Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ

Άγιαξ Ταύρου- ΑΟ Περιστερίου 1-1: Απόλυτη ισορροπία στον Ταύρο

Share

Ισόπαλοι αναδείχτηκαν στο γήπεδο «Χάρης Παυλίδης» Άγιαξ και Περιστέρι με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν γρήγορα το γκολ του Μπουρντένη με κοντινό πλασέ του Γκουτσούλα.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Άγιαξ Ταύρου-ΑΟ Περιστερίου στο γήπεδο «Χάρης Παυλίδης» για την 11η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α’ κατηγορίας Αθηνών. Σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά ισορροπημένο σε γενικές γραμμές και αμφότερες οι ομάδες είχαν τις στιγμές τους, οι δύο μονομάχοι απέδειξαν γιατί βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού προσπάθησαν να αναπτυχθούν σωστά και έχασαν κάποιες κλασικές ευκαιρίες, που ήταν προϊόν συνεργασιών. Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήρθε από την πλευρά των φιλοξενούμενων με τον Λειβαδά να απειλεί με μακρινό σουτ, το οποίο όμως πέρασε πολύ άουτ. Ο Άγιαξ Ταύρου στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, στο 15ο λεπτό, λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ. Μετά την καλή εκτέλεση φάουλ του Μαρούση, ο Γκαρδιακός ήρθε σε επαφή με την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 27′, κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΑΟ Περιστερίου ευτύχησε να προηγηθεί με τον κεντρικό του επιθετικό, τον Μπουρντένη, και ενώ η άμυνα των γηπεδούχων βρισκόταν σε αναστάτωση και ανισορροπία. Η απάντηση από τον Άγιαξ δεν άργησε να έρθει καθώς μόλις στο 33′ ο Γκουτσούλας εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Τσιώση μετά το σουτ του Θαναηλάκη και σκόραρε σχεδόν προ κενής εστίας. Μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου, η μόνη αξιόλογη ευκαιρία που σημειώθηκε ήρθε από τον Ζαφειράτο, του οποίου το σουτ όμως δεν ανησύχησε τον αντίπαλο γκολκίπερ, Ηρακλή.

Το 2ο ημίχρονο μολονότι δεν ήταν όσο πλούσιο ήταν το 1ο από άποψη θεάματος και φάσεων, είχε αρκετές μονομαχίες και πάθος από τις δύο ομάδες. Σημειώθηκαν επίσης αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι αρκετές φορές και να μην μπορούν να βρουν ρυθμό οι ομάδες. Χρειάστηκε να περάσουν 16 λεπτά από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου για να καταγραφεί κάποια ευκαιρία, με το σουτ του Θαναηλάκη από την μικρή περιοχή στο 61′ να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 63′ ο Άγιαξ απείλησε εκ νέου αυτή τη φορά με στημένη φάση, με την κεφαλιά του Σέχου έπειτα από φάουλ του Μαρούση να περνάει λίγο έξω. Το επόμενο διάστημα κύλησε με τον Άγιαξ να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Στο 80′ ο Μπουζάς του Περιστερίου πήδηξε ψηλότερα από όλους μετά το κόρνερ του Λειβαδά αλλά αστόχησε στην κεφαλιά. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ανήκε στον Θαναηλάκη, του οποίου το σουτ δεν βρήκε στόχο από πλεονεκτική θέση. Το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό. Ο Άγιαξ έφτασε τους 18 πόντους και ο ΑΟ Περιστερίου τους 17 και αμφότεροι περιμένουν το αποτέλεσμα της Δόξας Βύρωνος αύριο, ώστε να δουν αν θα διατηρηθούν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ (Γιάννης Γαζής): Ηρακλής, Χασιώτης, Καβαλλάρης, Κάτσης (46′ Σωτηρόπουλος), Μαρούσης, Σέχου Χ., Σέχου Σ. (64′ Ερμάλ), Βλάμης, Θαναηλάκης, Γκουτσούλας (80′ Μαυροβουνιώτης), Γκαρδιακός (90′ Μπαρμπαλιάς).

ΑΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Αρζένης): Τσιώσης, Τρόκα, Διονυσόπουλος, Μπούζας, Σετελάρι, Τσιλέπης (68′ Νένδος), Λειβαδάς, Ζαφειράτος Γ., Μπουρντένης, Μπούζας (90′ Μπρκοβιτς), Ζαφειράτος Αι. (68′ Βελινιάτης).

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *