Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παράδεισος έκανε «σκόνη» τον Εθνικό Αστέρα

Share
Παράδεισος - Εθνικός Αστέρας

Με το συντριπτικό 5-1 επικράτησε ο Παράδεισος του Εθνικό Αστέρα στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, περνώντας δεύτερος στην βαθμολογία.

 

Ήταν ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα τόσο για τους οπαδούς του Παραδείσου όσο και για τους ουδέτερους. Στην Πεύκη παρακολουθήσαμε γκολ και θέαμα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Καραλής με ωραία κοφτή ντρίμπλα και δυνατό μακρινό σουτ ανοίγει το σκορ για την ομάδα του.

Ο Εθνικός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Γεωργογιάννη στο 6′, το σουτ του όμως απέκρουσε ο Κάτσικας. Μόλις στο 20′ ο Ανδρονιώτης εκμεταλλεύεται μια σέντρα από τα αριστερά και με πολύ ωραία κεφαλιά διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

Ο αγώνας ξεκίνησε πράγματι με εξαιρετικό ρυθμό, ο οποίος βέβαια συχνά μετουσιωνόταν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης αναγκάστηκε να δείξει τέσσερεις κίτρινες κάρτες μόλις στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Ευτυχώς, όμως, δεν υπήρξαν εντάσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών.

Από τα μέσα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες χαλάρωσαν την πίεση τους, με τον Παράδεισο όμως να διατηρεί το «πάνω χέρι», ενώ θα μπορούσε να βρει και τρίτο γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς το αντίθετο του πρώτου. Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγωνιστικό χώρο, με το πρώτο δεκαπεντάλεπτο να μην προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα.

Στο 60′, όμως, ο Παράδεισος αποφάσισε να «τελειώσει» το ματς. Ο κεντρικός αμυντικός του, ο Σφυρής, πηδάει ψηλότερα από όλους μετά από κόρνερ της ομάδας του και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Καισαριανιώτες φάνηκαν απογοητευμένοι από το τρίτο γκολ που δέχονταν, με τους Μαρουσιώτες να το εκμεταλλεύονται. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ανδρονιώτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνει το 4-0, μετά από δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στην γωνία του Μαρκαντωνάκη.

Η ανατροπή έμοιαζε πλέον αδύνατη για την ομάδα του Εθνικού Αστέρα, η οποία προσπάθησε να δημιουργήσει στιγμές. Στο 72′ ο Βάρφη, που είχε περάσει ως αλλαγή, χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι μπροστά σε κενή εστία.

Παράδεισος - Εθνικός Αστέρας

Το γκολ τελικά έρχεται για τον Αστέρα στο 79′, με το Βάρφη να εξιλεώνεται, καθώς κερδίζει πέναλτι από τον Σφυρή. Ο Γεωργογιάννης αναλαμβάνει την εκτέλεση, στέλνει την μπάλα στην μια γωνία και τον Κάτσικα στην άλλη και μειώνει προσωρινά για την ομάδα του.

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού κύλησε ομαλά, με τον Εθνικό Αστέρα να μην φαίνεται να πιστεύει στην ανατροπή. Στις καθυστερήσεις ο Σφυρής σκοράρει και αυτός για δεύτερη φορά με πολύ όμορφη κεφαλιά, σημειώνοντας το τελικό 5-1. Ένα παιχνίδι που θα απόλαυσαν τόσο οι οπαδοί του Παραδείσου όσο και οι ουδέτεροι, ένα πολύ δύσκολο απόγευμα για την ομάδα του Εθνικού Αστέρα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παράδεισος: Κάτσικας – Χριστοφυλόπουλος, Παπαστεργίου, Σφυρής, Στούλης, Καραλής, Πέτας, Μπολέτης, Ανδρονιώτης, Λεφάκης, Γεωργακόπουλος. Ως αλλαγή μπήκαν οι Δόσης, Μώκος, Δημητρίου και Χανιώτης.

Εθνικός Αστέρας: Μαρκαντωνάκης – Κοίκου, Μαρινάκης, Μαρκούτσος, Χονδρογιάννης, Παπαδόπουλος, Γεωργογιάννης, Ζαλώνης, Αλιμέτα, Βάρφη, Μερμύγγης. Ως αλλαγή μπήκαν οι Βάρφη, Παρδάλης και Ξενιάδης.


Συνέντευξη

Κατά την διάρκεια του αγώνα είχα την τιμή να συζητήσω με παράγοντα του Παραδείσου, που παρακολουθούσε τον αγώνα. Ο κύριος Χελιώτης, στέλεχος της ομάδας του Αμαρουσίου από το 1978, μου μίλησε για την άποψη του για το ποδόσφαιρο και την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα:

«Δεν είμαι οπαδός. Βλέπω το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Μου φαίνεται πως το γήπεδο είναι το θέατρο και οι ποδοσφαιριστές οι ηθοποιοί. Εγώ απολαμβάνω το θέαμα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που ευχαριστιόμαστε να παίζουμε. Είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά».

Όντας μαθηματικός, αναγνωρίζει την σημασία της εκπαίδευσης, μια νοοτροπία που θέλει να μοιράσει στους παίχτες: «Έχουμε έναν ποδοσφαιριστή που δίνει πανελλήνιες φέτος και δεν ασχολείται πολύ με την ομάδα. Με δική μου παρότρυνση. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο, αλλά προέχει η επιστήμη».

Τόσα χρόνια στην ομάδα, ο κύριος Χελιώτης έχει ζήσει αμέτρητες στιγμές. Αυτό που θυμάται πιο χαρακτηριστικά, βέβαια, είναι η δεκαετία του 2000, όταν ο Παράδεισος είχε κάθε χρόνο την δυνατότητα να ανέβει στην Δ Εθνική, που υπήρχε τότε. Τα όνειρα της ομάδας «γκρεμίστηκαν», μαζί με το γήπεδο της, το οποίο έγινε πάρκινγκ. Όντας άστεγος μέχρι και σήμερα (αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο της Πεύκης, χωρίς να είναι η πραγματική του έδρα) ο σύλλογος δεν είχε την δυνατότητα να ελπίζει στην Δ Εθνική.

 

Κωνσταντίνος Ξενακούδης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *