσπάθησαν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στις κερκίδες με την φωνή τους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τον Σανταμούρη κάτω από τα δοκάρια, τον Τάγκαλο και τον Τσαρπαλιά στα πλάγια της άμυνας με τους Καρτσιωλά και Τσάκο το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ο Σκόνδρας με τον Χαραλαμπόπουλο, Αρώνης και Γιάσσα στα εξτρέμ με τον Κοττά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ορφανό σε ένα κλασικό 4-2-3-1.

Το ίδιο σύστημα επέλεξαν και οι φιλοξενούμενοι με τον Μειμάρογλου στο τέρμα και στην άμυνα τους Στάθη, Μαρίνη, Ρωμανό και Κίλια. Στο κέντρο οι Βλαχάς και Χαλβατζής. Στην αιχμή του δόρατος ο Σκούρας με πίσω του τους Στατήρη, Ζευκίλη και Τσαουρδά.

Κυριαρχία του Βύρωνα στο ξεκίνημα.

Τα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά. Η πρώτη καλή ευκαιρία έρχεται στο 6ο λεπτό όταν ο επιθετικός του Βύρωνα έπιασε ένα εντυπωσιακό ψαλίδι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Σκούρας σούταρε με τον Σανταμούρη να αποκρούει. Ίδιοι πρωταγωνιστές και ίδια κατάληξη είχε και το τετ-α-τετ του 13ου λεπτού. Στα πρώτα 20 λεπτά ο Βύρωνας είχε τον πλήρη έλεγχο με τον προπονητή της “Μπάρτσας” να σηκώνεται από τον πάγκο του και να προσπαθεί να αφυπνίσει την ομάδα του βάζοντας και τον κόσμο στο παιχνίδι.

Αύξηση της έντασης και αντίδραση γηπεδούχων.

Μετά το 20ο λεπτό το παιχνίδι αγρίεψε και σαν αποτέλεσμα είχαμε στο 26′ μία διαμάχη ανάμεσα στους Αρώνη και Στατήρη αλλά την γλύτωσαν με συστάσεις. Οι κίτρινες κάρτες δεν άργησαν με τον Τσαρπαλιά να την αντικρύζει πρώτος στο 31′ και τον Στάθη στο 33′ και οι δυό για πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Εν μέσω της έντασης ο Άγιος Δημήτριος έκανε το πρώτο του σουτ στο παιχνίδι ακριβώς στο ημίωρο(!) με τον Χαραλαμπόπουλο που ήταν από τους διακριθέντες. Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου προήλθε από το φάουλ του Στάθη ακριβώς έξω απο την περιοχή. Η μπάλα άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε ελάχιστα άουτ. Το ημίχρονο έληξε δίχως καθυστερήσεις παρά τις διακοπές από τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Όταν το ματς πήγε να βρει ρυθμό.

Σαμπάνης και Πλάκα αντί των Τσαρπαλιά και Γιάσσα, διπλή αλλαγή των γηπεδούχων στην ανάπαυλα. Φτάσαμε στο 52′ για να δούμε ξανά την εστία της Δόξας να απειλείται ξανά από σουτ του Χαραλαμπόπουλου με το σουτ του να περνάει άουτ. Η δόξα απάντησε με τα σουτ των Ρωμανό και Στατήρη στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ούτε αυτές οι προσπάθειες βρήκαν στόχο. Στο 56′ είχαμε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Εκπληκτική επέμβαση του Σανταμούρη σε σουτ κράτησε το 0-0 ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στο δεξί γάμμα της εστίας του. Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα του μοναδικού διαστήματος με καλό ρυθμό στο ματς.

Ανακάτεμα της τράπουλας δίχως επιτυχία.

Οι δύο προπονητές με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού προσπάθησαν να ανακατέψουν την τράπουλα. Από την πλευρά της Δόξας ο Κουτσαυτίκης και ο Μίζιος πέρασαν αντί των Τσαουρδά και Βλαχά ενώ για τους “Μπραχαμιώτες” ο Τάγκαλος αντικαστάθηκε από τον Νικολάου. Οι οπαδοί ζητούσαν επίμονα ένα γκολ από τις ομάδες τους αλλά τα λεπτά κυλούσαν. Οι ομάδες είχαν κουραστεί με αποτέλεσμα να χαθούν οι γραμμές.

Φτάσαμε στο 79′ για να ξαναδούμε ευκαρία. Ο Ορφανός σούταρε αλλά νικήθηκε από τον Μειμάρογλου. Η Δόξα ένα λεπτό μετά έκλεισε τις αλλαγές τις με τον Φυρίγο αντί του Ζευκίλη. Ο αγώνας κυλούσε χωρίς συγκινήσεις αλλά στο 83′ όλοι στο γήπεδο κράτησαν την ανάσα τους. ο Σκόνδρας συγκρούστηκε με το κεφάλι με τον Χαλβατζή με τον πρώτο να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Ο Ακαρέλης κλίθηκε να περάσει στο ματς. Τρία λεπτά καθυστερήσεων έδειξε ο διαιτητής της συνάντησης και εκεί που όλοι πίστευαν ότι το ματς δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει ο Στατήρης βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή αλλά για λίγα εκατοστά δεν βρήκε την μπάλα χάνωντας την ευκαρία να δώσει στην εκπνοή τους 3 βαθμούς στον Βύρωνα.

Λίγες φάσεις, λίγες συγκινήσεις, εύκολο απόγευμα για το αρκετά καλό διαιτητικό τρίο και μοιρασμένη βαθμοί στον Άλιμο με κορυφαίο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Σανταμούρη. Έτσι οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να αναρριχηθούν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

 

Μήτσης Δημήτριος

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *