Type to search

ΒΟΛΕΪ ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν: αποκεφαλισμός βολεϊμπολίστρια από τους Ταλιμπάν.

Share

Ακόμα μία αθλήτρια έπεσε θύμα της θηριωδίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι έγινε η δεύτερη βολεϊμπολίστρια που δολοφονήθηκε από το καθεστώς.

 

Ο θάνατος της νεαρής έγινε πρόσφατα γνωστός καθώς οι Ταλιμπάν είχαν απειλήσει την οικογένεια και όσους άλλους γνώριζαν ώστε να μη βγει το όλο θέμα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, αφού εμφανίστηκαν αποκαρδιωτικές εικόνες της κοπέλας στο διαδίκτυο, η προπονήτρια της αποφάσισε να μιλήσει για το περιστατικό με το ψευδώνυμο Σουράγια Αφζάλι στην περσική «Independent».

 

 

Οι Ταλιμπάν έκοψαν το κεφάλι της αθλήτριας, η οποία ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας.

Οι συμπαίκτριες της έχουν κάψει τα αθλητικά ρούχα τους και κρύβονται για να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

Τα δημοσιεύματα ότι αποκεφαλίστηκε έχουν προκαλέσει τρόμο μεταξύ άλλων αθλητών που έχουν σπεύσει να κρυφτούν.

 

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι γυναίκες απαγορεύεται να αθλούνται, να μορφώνονται ή να εργάζονται.

 

Η προπονητής της είπε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια του αθλητικού ομίλου που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου. Πριν από λίγους μήνες είχε πυροβοληθεί η βολεϊμπολίστρα Ζάχρα Γκαγιάζι. Την περασμένη εβδομάδα, η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ φυγάδευσαν από το Αφγανιστάν πολλές αθλήτριες του ποδοσφαίρου και μέλη των οικογενειών τους.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *