Type to search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σύστημα φωτοσήμανσης στους Κυπριακούς δρόμους.

Share

Τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία που θα λειτουργήσουν οι κάμερες φωτοσήμανσης στους δρόμους της Κύπρου.

 

Αρχικά τέσσερις σταθερές κάμερες και τέσσερις κινητές θα αρχίσουν την λειτουργία τους στους δρόμους της Λευκωσίας, όπου θα καταγράφουν υπερβολική ταχύτητα, παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη, τη γραμμή αναμονής στα φώτα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

 

Οι κινητές κάμερες θα εγκαταστίνονται σε διάφορα σημεία σύμφωνα με σχετικό πρόγραμμα που θα καταρτίζει η Αστυνομία. Η πιλοτική φάση θα διαρκέσει 3 μήνες και μετά θα εγκατασταθούν ακόμα 16 σταθερές και θα γίνουν 20 κινητές οι κάμερες. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ολόκληρο το σύστημα Παγκύπρια μέχρι το 2023 και αναμένεται να φτάσουμε σε έναν αριθμό 90 σταθερών και 20 κινητών. Το σύστημα θα εργάζεται κανονικά από την πιλοτική φάση.

 

Ο στόχος δεν είναι τα προστίματα αλλά οι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα και να αποφύγουμε τα ατυχήματα. Εκεί όπου θα μπουν κάμερες, υπάρχει αυξημένος αριθμός ατυχημάτων. Θα υπάρχουν πινακίδες που θα προειδοποιούν τους οδηγούς για τις κάμερες.

 

Το πρόστιμο θα φτάνει στο σπίτι μέσω του ταχυδρομείου ενώ θα δίνεται και προειδοποίηση για τον πρώτο μήνα χωρίς να εκδίδονται πρόστιμα.

Ό,τι ισχύει και τα πρόστιμα της Αστυνομίας θα ισχύει και για τις κάμερες.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *