Type to search

Ράλλυ

myKTEO 9ο Φθινοπωρινό Ράλλυ: τα βλέμματα στον Κύπριο Τσουλόφτα.

Share

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος συνεχίζεται το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου με το myKTEO 9ο Φθινοπωρινό Ράλλυ, το οποίο συγκέντρωσε 38 συμμετοχές.

 

Ο Κύπριος Αλέξαντρος Τσουλόφτας με τον Στέλιος Ηλία συνοδηγό είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου και από το να γράφουν ιστορία με το Volkswagen Polo GTi R5 όπου θα αγωνιστούν, καθώς φέτος είναι άτρωτοι στο πρωτάθλημα, επιδιώκοντας στην Ιτέα να στεφθούν και επίσημα Πρωταθλητές Ελλάδος.

 

Κατέχοντας το στέμμα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου επιστρέφει στο μπάκετ του Skoda Fabia Rally2 Evo με τον Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του, οδηγός ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα το 2019. Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς στην υπόθεση-τίτλος, συμμετέχουν οι Jourdan Serderidis–Fred Miclotte και οι Γιώργος Κεχαγιάς-Μάριος Τσαούσογλου, αμφότεροι με Skoda Fabia Rally2 Evo.

 

Τρίτοι στο πρόσφατο Ράλλυ ΔΕΘ, οι Θέμης Χαλκιάς-Ανδρέας Βίγκος έρχονται στην Ιτέα ορεξάτοι με το Ford Fiesta R5, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή των Νίκου Παυλίδη-Δημήτρη Αμαξόπουλου με Skoda Fabia R5.

Άλλη μια χαρμόσυνη είδηση είναι η επιστροφή στα μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VI των Πρωταθλητών Ελλάδος του 2018, Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνου Σούκουλη.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου στη Φωκίδα περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου από τις 16.00 έως τις 18.00 στις εγκαταστάσεις του myKTEO που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας.

 

Δυστυχώς φέτος δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια, πανηγυρική εκκίνηση, καθώς θα εφαρμοστούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Αγία Ευθυμία Shell V–Power» (10.04 km) στις 08:58 και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στις «Καρούτες Seajets» (20.58 km-ώρα έναρξης 10:01). Μετά από το ενδιάμεσο σέρβις, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από την «Αγία Ευθυμία Peugeot Gallo» και τις «Καρούτες Seajets», με την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, αυτή της «Άμφισσας myKTEO» στις 15:14 (14.28 km – Power Stage), να πραγματοποιείται μία φορά και να κλείνει το αγωνιστικό μενού.

 

Μετά από 5 συνολικά ειδικές διαδρομές και 76 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 15.54. Όπου θα γίνουν και οι απονομές στο ίδιο σημείο στις 18.00 η ώρα.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *