Type to search

ΣΤΙΒΟΣ

Η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου.

Share

Το παρών του θα δώσει ο κυπριακός στίβος στις διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου 2021.

 

Στην Λοζάνη της Ελβετίας οι 51 Εθνικές Ομοσπονδίες θα μαζευτούν για το ετήσιο Κογκρέσο. Ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης, θα παραβρεθούν στις πολύ σημαντικές συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με συζητήσεις σε αρκετά επίπεδα που αφορούν τον ευρωπαϊκό στίβο.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τον κυπριακό στίβο είναι η επικύρωση και συμπερίληψη στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το προτεινόμενο διεθνές μίτινγκ στην Κύπρο για το 2022.

 

Η ΚΟΕΑΣ έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία την ανάληψη και διοργάνωση ενός από τα Bronze Continental Tour Meetings, στις 9 ή 10 Μαΐου 2022, η έγκριση του οποίου θα κριθεί στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η ΚΟΕΑΣ προχώρησε στη συγκεκριμένη αίτηση λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τάξη πραγμάτων που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον παγκόσμιο και ευρωπαϊκό στίβο, σε ό,τι αφορά τα όρια και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στις μεγάλες διοργανώσεις. Με τη διοργάνωση του συγκεκριμένου μίτινγκ θα βοηθηθούν οι αθλητές και αθλήτριές μας για εξασφάλιση σημαντικών βαθμών, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να βρεθούν όσο πιο ψηλά γίνεται στην παγκόσμια κατάταξη, το λεγόμενο world ranking. Ιδιαίτερα σε μια χρονιά στην οποία υπάρχει και Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

 

Επιπρόσθετα, μια επιτυχής διοργάνωση τέτοιου επιπέδου θα βάλει την Κύπρο στο χάρτη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και θα προσελκύσει σημαντικούς αθλητές από όλη την Ευρώπη, καθιστώντας το νησί μας ως ιδανικό προορισμό στην έναρξη μίας αγωνιστικής χρονιάς. Εκτός από το διεθνές μίτινγκ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναμένεται να επικυρώσει τυπικά και την τετραεθνή συνάντηση στίβου στην Κύπρο, σε επίπεδο Εφήβων / Νεανίδων, που αναβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 7 Μαΐου 2022, με τη συμμετοχή της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας, ενώ με περιορισμένο αριθμό αθλητών αναμένεται να συμμετάσχει και η Λευκορωσία.

 

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κογκρέσου, στις 14 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την αναπλήρωση των θέσεων, εξαιτίας των θανάτων του προέδρου Σβέιν Άρνε Χάνσεν (20/7/2020) και του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου Φρανκ Χένζελ (29/11/2020).

 

 

Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκό Συνέδριο, θα υπαρξουν δέκα εργαστήρια με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τον στίβο, διάφορες συναντήσεις περιφερειακών επιτροπών και άλλα.

 

Επιπλέον το βράδυ του Σαββάτου (16/10) θα κλείσει με τη φαντασμαγορική τελετή βράβευσης των κορυφαίων Ευρωπαίων αθλητών και αθλητριών στο 2021 «Golden Tracks awards ceremony».

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *